Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Προσλήψεις για δακοκτονία στην Εύβοια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ευβοίας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (μέχρι 42 ημερομίσθια) συνολικού αριθμού δεκαοκτώ (18) ατόμων στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: A. Σταυροπούλου
Λ. Χαϊνά 93- 341 00 Χαλκίδα
ΤΗΛ: 22213 53910

Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας, έβαζε καύσιμα, χρεώνοντας τα στον δήμο

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, δήμου των βορείων προαστίων, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση και παράβαση καθήκοντος, επειδή όπως αποκαλύφθηκε, έβαζε βενζίνη σε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του και χρέωνε τα αντίστοιχα ποσά σε ακινητοποιημένη μοτοσυκλέτα του δήμου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, ο υψηλόβαθμος αστυνομικός βεβαίωνε με πρόθεση, αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι την ώρα που εφοδίασε με καύσιμα τη μοτοσυκλέτα του, από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του δήμου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του δήμου για την υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου, στην οποία αναγράφονται τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά. Επίσης κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.

Η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, όπως διαπιστώθηκε, είναι πράγματι εκτός λειτουργίας και βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του συγκεκριμένου δήμου, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια

Νέα Λάμψακος: Συνέλαβαν έναν "αγρότη" των.. ναρκωτικών

Φωτό αρχείου
Έναν "αγρότη" των.. ναρκωτικών συνέλαβαν αστυνομικοί  το μεσημέρι στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας!.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ένας 29χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, οι αστυνομικοί εντόπισαν προ πενθημέρου σε μη περιφραγμένο αγροτεμάχιο στην περιοχή της Νέας Λάμψακου, (40) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης.
    
Ο χώρος άμεσα τέθηκε υπό συνεχή επιτήρηση και σήμερα το μεσημέρι ο 29χρονος εισήλθε εντός του αγροτεμαχίου με σκοπό την περιποίηση (πότισμα) των δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους ενεδρεύοντες  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (40) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως (1,60) μέτρα περίπου, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αγροτεμαχίου, ο οποίος περιβαλλόταν από φυσική κάλυψη, έτσι ώστε να είναι δύσκολα εντοπίσημος από τις Αστυνομικές Αρχές.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Φοροφυγάδες συνταξιούχοι εντοπίστηκαν και στο ΤΣΜΕΔΕ

Συνεχίζεται ο εντοπισμός φοροφυγάδων συνταξιούχων από τη ΓΓΠΣ,, στο πλαίσιο της διασταύρωσης των φορολογικών δηλώσεων με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ύστερα από έλεγχο στο ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ, στο οποίο ασφαλίζονται μηχανικοί και εργολήπτες, διαπιστώθηκε ότι το 11,70% (2.011 ασφαλισμένοι) των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτή που χορηγούσε το Ταμείο, το 8,23% (1.542 ασφαλισμένοι) δεν είχε υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ το 3,77% (707 ασφαλισμένοι) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρά την υποχρέωσή του, καθώς το ετήσιο εισόδημα ήταν μεγαλύτερο από 6.000 ευρώ!

Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι ένα ποσοστό 0,67% (134 άτομα) δεν είχε καθόλου ΑΦΜ, ενώ ποσοστό 5,55% (1.109 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων παραδόθηκαν την Πέμπτη στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Θ. Θεοχάρη.​​​

Έπιασαν το ζευγάρι που έδεσε και φίμωσε μια 78χρονη στη Κύμη

Την έδεσαν, την φίμωσαν και προσπάθησαν να την ληστέψουν! Η περιπέτεια μιας 78χρονης στη Κύμη είχε αίσιο τέλος αλλά οι δράστες δεν είχαν συλληφθεί μέχρι σήμερα .


Η υπόθεση  της απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Κύμης.

Η απόπειρα έγινε πριν τρεις μέρες πριν στο σπίτι της 78χρονης, στην Επισκοπή Ευβοίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 41χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία αναγνωρίσθηκε από την ηλικιωμένη γυναίκα, και ενός ακόμη συνεργού της, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες εισήλθαν στην μονοκατοικία της 78χρονης από ανασφάλιστη είσοδο και αφού άσκησαν σε βάρος της σωματική βία, την ακινητοποίησαν και της έδεσαν τα χέρια και το στόμα. Στην συνέχεια ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Η 78χρονη, που διέμενε μόνη της, κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να αποδεσμευτεί και να ζητήσει την βοήθεια των γειτόνων της, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κύμης, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Τα πρώτα "λουκέτα" στο δημόσιο

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση  αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών.

