Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

“Όλα για την υγεία mou”: Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Μαΐου στις 17:10, αναφέρεται στην σημαντική αξία του νερού στην καθημερινότητά μας. Καταρρίπτει μύθους για την ποσότητα του νερού που πρέπει να καταναλώνουμε και απαντά στο ερώτημα αν είναι τελικά ασφαλές το νερό στη χώρα μας.

Το νερό είναι το πιο φθηνό αλλά το πλέον πολύτιμο αγαθό για την ίδια μας τη ζωή. Είναι απαραίτητο για βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, όπως για παράδειγμα της συγκέντρωσης του μυαλού, της ενυδάτωσης του δέρματος, της υγείας των ιστών και των κυττάρων.

Οι επιστήμονες εξηγούν σε τί διαφοροποιούνται τα εμφιαλωμένα νερά μεταξύ τους αλλά και με το νερό της βρύσης, πότε συνιστώνται αλλά και πόσο ασφαλή μπορεί να είναι ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσής τους. Οι συνεργάτες της εκπομπής αναζητούν τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει το νερό στο δέρμα και συνολικά στην ευεξία, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού και σε άλλα συστήματα που μας κάνουν περισσότερο ευδιάθετους και υγιείς. Διερευνάται, επίσης ο ρόλος των ιαματικών νερών και οι επιστήμονες τοποθετούνται σχετικά με την χρησιμότητά τους σε συγκεκριμένη ομάδα παθήσεων όπως οι δερματοπάθειες και τα μυοσκελετικά προβλήματα.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χαλκιδέου δημοσιογράφου Ανδρέα Ρουμελιώτη «Μπορώ και χωρίς ευρώ».

Ο Χαλκιδέος δημοσιογράφος-συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στην Χαλκίδα και μας καλεί όλους να παραβρεθούμε.

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σας προσκαλούν το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2012, 19:30 στο Mostar Alterna Cafe (Παλαιά Γέφυρα Χαλκίδας) στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ρουμελιώτη "Μπορώ και χωρίς ευρώ".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ποιητής – συγγραφέας Γιώργος Κακουλίδης και ο εκπρόσωπος της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι» , ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δύστου Βαγγέλης Αβδελάς και ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης – Τοπική Εναλλακτική Μονάδα Εύβοιας Νίκος Σιόλιας.

Θα παρέμβουν: ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Μητροπέτρος καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Ερέτριας «Η ΜΕΔΟΥΣΑ», της Ένωσης Ταμυναίων πολιτών Αλιβερίου «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου της Ιεράς Μητρόπολης Εύβοιας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκίδας και άλλων φορέων της Κοινωνικής – Αλληλέγγυας Οικονομίας της Εύβοιας.

Κείμενα θα διαβάσουν γνωστοί ηθοποιοί και μουσική θα παίξει το συγκρότημα «Εντελώς … jazz».
Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο βιβλίο του αναφέρεται στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. Παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη. Μας γνωρίζει τους γκουρού της Κοινωνικής Οικονομίας όπως η Ελοΐζα Πριμαβέρα, η οποία ίδρυσε το Δίκτυο Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας της Λατινικής Αμερικής και ο Μπερνάρντ Λιετέρ που συμμετείχε στον σχεδιασμό του ευρώ όμως υποστηρίζει τα παράλληλα νομίσματα και ισχυρίζεται ότι η νομισματική ποικιλότητα είναι απαραίτητη για την προσαρμοστικότητα της οικονομίας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται μια μεγάλη έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία σε όλη την Ευρώπη, η οποία καλύπτει πλέον το 10% του συνόλου της οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα 1500 δίκτυα απευθείας διάθεσης τροφής χωρίς μεσάζοντες (ΑΜΑΡ) στην Γαλλία, με έμφαση στο «Αλληλέγγυο Κολοκύθι» του Παρισιού, στα LETS και τις «Πόλεις σε Μετάβαση» στην Αγγλία, στα 50 εναλλακτικά νομίσματα και τις 63 κοινωνικές τράπεζες της Γερμανίας, στο SOL της Γαλλίας και στο libro της Ιταλίας.
Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης παραθέτει έναν πλήρη, επικαιροποιημένο κατάλογο των 300 και πλέον οργανώσεων και δικτύων που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα στα πρότυπα του Πελίτι, του Οβολού της Πάτρας και του ΤΕΜ του Βόλου, ταξινομημένα σε ενότητες με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους: κοινωνικές τράπεζες, τοπικά εναλλακτικά νομίσματα, ανταλλακτικά δίκτυα, Χωρίς μεσάζοντες: απ’ το χωράφι στο ράφι, Γεωργία της εγγύτητας, αστικοί και περιαστικοί λαχανόκηποι,, τοποφαγικές αγορές απευθείας διάθεσης τροφής, Τράπεζες και ανταλλακτήρια σπόρων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, Ηθικό - Ισοδίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο, Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές κουζίνες, Αλληλέγγυα υγεία, Κοινωνικά ιατρεία – φαρμακεία, Κοινωνικά και συνεταιριστικά παντοπωλεία, Κοινωνική - Εναλλακτική Παιδεία, Κοινωνική και Αυτοδιαχειριζόμενη Τέχνη, Πολιτιστικός Ακτιβισμός, Χαριστικά - ανταλλακτικά παζάρια, Εργασιακές κολεκτίβες, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Πολυχώροι, Καταλήψεις, Οικοκοινότητες, Φυσική δόμηση, Αυτοδιαχείριση, Συλλογική διαχείριση κοινωνικών αγαθών, Εναλλακτικές Κοινωνικές, Συλλογικότητες, Ελεύθερο λογισμικό και ανοιχτός κώδικας, Οικογιορτές, Άμεση δημοκρατία - Λαϊκές συνελεύσεις