Ο κατάλογος με τις πρώτες 20 βρίσκονται ήδη στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι οι περίπου 4.000 υπάλληλοι που θα μείνουν χωρίς αντικείμενο δεν θα απολυθούν αλλά μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Αlpha

Σκύρος: Η μεγάλη αγάπη του Γιώργη Λαμπαθάκη

Γοητευτικός, σπουδασμένος, ετοιμόλογος αλλά και... δεσμευμένος! Ξεκίνησε ως πολύτιμος βοηθός της Σίσσυς Φειδά στην εκπομπή «Σπίτι από την αρχή» και έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο λόγος για τον Γιώργη Λαμπαθάκη, ο οποίος στην εκπομπή δεν αρκείται στον ρόλο του αρχιτέκτονα αλλά βάζει και ένα χεράκι προκειμένου να χαρίσει χαμόγελα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν διστάζει μάλιστα να ομολογήσει πως δεν φανταζόταν ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα και αποκαλύπτει πως «προσγειώθηκα συμμετέχοντας σε αυτήν την εκπομπή».

Ο Γιώργος γράφει στην "Athens Voice" που κυκλοφορεί, για την μεγάλη αγάπη του, την Σκύρο.

Διαβάστε το:

"Δεν είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Πολλοί δεν ξέρουν καν πού πέφτει στο χάρτη. Σε μέγεθος είναι τρεις φορές η Μύκονος, αλλά οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούν τις δυόμισι χιλιάδες. Όσοι πιστοί περνούν τις διακοπές τους εκεί το κάνουν φανατικά κάθε χρόνο, με συνέπεια να γνωρίζονται λίγο πολύ μεταξύ τους.

Αντικειμενικός δεν μπορώ να είμαι, μιλώντας για τη Σκύρο. Είναι ο τόπος που μεγάλωσα τα καλοκαίρια μου, έζησα τα πάντα, ήμουν μέχρι και ναύτης για ένα χρόνο. Οι μνήμες μου είναι ένα συνονθύλευμα από χρώματα και μυρωδιές. Λευκό του ασβέστη, φούξια τη μπουκαμβίλιας, γαλαζογκρί χώμα σε κάποια μέρη, κατακόκκινο σε άλλα. Αρώματα από καρπούζι, θάλασσα και φρεσκομασημένο από τα άλογα σανό.

Οι παραλίες θέλουν ψάξιμο, υπάρχουν αρκετές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ο Γυαλός, του Παπά το Χούμα, η Αγαλίπα, ο Πεύκος, η Κολυμπάδα, ο Άγιος Πέτρος.

Στο φαγητό, επίσης. Φρέσκα ψάρια, θεϊκός αστακός, κατσικάκι μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους, ωραία τυριά και μέλι. Ευτυχώς, εξαιτίας κάποιων λίγων ανθρώπων, μπορεί και σήμερα να δει κανείς τα σπάνια σκυριανά αλογάκια.

Μικροκαμωμένα, πανέμορφα πλάσματα που τα περισσότερα ζουν σε στάβλους, αλλά υπάρχουν και μικρές ομάδες από ελεύθερα στο ακατοίκητο νότιο τμήμα του νησιού.

Δεν υπάρχουν πολλά χωριά, όπως σε άλλα νησιά. Λίγοι διάσπαρτοι οικισμοί με θερινές κατοικίες, η Λιναριά, που είναι το λιμάνι, και κυρίως η Χώρα στην οποία ζουν οι πιο πολλές οικογένειες.

Η Χώρα (ή αλλιώς το Χωριό, όπως τη λένε ελλείψει δεύτερου) είναι μια ακρόπολη στην ανατολική ακτή με τα σπίτια λευκούς κύβους στριμωγμένους στις πλαγιές της και τα ερείπια του κάστρου στην κορυφή. Ένα εντυπωσιακό θέαμα, κατάλοιπο της ανάγκης για προστασία από τους πειρατές.