Στο βιβλίο δημοσιεύονται επιλεγμένα κείμενα από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και συγκεκριμένα στην προσωπική στήλη Εδώ Ράδιο «Ε», την οποία υπέγραφε τα τελευταία 24 χρόνια: Το άγριο θεριό της νιότης - Δεκέμβρης 2008, η Αραβική Άνοιξη και η εξέγερση μέσω Facebook, οι Αγανακτισμένοι, τα κινήματα «Καταλάβετε την Wall Street» και «Είμαστε το 99%», η οικονομική κρίση.

Σκιτσάρουν οι:
Ιωάννου Γιάννης
Καλαϊτζής Γιάννης
Καμμένος Διογένης
ΚΥΡιακόπουλος Γιάννης
Λατούφ Κάρλος
Μακρής Ηλίας
Μητρόπουλος ΒΑΣίλης
Μητρόπουλος Κώστας
Πετρουλάκης Ανδρέας
Σταυρόπουλος ΣΤΑΘΗς
Χατζόπουλος Δημήτρης

Φωτογραφίες: Μάριος Βαλασόπουλος

Καμμένος: Σαλάτες, σαγανάκι και καλαμαράκι στον "Λουκά"

Καλοφαγάς ο Πάνος Καμμένος είχε φροντίσει και για το μενού της κοινοβουλευτικής ομάδας . Και η επιλογή του "Λουκά", δίπλα στο Λιμεναρχείο  δεν ήταν τυχαία.

Σαλάτες, σαγανάκι και καλαμαράκι ήταν οι σπεσιαλιτέ στο μεσημεριανό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πάνου Καμμμένου.

Πετροσωλήνες, γυαλιστερές, καβούρια και ουζάκι ή κρασάκι πρόσφερε ο Λουκάς  σε όλους τους συναδέλφους του Κ. Μαρκόπουλου, που σαν πατριώτης είχε και το γενικό πρόσταγμα.

Και οι  33 βουλευτές επέλεξαν την Χαλκίδα για τη πρώτη συνεδρίαση τους και έκαναν  πράξη την απόφαση του Καμμένου η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να συνεδριάζει κατα διαστήματα στην περιφέρεια.

(Η φωτό από το evianews)

Έγινε υπουργός ο δικηγόρος που προσέφυγε πρώτος για το χαράτσι στα ακίνητα

Τον  Αντώνη Αργυρό ο οποίος προσέφυγε πρώτος στη Δικαιοσύνη κατά της συνταγματικότητας του ειδικού τέλους ακινήτων που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πέρυσι τον Σεπτέμβριο επέλεξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος ως υπουργό Επικρατείας και εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής του.

Ο Κεφαλλονίτης Αντώνης Αργυρός (δεξιά στη φωτογραφία μαζί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό) έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συντονιστής στον Σύνδεσμο Διαμεσολάβησης Ελλάδος, ο οποίος είναι ο θεσμικός αρμόδιος για εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε εθνικό επίπεδο, όπως η διαιτησία και ο συμβιβασμός.

Ο κ. Αργυρός με την προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος αλλά και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ο τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος που του έστειλε η ΔΕΗ .

Στο λογαριασμό περιελάμβανε επιπρόσθετα το ποσό 832 ευρώ ως έκτακτο φόρο για διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ο δικηγόρος στην περιοχή των Αθηνών.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το νέο ειδικό τέλος αποτελεί στην ουσία φόρο και η επιβολή του είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ. Μεταξύ των άλλων, υπογραμμίζει ότι ο νέος φόρος αποτελεί τη δεύτερη φορολογική επιβάρυνση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), καθώς, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ επιβαρύνονται και με τον Φ.Α.Π. (άρθρα 27 Ν. 3842/2010), με συνέπεια να σημειώνεται παραβίαση και της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, ήτοι της απαγορεύσεως εκ νέου φορολογήσεως της ιδίας φορολογητέας ύλης για την ιδία αιτία.