Εκεί είναι και η νυχτερινή ζωή της Σκύρου, μπαράκια πάνω στο κεντρικό καλντερίμι, την Αγορά, ορισμένα νεότερα με διάφορα στιλ και κάποια αναλλοίωτα στα χρόνια, με τζαζ μουσικές, ακριβώς όπως τα θυμάμαι από μικρός".

Απέσυρε το αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια η Κύπρος

Η Κύπρος απέσυρε το αρχικό της αίτημα για πλήρη υπαγωγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ανακοίνωσε στο γερμανικό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το βράδυ της Τετάρτης, είχε ενημερώσει την Επιτροπή Προϋπολογισμού ότι η Λευκωσία επιδιώκει συνολική βοήθεια και όχι μόνο στήριξη για τις τράπεζές της.

Η κίνηση αυτή της Λευκωσίας ενισχύει την πεποίθηση ότι η κυπριακή κυβέρνηση πιθανόν θα καταφύγει σε δανειοδότηση από τη Ρωσία, προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, διατυπώθηκαν εικασίες ότι δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει σύσταση εξόδου στην Κύπρο, ή ακόμη και στην Ελλάδα, αν η κρίση χρέους τους κριθεί υπερβολικά επικίνδυνη για τα υπόλοιπα κράτη.

Στον κυβερνητικό συνασπισμό πάντως, σημειώνεται, δεν αναμένουν να σκεφτεί αυτή τη στιγμή την έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Βέρα Κρούσκα: Η μακροχρόνια, ερωτική, σχέση της με την Εύβοια

Στην εφημερίδα Athens Voice δημοσιεύτηκε ένα κείμενο της Βέρας Κρούσκα, όπου  η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει την μακροχρόνια, ερωτική, σχέση της με την Εύβοια.

Διαβάστε το:

Σήμερα δεν θυμάμαι, αν τότε στα είκοσί μου χρόνια είχα πάρει ένα είδος όρκου να βρω έναν τρόπο ώστε να μπορώ να πηγαίνω σε όλη μου τη ζωή στην Εύβοια. Διόλου απίθανο να συνέβη και να πέρασε από το ασυνείδητο στο συνειδητό όταν χρόνια μετά έψαξα, βρήκα και απέκτησα ένα μικρό σπίτι στο Λινοβρόχι.

Μπορεί εκείνον τον όρκο να τον πήρα μία από τις Δευτέρες που, εκμεταλλευόμενοι το ρεπό από το θέατρο, παίρναμε το αυτοκίνητο και σε λίγη ώρα κολυμπούσαμε σε καταγάλανα νερά.

Πηγαίναμε με φουσκωτό σκάφος σε όλα τα μικρά λιμανάκια από τη μεριά του Αιγαίου, ψαρεύαμε, κολυμπούσαμε και ζούσαμε τους έρωτές μας. Πιο αθώοι εμείς, πιο ανόθευτη η Εύβοια.

Αυτές οι αποδράσεις ήταν πηγή ενέργειας. Αυτό πίστεψα για την Εύβοια κι ακόμα το πιστεύω, κι ας έχουν αλλάξει τόσα… Δεν έχουν αλλάξει όμως οι μυρωδιές που φέρνει ο αέρας, η σκιά των δένδρων, η εικόνα της κουλουριασμένης γάτας μου στο περβάζι είτε είναι η Χαρά είτε η Έλλη (η κουφή).

Δεν έχει σημασία αν στην παρέα των φίλων έφυγαν και προστέθηκαν άλλοι. Είτε τους λένε Χρήστο, Υρώ, Ορνέλλα, Νίκο, Μαρία… όλοι θα ησυχάσουν για λίγα λεπτά στη θέα του ηλιοβασιλέματος, θα βοηθήσουν στο μαγείρεμα, θα αναπολήσουν παλιές αγάπες και θα αγκαλιάσουν καινούργιες, θα κουτσομπολέψουν και θα στρώσουν την τράπουλα για μπιρίμπα… Θα πάμε σίγουρα για μπάνιο στη Χιλιαδού, στον Οξύλιθο, στην Κύμη, στον Μυλοπόταμο, στον Λιμνώνα, στην Αγία Άννα, στα Βασιλικά, στην Αχλαδερή, στην Κάρυστο και σε άλλα πανέμορφα μέρη που ακόμα ανακαλύπτω.

Μαζί θα κάνουμε την αμαρτία τρώγοντας, οπωσδήποτε, το κοτόπουλο στη Δροσιά, στην ταβέρνα «Μήτσος-Πέτρος» – πρώτα το βράζει και μετά το βαφτίζει ολόκληρο σε τηγανισμένο βούτυρο.

Αφού το φάμε κατηγορεί ο ένας τον άλλο, καθώς γλείφουμε χείλη και δάχτυλα από τη νοστιμιά, για την κρεπάλη και φυσικά ξαναεπιστρέφουμε. Άλλο σταθερό σημείο είναι το Πάνθεον, που επιμελήθηκαν τη διακόσμησή του οι φίλοι μου Γιάννης Μουρίκης και Γιώργος Γαβαλάς – είναι το πιο ωραίο καφέ της παραλίας στην πόλη της Χαλκίδας.

Όταν ένας φίλος μού λέει «εγώ έκανα στρατό σε νησί, στην Εύβοια», οι άλλοι γελάνε. Κι όμως, ακόμα κι αν κατασκευάστηκε η νέα γέφυρα, εγώ φέρνω πάντα στο νου μου την παλιά. Όταν σηκωνόταν η Εύβοια γινόταν νησί· όταν κατέβαινε γινόταν συνέχεια της στερεάς Ελλάδας. Εγώ κάθε φορά που πηγαίνω σηκώνω τη γέφυρα και ξεχνάω τη Βέρα της Αθήνας…

Το Σεπτέμβριο ΘΑ είναι έτοιμο το Αλσύλλιο Κανήθου

Το έργο της Ανάπλασης του Αλσυλλίου Κανήθου, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί,  ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων.

Το έργο είχε συμβασιοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2009 και ως ένα σημείο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Θησέας».

Όμως, είχε βαλτώσει εξ αιτίας των προβλημάτων χρηματοδότησης και καθυστερήσεων που προέκυψαν στις χρηματοροές του προγράμματος, με τη δεύτερη διακοπή εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία να διαρκεί από τον Οκτώβριο του 2011.

Ο Δήμος Χαλκιδέων πρότεινε και πέτυχε τελικά την αναχρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών της Ανάπλασης του Αλσυλλίου Κανήθου, από το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και συγκεκριμένα από τις δράσεις «Αστικής Αναζωογόνησης».

Το ύψος της αναχρηματοδότησης ανέρχεται στα 208.658,14 ευρώ.

Μεταξύ των εργασιών που υπολείπονται, περιλαμβάνονται:

- δασοκομικοί χειρισμοί (απομάκρυνση πρέμνων και πεσμένων δένδρων, περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και συμπλήρωσή της σε θέσεις με αραιώσεις) και

- τοποθέτηση χαμηλής περίφραξης και μεταλλικών θυρών, κατασκευή ξύλινης πέργολας, εξοπλισμός παιδότοπων με όργανα παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών, εξοπλισμός χώρων αναψυχής με παγκάκια, τραπεζόπαγκους, δοχεία απορριμμάτων κ.α.,

Το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο Γιάννης Κότσιρας στους Κήπους Ευβοίας

Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα έξι μουσικών, παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση φέτος το καλοκαίρι, ταξιδεύοντας σ΄ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο! Μαζί του επίσης η Σαββέρια Μαργιολά μια καινούργια φωνή με γνήσια λαικά ηχοχρώματα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 21.30μμ θα κάνει μια στάση στην Εύβοια και συγκεκριμένα στους Κήπους, σε μια συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Κηπιωτών Ευβοίας.

Το “On the road” είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα».
Έξι σπουδαίοι μουσικοί, κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση, την προσωπική του δεξιοτεχνία αλλά και ικανοποιώντας την ανάγκη έκφρασης του, μέσα από την αυτοσχεδιαστική ελευθερία της παράστασης.

Ο Χρήστος Αλεξάκης στα πλήκτρα και στις «ανατρεπτικές» ενορχηστρώσεις, ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, στις κιθάρες ο Κώστας Μιχαλός στα τύμπανα και τα κρουστά ο Γρηγόρης Συντρίδης και στο βιολί η Μιγκεν Σελμάνι.
Να είστε όλοι εκεί!