Καμμένος από Χαλκίδα: "Θα πάρουμε μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές της 6ης Μαΐου"

Το ερώτημα των επόμενων εκλογών δεν θα είναι «ευρώ ή εθνικό νόμισμα» αλλά «Ευρώπη των λαών ή Ευρώπη των τραπεζών», είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που συνεδριάζει στη Χαλκίδα.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το κόμμα του αποτελεί εγγύηση σταθερότητας του τόπου, και κατηγόρησε την ΝΔ υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί την Ευρώπη των τραπεζιτών, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της καταγγελίας του Μνημονίου.

«Η μόνη δύναμη που θα συγκρουστεί με τους τραπεζίτες είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε σαφείς θέσεις για το τι θα κάνουμε τις πρώτες μέρες στα οικονομικά, και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία του επαχθούς και επονείδιστου χρέους μέσα στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης», είπε ο κ. Καμμένος.

Δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές για να γίνουμε αντιπολίτευση, είπε ο κ. Καμμένος, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά που θα κερδίσει το κόμμα του θα είναι μεγαλύτερα από αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Είπε επίσης ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι η διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας, ενώ τόνισε ότι το πολιτικό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν ότι «ο λαός είπε "όχι" στην κατοχή, είπε όχι στο Μνημόνιο, και στις επιλογές τραπεζιτών τύπου Παπαδήμου».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο ο λαός ανέτρεψε τους συσχετισμούς που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σκηνικό από το 1974, και είπε ότι παρά τον πόλεμο που δέχθηκε το κόμμα του, όπως υποστήριξε, «καταφέραμε και σπάσαμε το κατεστημένο».

Ανέφερε ακόμη ότι «φτάσανε σε σημείο να κάνουνε πλαστογραφίες εναντίον μας και εναντίον υποψηφίων μας. Το σάπιο κατεστημένο της μεταπολίτευσης προσπάθησε να μας χτυπήσει με όλα τα μέσα» αλλά τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τα κατάφεραν και συγκέντρωσαν μεγάλο ποσοστό.

Εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι «κατάφερε να πάει τη ΝΔ από το 33% της ήττας του 2009, στο 18%, που είναι το μικρότερο ποσοστό της ιστορίας της» και πρόσθεσε: «Αφού διέλυσε και έβαλε ταφόπλακα σε ένα παραδοσιακό κόμμα όπως η ΝΔ, έφτασε στην απόλυτη εκτέλεση του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάνοντας προσκλητήριο στις μνημονιακές δυνάμεις".

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «παραμάζωμα» τους αποδέκτες της πρόσκλησης της ΝΔ που «είχε ψηφίσει το μνημόνιο είτε το πρώτο είτε το δεύτερο» και επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι τώρα «τολμά να βάλει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «τώρα απειλούν με πλήρη διάλυση την ελληνική οικονομία» και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην ευρωζώνη που θα οδηγήσει τη χώρα μας στη δραχμή. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να το αποφασίσει αυτό είπε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά την συμμετοχή της στο ευρώ και δεν της χάρισαν τίποτε, ενώ εκτίμησε πως η πρώην Ανατολική Γερμανία όταν ενσωματώθηκε στην ΕΕ δεν πληρούσε κανένα κριτήριο.

Επιτέθηκε παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του αλλαγή πλεύσης, λέγοντας ότι προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία Μνημονίου και τώρα μιλά για αναδιαπραγμάτευση, κάτι που το υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα. είπε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε συνιστώσα έχει το δικό της οικονομικό πρόγραμμα, και τόνισε ότι το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες διαφορές στα εθνικά θέματα.

Eurovision 2012: Εντυπωσίασε στη δεύτερη πρόβα της η Ελευθερία Ελευθερίου! 2 ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από λίγο η Ελευθερία Ελευθερίου έκανε την δεύτερη πρόβα της για τη Eurovision στο Μπακού!


Η δεύτερη πρόβα της ήταν σαφώς καλύτερη από την πρώτη!

Η τραγουδίστρια εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους με την άψογη εκτέλεση τόσο του τραγουδιού όσο και της χορογραφίας!

Τα φωνητικά ήταν τέλεια και η παρουσία της on stage εκπληκτική με αποτέλεσμα να πάρει θετικές κριτικές σύμφωνα με το eurovision.tv!

Δείτε ΔΥΟ βίντεο από την δεύτερη πρόβα της Ελευθερίας Ελευθερίου!



Enhanced by Zemanta

Μεταστεγάζονται τo 2ο και 22ο Νηπιαγωγεία Χαλκίδας


To 2ο και 22ο Νηπιαγωγεία Χαλκίδας μεταστεγάζονται στο νεόδμητο διδακτήριο στην περιοχή του Αγίου Ταξιάρχη, επί των οδών Αγγελέτου & Μητρ. Βασιλείου.