Τιμή εισητηρίου 15€, προπώληση 13€.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ. 6948262853
Σύλλογος Κηπιωτών Ευβοίας

Ένας "Μαυρογιαλούρος" χρειάζεται στους Χαλκιδέους

Ένας "Μαυρογιαλούρος" χρειάζεται στους Χαλκιδέους. Το απέδειξαν χτες το βράδυ που κατέκλυσαν το Κάστρο Κανήθου  και καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές μιας παράστασης που τους πρόσφερε άφθονο γέλιο και καυτηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου.

"Μαυρογιαλούρους" (συγγνώμη Βουλευτές) δεν είδαμε αλλά το μήνυμα   το πήραν στις εκλογές και θα το ξαναπάρουν...

Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου, σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώσανν και εφέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κανηθιώτικα 2012» και ξεκινησαν χτες με την -σημαδιακή - θεατρική παράσταση «Ο Μαυρογιαλούρος».

Το θεατρικό τμήμα ενηλίκων του εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με το Αεικίνητο Θέατρο μας πρόσφεραν μια κλασική ελληνική κωμωδία που τόσο μας λείπει.

Η σκηνοθεσία ήταν της Ράνιας Νταλαχάνη και του Βασίλη Βαλέρη.

Η παραστάση είχει φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μια και αντί για είσοδο οι θεατές έδιναν, προαιρετικά τρόφιμα ή φάρμακα τα οποία θα παραδοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

1η Γιορτή Τυριού στο Μαυρόπουλο

Ο Νέος Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος που δημιουργήθηκε, πριν ένα χρόνο, στην περιοχή του Μαυρόπουλου οργανώνει φέτος  την 1η Γιορτή Τυριού στο Μαυρόπουλο (3 χιλ. μετά Μίστρο).


Με την ίδρυση του συλλόγου  εκπληρώνεται μια χρόνια ανάγκη των κατοίκων του χωριού να αναπτυχθεί μια κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα που θα συσπειρώσει τους νέους -και όχι μόνο- του χωριού και θα συμβάλει στην άνοδο του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου ζωής.

Το  Σάββατο 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στα πλαίσια της Γιορτής Τυριού θα γίνουν μια σειρά εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με ένα παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και ελεύθερη είσοδο.

Κρεμάστηκε απο τα κάγκελα του τρίτου ορόφου και απειλούσε να πέσει στο κενό

Ένας 25χρονος βρισκόταν κρεμασμένος απο τα κάγκελα του μπαλκονιού του διαμερίσματος του στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που διαμένει στη περιοχή των Πατησίων και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Για άγνωστους ακόμη λόγους, ο νεαρός, απόφοιτος οικονομικής σχολής βγήκε στο μπαλκόνι το πρωί απειλώντας να πέσει στο κενό.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, ανέπτυξαν το ειδικό στρώμα, ενώ ειδικοί, ψυχολόγος και διαπραγματευτής προσπαθούσαν επι ώρα να τον μεταπείσουν.

Τελικά οι ειδικοί, με τη βοήθεια και της μητέρας του νεαρού που ενημερώθηκε και έσπευσε στο σημείο, κατάφεραν να τον πείσουν να απομακρυνθεί από τα κάγκελα και να μπει στο διαμέρισμα.

Οι Burger Project έρχονται στη Κύμη το Σάββατο 21 Ιουλίου

Οι Burger Project έρχονται στη Κύμη.

Το καλό νεανικό συγκρότημα θα παίξει το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 11 το βράδυ στο λιμάνι της Παραλίας Κύμης σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο τοπικός Αθλητικός Όμιλος.

Οι Burger Project θΘα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε street jazz band, από αυτές που βλέπεις κατά δεκάδες στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Δεν είναι όμως.


Οι Burger Project έχουν βαλθεί να ανακατεύουν συνέχεια το “πατάρι” των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς.

Με αχαλίνωτο ρυθμό, ανασύρουν συνέχεια διαμάντια – από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζουν: Led Zeppelin, Doors, Iggy Pop, Queen, Clash, Thin Lizzy, Alice Cooper, Godfathers, White Stripes, Ramones, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones και πάει λέγοντας..


Enhanced by Zemanta

ΑΠό το Αλιβέρι οδοιπορικό στις χαμένες πατρίδες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή του τοπικού τμήματος Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών στην Μ Ασία από 2-7  έως 9-7-2012 περιοχή που μέχρι τώρα την είχαμε γνωρίσει από βιβλία και προφορικές διηγήσεις.