Σχετική απόφαση πήρε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με τη σύμφωνη γνώμη της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου

Πέθανε η «βασίλισσα» της ντίσκο Ντόνα Σάμερ [βίντεο]

Στα 63 της χρόνια πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο η «βασίλισσα» της ντίσκο, Ντόνα Σάμερ.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το ειδησεογραφικό site ΤΜΖ  και πηγή από το στενό οικογενειακό κύκλο της τραγουδίστριας επιβεβαίωσε την είδηση στο EntertainmentOnline.

Η τραγουδίστρια ήθελε να είναι διακριτική με το θέμα της υγείας της ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός άλμπουμ στη Φλόριντα, του τελευταίου της όπως αποδείχτηκε.

Η Σάμερ έχει κερδίσει 5 Γκράμι και έχει βάλει τη σφραγίδα της στα 70's με τα τραγούδια "Last Dance", Hot Stuff" και "Bad Girls".

Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ Alpha: Πρώτη η ΝΔ, Πτώση ΣΥΡΙΖΑ, "Ανεξάρτητων", ΚΚΕ - Άνοδος ΔΗΜΑΡ

Πρωτιά στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της marc για τον ALPHA.

 Στην πρόθεση ψήφο, προήγειται η ΝΔ με 23,1% και ακολουθεί με διαφορά δύο μονάδων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 13,2%.

 Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 7,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Χρυσή Αυγή με 4,3%.

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά των κομμάτων που στις εκλογές της 6ης Μαίου έδιναν τη μάχη για είσοδο στη βουλή, όπως του ΛΑ.ΟΣ., της ΔΗ.ΣΥ. και των Οικολόγων Πράσινων.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,7%.

ΔΡΟΣΙΑ: Λεωφορείο πήγε για... τσιγάρα σε περίπτερο - Η καταστροφή

Volvo B7L bus. Thessaloniki, Greece. Ελληνικά:...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ. (Photo credit: Wikipedia)
Τσιγάρα με το.. λεωφορείο πήγε να πάρει ένας οδηγός στη Δροσιά Χαλκίδας. Και επειδή δεν ήθελε να κουραστεί μπούκαρε με το όχημα και προκάλεσε την καταστροφή και τον πανικό.

Ήταν περίπου 4.30 το απόγευμα όταν  οδηγοί και περαστικοί στη Δροσιά βρέθηκαν μρποστά σε ένα μοναδικό "θέαμα": 

Μετά την κεντρική πλατεία, στη διασταύρωση για τις Αλυκές, ένα αστικό λεωφορείο είχε μπει μέσα στην αυλή του περίπτερου - ψιλικατζίδικου της περιοχής.

Όλα έγιναν μετά από τη σύγκρουση του λεωφορείου με ένα Ι.Χ. Ο οδηγός του αστικού έχασε τον έλεγχο, πέρασε το  πεζοδρόμιο και μπήκε στην αυλή του περιπτέρου και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

Σοβαροί τραυματισμοί, δεν υπήρξαν, ενώ στο σημείο έφτασε και η Αστυνομία.
Enhanced by Zemanta

Εισαγγελικό "όχι" στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη

Ούτε το γεγονός ότι είναι μητέρα ανηλίκου «αφού υπάρχουν κι άλλες μητέρες στον Κορυδαλλό», ήταν ικανό να πείσει τον εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη να συναινέσει στο αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη.

Ο εισαγγελέας είπε «όχι» στην αίτηση αποφυλάκισή της και με πρότασή του στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εισηγείται την παραμονή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού αφού όπως θεωρεί εξακολουθεί να είναι ύποπτη φυγής αλλά και ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο εισαγγελέας λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της πράξης που αποδίδεται στη Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρότασή του πως σε περίπτωση που αποφυλακιστεί ενδεχομένως να επιχειρήσει να συγκαλύψει παλαιότερες εγκληματικές πράξεις.

Ως προς τον ισχυρισμό της ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού ο εισαγγελέας αντιτείνει ότι κι άλλες μητέρες βρίσκονται στον Κορυδαλλό, όπως και αρκετά ανδρόγυνα που κρατούνται για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι λόγοι που οδήγησαν τη Βίκυ Σταμάτη στη φυλακή «δεν έχουν εξαλειφθεί» κατά τον εισαγγελέα, ενώ η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της οποίας ερευνώνται νέα αδικήματα και νέοι ύποπτοι λογαριασμοί.

Ο Μάικλ Κέιν κλειδώθηκε μέσα στο καμαρίνι του- Έφυγαν και τον ξέχασαν για 24 ώρες

Μια ολόκληρη νύχτα σε μια σοφίτα χωρίς ηλεκτρισμό αναγκάστηκε να περάσει ο 79χρονος πλέον Σιρ Μάικλ Κέιν όταν τον πήρε ο ύπνος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη και όλοι είχαν φύγει.