«Τα Δαρδανέλια και η Τροία ήταν οι πρώτοι σταθμοί για να ακολουθήσουν το  Αϊβαλί η πατρίδα του Κόντογλου. Στα Μοσχονήσια  επισκεφτήκαμε  τον το Ναό των Ταξιαρχών, ελληνική εκκλησία μισοερειπωμένη σήμερα για  να ακολουθήσει η Πέργαμος. Ελληνιστική πόλη χτισμένη από τον Λυσίμαχο, με μεγάλη ακμή και πλούτο.

Μέσω Φώκαιας και Μενεμένης φτάσαμε στη Σμύρνη, την πόλη της ακμής, την πόλη της καταστροφής. Η σύγχρονη όψη της μας απογοήτευσε. Οι αναγνώσεις αποσπασμάτων από τη λογοτεχνία και την ιστορία από μέλη της παρέας μας, ζωντάνεψαν την αρχοντιά της πόλης, τον πολιτιστικό της  πλούτο και την κοσμοπολίτικη κοινωνία της. Κορδελιό, Μπουρνόβα, Καρατάσι, Φραγκομαχαλάς, παραλία κι Ελληνικές γειτονιές με σπίτια αρχοντικά, διατηρημένα ή όχι από τους Τούρκους, να θυμίζουν περασμένα μεγαλεία.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στις ιωνικές πόλεις Έφεσο και Μίλητο. Μεγάλα κέντρα του ελληνισμού αδιαλείπτως ακμάζοντα. Η Έφεσος του σκοτεινού φιλοσόφου Ηράκλειτου. Ο πιο καλοδιατηρημένος αρχαίος χώρος, πόλη ολόκληρη. Πάνω στα ερείπια χτίζουμε νοερά τους ναούς της Αρτέμιδος, το  βουλευτήριο, τη βιβλιοθήκη του Κέλσου. Θαυμάζουμε το τεράστιο θέατρο των 25000 θέσεων.

Μεσημεριανή ανάπαυλα στο Κιρκιτζέ.  Χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 350 μέτρων,που οφείλει την επισκεψιμότητά του στον ελληνικό οικισμό με τα περίτεχνα σπίτια και τη ρυμοτομία, τόπος γέννησης της Διδώς Σωτηρίου. Το ύμνησε δεόντως το χωριό της στα «Ματωμένα Χώματα».
Στα Βουρλά, στο γραφικό λιμάνι των ψαράδων πίνουμε καφέ και φωτογραφιζόμαστε μπροστά στο σπίτι του Γ. Σεφέρη. Σιγοτραγουδάμε «…Mε τι καρδιά, με τι πνοή, τι πόθους και τι πάθος, πήραμε τη ζωή μας· λάθος! κι αλλάξαμε ζωή.»

Επιστροφή στο Αλιβέρι μέσω Χίου στην οποία ξεναγηθήκαμε την τελευταία μέρα της εκδρομής» 
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Θ.  Γκέκας
Λ. Μεγαρίτη
Λ. Γλάρου

Νεκρός με τραύμα 81χρονος στον Άγ. Παντελεήμονα

Νεκρός μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Πάτμου 2 στον Άγιο Παντελεήμονα βρέθηκε ένας 81χρονος, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρει τραύμα στην κοιλιά από αιχμηρό αντικείμενο.

Το διαμέρισμα δεν έφερε ίχνη παραβίασης και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Στο σημείο μετέβησαν ο ιατροδικαστής και αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Σπίτι στην Κρήτη ετοιμάζεται να χτίσει η Lady Gaga

Eρωτευμένη με την Κρήτη φαίνεται πως είναι η Lady Gaga η οποία σχεδιάζει να χτίσει σπίτι στη μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η εκκεντρική τραγουδίστρια επισκέφτηκε το περασμένο καλοκαίρι την Κρήτη και φυσικά μαγεύτηκε απο τα παμέμορφα τοπία.

Η Lady Gaga έχει ήδη αγοράσει το οικόπεδο το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την θάλασσα και σκοπεύει σύντομα να χτίσει την εξοχική της κατοικία που αναμένεται να της στοιχίσει περίπου 14 εκατ. ευρώ (!) αφού επιθυμεί εκτός απο το σπίτι να φτιάξει μια εκκλησία, ένα γήπεδο τένις και δύο πισίνες.

Με τα νεύρα των οδηγών της Χαλκίδας, παίζουν έμποροι, Δήμος και Λιμεναρχείο.