«Τα γυρίσματα είχαν κρατήσει πολλές ώρες, οπότε ο Μάικλ πήγε και ξάπλωσε σε ένα αυτοσχέδιο καμαρίνι που είχε φτιαχτεί στην σοφίτα του κτιρίου. Δυστυχώς τον πήρε ο ύπνος για πολλές ώρες και δεν άκουσε τον σκηνοθέτη να φωνάζει πως τελειώσαμε για την μέρα. Οι βοηθοί παραγωγής υπέθεταν ότι ήταν έξω στο τροχόσπιτο του (εκεί που είχε ξεχάσει το κινητό του), οπότε κλείδωσαν και έφυγαν. Το χειρότερο ήταν πως δεν υπήρχε καν ηλεκτρισμός στην σοφίτα. Φώναζε όλο το βράδυ βοήθεια και δεν τον άκουγε κανείς», δήλωσε μέλος της ομάδας παραγωγής στην Daily Mirror.

Όλα αυτά στα πλαίσια των γυρισμάτων του αστυνομικού θρίλερ Now You See Me στο οποίο πρωταγωνιστεί ο σταρ μαζί με τους Μόργκαν Φρίμαν, Γούντι Χάρελσον και Ίσλα Φίσερ.

Σοκ- Την έπνιξαν και την πέταξαν στα σκουπίδια

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Αθηνών τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς ανάμεσα στα σκουπίδια βρισκόταν και το... πτώμα μιας γυναίκας, στο λαιμό της οποίας βρισκόταν ακόμη τυλιγμένο το σκοινί με το οποίο την είχαν δολοφονήσει.

Ηταν λίγο μετά τη μία και μισή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου, μαζεύοντας τα σκουπίδια από τους δρόμους των Σεπολίων αντίκρισαν ανάμεσα σε αυτά το πτώμα μιας γυναίκας.

Στο λαιμό της άτυχης γυναίκας, το άψυχο σώμα της οποίας κείτονταν μπροστά από τον κάδο σκουπιδιών στην οδό Δημητριάδος, είχε ακόμη τυλιγμένο στο λαιμό το σχοινί το οποίο ο δολοφόνος είχε χρησιμοποιήσει για την στραγγαλίσει.

Οι υπάλληλοι του δήμου ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία η οποία και κατέφθασε αμέσως στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα κατάγεται από το Νεπάλ, έμενε κοντά στην περιοχή μαζί με άλλους μετανάστες από την Ασία.

Λειτουργίες για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε ένα τριήμερο προσευχής για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τρεις Θείες Λειτουργίες τελέσθηκαν, κατά σειρά στην Ιστιαία, στο Μαντούδι και στην Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο για να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγή σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους.

Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 το βράδυ ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, για τα παιδιά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, στην οποία προεξήρχε και ομίλησε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.
Την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 το βράδυ ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, για τα παιδιά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και την Τετάρτη 16 Μαΐου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, για τα παιδιά των Δήμων Χαλκιδέων, Μεσσαπίων-Διρφύων και Ερετρίας-Αμαρύνθου.

Στις Θείες Λειτουργίες προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και με την συμμετοχή πολλών μαθητών, μίλησε στα παιδιά με πολλή ειλικρίνεια και πατρική στοργή και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ζητιάνος σκότωσε ζητιάνο για... λίγα ευρώ

 Ζητιάνος ήταν τελικά ο ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του 65χρονου, επίσης ζητιάνου και αστέγου που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, χτυπημένος με σιδηρογροθιά στο κεφάλι. Ο συνεργός του δράστη δεν ήταν άλλος από τον... ανιψιό του. 


Ο 65χρονος άστεγος, βουλγαρικής καταγωγής,  βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης σε πεζοδρόμιο στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες, αφού έδεσαν το θύμα τους με σκοινί, στη συνέχεια τον χτύπησαν με σιδερογροθιά στο κεφάλι, καταφέροντάς του αλλεπάλληλα τραύματα στο κεφάλι, με συνέπεια να προκαλέσουν το θάνατό του.

Ως δράστες του εγκλήματος, κατηγορούνται δύο ομοεθνείς του θύματος. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα, ο οποίος συνήθιζε, επίσης, να ζητιανεύει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τον 26χρονο ανιψιό του, οι οποίοι συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές.

Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς, στην κατοχή του 61χρονου βρέθηκαν 200 ευρώ σε κέρματα, μέρος των οποίων, είχε αφαιρέσει από το θύμα.

Μπέκαμ, Δήμας και γαλαζοαίματοι στην τελετή παράδοσης της φλόγας οτο Καλλιμάρμαρο

Olympic Flame Varese 10307511
 (Photo credit: Wikipedia)

Η Ολυμπιακή Φλόγα περνάει το απόγευμα στα χέρια των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Λι Νινγκ, ο οποίος είχε ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο στην πριγκίπισσα Αννα, που θα συνοδεύεται από πέντε νεαρά παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στην τελετή παράδοσης το παρών θα δώσει και ο άγγλος σουπερ σταρ του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπεκαμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΡΗΤΗ: Δεύτερη αυτοκτονία σε λίγες ώρες

69χρονος Ρεθυμνιώτης έβαλε τέλος στη ζωή του. Βρέθηκε κρεμασμένος με σχοινί από τα κάγκελα στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στον Μαρουλά Ρεθύμνου


Τον άτυχο άνδρα βρήκε ένας από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση του.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της αυτοχειρίας.

Πρόκειται για την δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη, καθώς, μόλις χθες, 57χρονος Ηρακλειώτης έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στα νερά του ενετικού λιμανιού.

neakriti.gr

Περγαντάς: Η Περιφέρεια Στερεάς παίρνει λεφτά από το ΕΣΠΑ με καλύτερους όρους

Με απόλυτα ικανοποιητικό τρόπο εξελίχτηκαν οι διαρκείς παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, τόσο προς τους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, όσο και προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής για την αναθεώρηση των κανονισμών των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κυρίως σε ότι αφορά στη διαμόρφωση νέας κατηγορίας κατάταξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που διαμορφώνει και νέους, καλύτερους όρους χρηματοδότησης με κοινοτικά κονδύλια.

Επανειλημμένα ο κ. Περγαντάς είχε υποστηρίξει πως η μονοδιάστατη ερμηνεία του κριτηρίου του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στέρησε από την Περιφέρειά μας πολύτιμους και αναγκαίους πόρους την προγραμματική περίοδο 2007-2013 και πως θα έπρεπε εν όψει του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 να ληφθούν υπόψη η πραγματική κατάσταση της Στερεάς Ελλάδας σε συνάρτηση με τις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων σχετικά με τους κανονισμούς της επόμενης προγραμματικής περιόδου, ο Περιφερειάρχης πρότεινε και υποστήριξε τη δημιουργία ενδιάμεσης κατηγορίας Περιφερειών (περιφέρειες σε μετάβαση μεταξύ του 75-90 % του μέσου όρου της ΕΕ), σε συγκλίνουσα κατεύθυνση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλά Κράτη Μέλη.

Austrian politician, minister Johannes Hahn (P...
 Johannes Hahn  (Photo credit: Wikipedia)
Όπως επισημαίνει ο κ. Περγαντάς : «Την πρότασή μας διατυπώσαμε προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn, (ΦΩΤΌ) τόσο κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα, όσο και κατά τη συνάντηση μας στις Βρυξέλλες στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. Επιπλέον σαν Περιφέρεια υποστηρίξαμε τις θέσεις μας συνυπογράφοντας στην κοινή πρωτοβουλία κατά τη Σύνοδο Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Πόλεων στο St Polten της Αυστρίας τον Οκτώβρη του 2011.

Παράλληλα κατ΄επανάληψη, με παρεμβάσεις προς τους Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης, ζήτησα να διεκδικήσουν την καθιέρωση αυτής της πρότασης και για την κατανομή των κονδυλίων να ληφθούν υπόψη δεδομένα που ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση του επιπέδου ζωής της Στερεάς Ελλάδας, όπως τα αποτελέσματα της παρατεταμένης ύφεσης, η ανεργία, η ύπαρξη απομακρυσμένων, ορεινών περιοχών, η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και παράλληλα οι δυνατότητες αξιοποίησης νέων ευκαιριών και αντιμετώπισης των αναγκών μας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε πιο δυνατοί στις συνθήκες που διαμορφώνονται για τη χώρα μας».

«Ξεκινάμε τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με πολύ καλύτερους όρους» συνεχίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας «Η πρώτη εγκύκλιος για την κατάρτιση του νέου προγράμματος, που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθιερώνει ενδιάμεση κατηγορία περιφερειών (κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ του 75 και του 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Στερεά Ελλάδα. Θεσμοθετεί δηλαδή την πρόταση που προωθήσαμε και υποστηρίξαμε όλο το διάστημα των διαβουλεύσεων τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και προς την Ελληνική κυβέρνηση.

Κι αυτό είναι μια πολύ ικανοποιητική, μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού πλέον η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζεται με τις πραγματικά επικρατούσες παραμέτρους, δηλαδή τις παραμέτρους της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, που επιβάλλουν μεγαλύτερη ενίσχυση, σε οικονομικά μεγέθη, αλλά και διευρυμένο πεδίο επιλέξιμων δράσεων.

Επομένως, ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ για τη Στερεά Ελλάδα ξεκινά με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις, αφού κατ΄αρχήν διορθώνονται οι αστοχίες της περιόδου 2007 – 2013, που οδήγησαν την Περιφέρειά μας στο Στόχο 2 της ανταγωνιστικότητας και οι περιορισμοί των χρηματοδοτήσεων δεν μας επέτρεψαν να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες του τόπου μας.