Με τα νεύρα  των οδηγών της Χαλκίδας, παίζουν έμποροι, Δήμος και Λιμεναρχείο.

Οι έμποροι έκαναν την αρχή με τη φαεινή ιδέα που είχαν να κλείσει η μισή Αβάντων για να κάνουν τις εκδηλώσεις τους.

Ο Δήμος κάπου βολεύτηκε και αυθαίρετα συνεχίζει το κλείσιμο του δρόμου και μετά το δεκαήμερο - φιάσκο των εμπόρων.

Και σαν να μην έφταναν  όλες αυτές οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ήρθε και το κλείσιμο της γέφυρας την Τετάρτη το βράδυ να σπάσει τα νεύρα των Χαλκιδέων και των τουριστών.

Ξαφνικά η γέφυρα έκλεισε στις 10 το βράδυ και δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων με τους οδηγούς να βρίζουν προς.. κάθε κατεύθυνση .

Είναι τόσο δύσκολο, έμποροι, Δήμος και Λιμεναρχείο να αρχίσουν να σέβονται τους ταλαίπωρους πολίτες ή θα πρέπει να αρχίσουμε τις... εκδηλώσεις διαμαρτυρίες με φρέσκα γιαουρτάκια;

Ντροπή...

ΔΝΤ προς Ευρώπη: Δράστε άμεσα γιατί το ευρώ θα καταρρεύσει

Σε άμεση ανάληψη δράσης καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις χώρες της Ευρωζώνης, προκειμένου να σώζουν το κοινό νόμισμα.

Σε έκθεσή του το Ταμείο τονίζει ότι οικονομική κρίση «εγείρει ερωτήματα όσον αφορά τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης» και καλεί τους Ευρωπαίους να δημιουργήσουν άμεσα μια τραπεζική ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παράσχει ρευστότητα στην οικονομία. Η κρίση στην ευρωζώνη «έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο επίπεδο» και «εγείρει ερωτήματα όσον αφορά τη βιωσιμότητα» της Ευρωζώνης, προειδοποιεί το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για την περιοχή.

«Οι αρνητικές συσχετίσεις ανάμεσα στα δημοσιονομικά των κρατών, τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία είναι πιο ισχυρές από ποτέ», επισημαίνει και ζητεί την εξυγίανση της κατάστασης με την άμεση δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης σε επίπεδο Ευρωζώνης, η οποία θα έχει μια κοινή επίβλεψη, μια εγγύηση των καταθέσεων και μια αρχή που θα είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των ανεπαρκειών των τραπεζών.

Για το ΔΝΤ, «η πρόοδος που έγινε προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τη σύνοδο κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου είναι καλοδεχούμενη», αλλά πρέπει να επισπευσθεί η προσπάθεια αυτή.

Για να καταπολεμηθεί η κρίση, η ΕΚΤ έχει επίσης να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο με ένα πρόγραμμα παροχής ρευστότητας. «Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι μικρός και μειωμένος, η ΕΚΤ έχει την δυνατότητα να χαμηλώσει τα επιτόκιά της και να πάρει άλλα μη συμβατικά μέτρα που θα ελαφρύνουν την πίεση ορισμένων αγορών», υπογραμμίζει το ΔΝΤ.

Αυτό μπορεί να γίνει με μια πολιτική «ποσοτικής χαλάρωσης» από την πλευρά της ΕΚΤ, μέσω ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων. Το ΔΝΤ τάσσεται επίσης υπέρ μιας νέας επιχείρησης βραχυπρόθεσμου δανεισμού των τραπεζών από την ΕΚΤ (LTRO).

Εξάλλου το ΔΝΤ κρίνει ότι η ευρωζώνη πρέπει να ενισχύσει τη δημοσιονομική της ολοκλήρωση «εισάγοντας περιορισμένες, αλλά εξελικτικές μορφές αμοιβαιοποίησης του χρέους».

Το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν αναφέρεται στα ευρωομόλογα, στα οποία αντιτίθεται η Γερμανία, αλλά κυρίως στην πιθανότητα δημιουργίας «εντόκων γραμματίων» σε ευρώ, δηλαδή στην κοινή έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους για τις χώρες της ευρωζώνης, και στην δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής του χρέους.