Εμείς, ως Περιφέρεια, κινηθήκαμε ήδη έγκαιρα και αποτελεσματικά, κατοχυρώνοντας μια νέα αφετηρία για τη Στερεά Ελλάδα, ενώ παράλληλα είμαστε έτοιμοι να εκπονήσουμε το νέο περιφερειακό μας πρόγραμμα για την 5η προγραμματική περίοδο, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται και ενδυναμωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας και οι πολίτες».

H μάνα έπαθε εγκεφαλικό όταν είδε τον βιαστή του 7χρονου γιου της!

Με ασθενοφόρο έφυγε από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου η μητέρα του 7χρονου αγοριού, το οποίο βιάστηκε από ηλικιωμένο γείτονα της οικογένειας. 
Η γυναίκα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου, στη θέα του κατηγορούμενου, κατέρρευσε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό. 
Ως εκ τούτου η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2008. Το 7χρονο αγοράκι της οικογένειας κακοποιούνταν σεξουαλικά από 72χρονο γείτονα, ο οποίος είχε καταφέρει να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του προσφέροντας του διάφορα παιχνίδια και ζαχαρωτά...
Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 72χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση του. Πρωτόδικα, ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Νέος καθηγούμενος της Μονής του Όσιου Δαυϊδ.

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Καθηγούμενου της Μονής του Όσιου Δαυϊδ, Αρχιμανδρίτη Κύριλλου και η ενθρόνιση του νέου καθηγούμενου Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Εμμανουηλίδη.

Με την Χάρη του Θεού και μέσα σε κλίμα χαρμολύπης, με την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, τελέσθηκε την προηγουμένη Κυριακή 13 Μαΐου 2012 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Ευβοίας, Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη.

Αφ’ εσπέρας, Σάββατο 12 Μαΐου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή 13 Μαΐου το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο αναφερθείς στην συνάντηση του Ιησού Χριστού με την Σαμαρείτιδα, όπως και στον μακαριστό Ηγούμενο π. Κύριλλο, συλλειτουργούντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών - εκπροσώπων των Μητροπολιτών Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Μόρφου της Κύπρου κ. Νεοφύτου, πολλών Κληρικών άλλων Ιερών Μητροπόλεων και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και εκπροσώπων Μοναχικών Αδελφοτήτων.

Πριν την Απόλυση του μνημοσύνου, ομίλησε δι’ ολίγων ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Κυρίλλου και ευχαριστήσας του αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Ιερά μας Μητρόπολη, ενώ παράλληλα μετέφερε προς την Αδελφότητα και τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΪΔ».
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, έλαβε χώρα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε, κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, η τελετή της Ενθρονίσεως του νεοεκλεγέντος, υπό της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, Καθηγουμένου π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδου.

Στην προσφώνηση του προς τον νέο Καθηγούμενο π. Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και με αφορμή επισημάνσεις του Μεγάλου Βασιλείου, επεσήμανε το πνεύμα ενότητος, το οποίο πρέπει να καλλιεργείται συνεχώς μεταξύ των μελών της Αδελφότητος, καθώς και την προσπάθεια όλων και ιδιαιτέρως του νέου Ηγουμένου για την διαφύλαξη του γνησίου μοναχικού ήθους, ενώ παράλληλα μετέφερε προς τον νέο Καθηγούμενο και τις συγχαρητήριες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τον νέο Καθηγούμενο προσφώνησε, μετά από παράκληση του οικείου Ιεράρχου κ. Χρυσοστόμου, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος.

Ο νέος Ηγούμενος π. Γαβριήλ, από σεβασμό στην μνήμη του προκατόχου του Γέροντος Κυρίλλου, εξεφώνησε τον ίδιο ενθρονιστήριο λόγο, τον οποίον ο μακαριστός γέρων Κύριλλος είχε εκφωνήσει κατά την δική του ενθρόνιση (5.8.1992), προσθέσας μόνο κάποιες ευχαριστίες σε πρόσωπα που τον βοήθησαν στην ζωή του.

Μετά την Απόλυση του Εσπερινού, ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε τις ευχές των Κληρικών και των λαϊκών αδελφών και στο τέλος πραγματοποίησε τρισάγιο στους τάφους των δύο μακαριστών Γερόντων Ιακώβου Τσαλίκη (+1991) και του προ 40 ημερών κοιμηθέντος Κυρίλλου Γεραντώνη, του και αμέσου προκατόχου του.

Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7).

Το 43,3% των πολιτών δυσαρέστησε η στάση του Αλ. Τσίπρα μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής "ΑΥΤΟΨΙΑ", το 43,3% των πολιτών δυσαρέστησε η στάση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές.

Την ίδια όμως στιγμή, στην ερώτηση ποιος πολιτικός αρχηγός σας ικανοποίησε περισσότερο με τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας είναι και πάλι πρώτος με ποσοστό 20,2%.

Στην ερώτηση "ποιος πολιτικός αρχηγός σας ικανοποίησε περισσότερο" τη δεύτερη θέση παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς με 18,6%, την τρίτη ο Ευ. Βενιζέλος με 13,6%, με 11,9% ο Φώτης Κουβέλης ακολουθεί ο, μετά ο Πάνος Καμμένος με 6,4%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 3,6%, η Αλέκα Παπαρήγα με 3% και «κανένας» 20,1%.

Στην ερώτηση ποιος "πολιτικός αρχηγός σας δυσαρέστησε με τη στάση του" πρώτος είναι και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 43,3%, μετά ο Ευ. Βενιζέλος με 13,2%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 4,5%, ο Πάνος Καμμένος με 4,4%, ο Φώτης Κουβέλης με 4,4%, και ο Νίκος Μιχαλολιάκος δυσαρέστησε το 3%.

"Πέταξαν" από τις ελληνικές τράπεζες 2 δις ευρώ

Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό υπολογίζεται πως έχει αναληφθεί από καταθετικούς λογαριασμούς από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι προχθές.


Ανώτατα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν, βάσει της εμπειρίας τους, πως ο ρυθμός των αναλήψεων θα επιταχυνθεί, ενώ παρατηρούν πως καταθέτες ''σπάνε'' ακόμα και τους προθεσμιακούς τους λογαριασμούς.

Για αυτό και με ιδιαίτερη χαρά οι έλληνες τραπεζίτες άκουσαν από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας την ατάκα ''στηρίζουμε τις ελληνικές τράπεζες''.

Διότι με τη στήριξη της ΕΚΤ και του συστήματος της ευρωζώνης γίνεται ακόμα πιο ισχυρή η θέση πως οι ελληνικές τράπεζες, και συνεπώς και οι καταθέσεις μας, είναι απολύτως ασφαλείς.

Κακόγουστη φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια Χαλκίδας

Αναστάτωση προκλήθηκε, λίγο μετά τις 9 το πρωί, έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα στον χώρο των δικαστηρίων της πόλης.


Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το χώρο και ειδικό εκπαιδευμένο σκυλί της Αστυνομίας πραγματοποίησε έλεγχο για τυχόν ανεύρεση εκρηκτικού μηχανισμού, όπως αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα.
Tο τηλεφώνημα αποδείχτηκε τελικά φάρσα και μετά από αυτή την εξέλιξη επέστρεψαν στις αίθουσες.

Θ. Πάγκαλος: Ο Αλ. Τσίπρας βιάζεται για τις εκλογές φοβούμενος μην αποκαλυφθεί

The Deputy PM of Greece Theodoros Pangalos.
(Photo credit: Wikipedia)
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως λέει ψέματα. Εκανε παράλληλα λόγο για «Αγιο Βασίλη, καλή μάγισσα και άλλα παραμύθια τα οποία μαθαίνουν τα μικρά παιδιά όταν είναι στο νηπιαγωγείο».

Επιπλέον, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βιάζεται για τις εκλογές, γιατί φοβάται μην αλλάξει το ρεύμα, μην αποκαλυφθεί». Εκτίμησε πάντως ότι ο κόσμος ανακαλύπτει «την αυθαιρεσία των συλλογισμών του και την αλαζονεία των χειρισμών του».

Οπως είπε, «είναι αυτοκτονία να διώχνεις το Βενιζέλο, από τη στιγμή που "οι Μπολσεβίκοι ενισχύουν τον Κεμάλ». «Αν εφαρμοστούν αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας -τα ασυνάρτητα και αυθαίρετα- πάμε σε οικονομική καταστροφή που θα μας πάει 30-40 χρόνια πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση των δεύτερων εκλογών και υποστήριξε ότι το μήνυμα που έστειλε ο λαός στις κάλπες της 6ης Μαΐου δεν ήταν «συνεργαστείτε». «Το αποτελεσμα υποδεικνύει ότι ο μέσος Ελληνας πολίτης επιθυμεί να συνεχιστεί η κατάσταση όπως ήταν και να μη θυσιάσει τίποτα περαιτέρω», συνέχισε.

Σήμερα στις 4 μ.μ. στη ΝΕΤ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Σήμερα, Πέμπτη 17 Μαίου, στις 4.οο μμ στην εκπομπή της ΝΕΤ "ΕΚΛΟΓΕΣ 2012", θα εκπροσωπήσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης.

 

Ο Δημ. Αναγνωστάκης μετείχε χτες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ που πήρε σημαντικές αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και για την έναρξη του νέου προεκλογικού αγώνα.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός

Στη Χαλκίδα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Συνεδριάζει σήμερα, στη Χαλκίδα, στις 15:30 η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του κινήματος, έχει πει ότι θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάσεις της ΚΟ στην περιφέρεια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...