Ο Δ. Αναγνωστάκης σε συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών

Συνάντηση εργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησε, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Αναγνωστάκης, που έχει οριστεί υπεύθυνος της παρακολούθησης των θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., για τα θέματα που χειρίζονται, σε σχέση πάντα με το κοινό προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας και που υλοποιεί η Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης. Ο βουλευτής Δ. Αναγνωστάκης αφού τόνισε την αναγκαιότητα της απαρέκλιτης τήρησης της προγραμματικής συμφωνίας κι αφού υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή επαφή και αμοιβαία πληροφόρηση για τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε μια νέα συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας και τα θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του ΥΠΕΣ στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Αναλύθηκε η συμφωνία για τις απαιτούμενες αλλαγές και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος καθώς και για την αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Τονίστηκε πως η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα.

Τέλος και πιο αναλυτικά επιβεβαιώθηκε πως προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου πρέπει να είναι:

α) Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος με τη ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα, την υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες, την κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής, την επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.

β) Η Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης με την Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων, την ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές, τον περιορισμό της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων,τις Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής, τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού, τη Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας και της σύνδεσης του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση και τέλος με τον οργανωτικό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι το όποιο νομοθέτημα για την παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια θα τύχει διαβούλευσης με όλα τα κόμματα και θα κινείται στους άξονες που έχουν καθοριστεί στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο.

Η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας, θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτο συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχιση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα, όπως είναι στο σύνολό του ο Ευρωπαϊκός Νότος.
 

Πέθανε επειδή το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό για να τον χειρουργήσει

Στην έλλειψη γιατρών οφείλεται ο θάνατος ενός 60χρονου Λαρισαίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr ο άτυχος άνδρας είχε οξύ πόνο στην κοιλιακή του χώρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι ιατροί τον υπέβαλαν σε εξετάσεις έως ότου κάποια στιγμή εντόπισαν με αξονική τομογραφία, ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Όμως δυστυχώς δεν υπήρχε αγγειοχειρουργός για να επιληφθεί του περιστατικού αφού η εν λόγω κλινική δεν εφημέρευε. Τελικά ο 60χρονος ασθενής επρόκειτο να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη, όμως η κατάστασή του χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Λάρισας.

Τελικά παρά την προσπάθεια του ιδιώτη αγγειοχειρουργού, ο ασθενής κατέληξε.

Μητέρα δώρισε τα όργανα του 32χρονου γιου της

Μεγαλείο ψυχής από μητέρα 32χρονου, ο οποίος κατέληξε ύστερα από τροχαίο. Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς της ΜΕΘ, η ίδια η μητέρα του νεαρού πρότεινε τη δωρεά των οργάνων του παιδιού της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, η μητέρα ως εργαζόμενη σε αεροδρόμιο, είχε δει πολλές φορές τις ομάδες των χειρουργών και τα μοσχεύματα από δωρεές οργάνων να μεταφέρονται στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα, προκειμένου να σώσουν συνανθρώπους μας.

Με μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε αυτή τη εικόνα να την κάνει πράξη και η ίδια, χαρίζοντας ζωή σε τρεις ανθρώπους μέσα από το θάνατο του παιδιού της.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και κινήθηκαν οι διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

Η καρδιά σε άνδρα 42 ετών, ο οποίος βρισκόταν 3 χρόνια σε αναμονή με τεχνητή καρδιά. Ο ένας νεφρός σε γυναίκα 47 ετών, η οποία υποβαλλόταν 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση και ήταν στην επείγουσα λίστα. Ο δεύτερος νεφρός σε γυναίκα 55 ετών, η οποία υποβαλλόταν 9 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

400.000 Ελληνες με ηπατίτιδα !

Η χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα αποτελεί παγκόσμια επιδημία, που επηρεάζει όλο τον κόσμο, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε φυλή, ηλικία και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο
Τετρακόσιοι χιλιάδες Ελληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C. Οι περισσότεροι όμως, δεν το γνωρίζουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, αυτή η άγνοια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της λοίμωξης.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ηπατος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας (28 Ιουλίου) η χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα αποτελεί παγκόσμια επιδημία, που επηρεάζει όλο τον κόσμο, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε φυλή, ηλικία και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ηπατος κ. Σ. Καραταπάνη, 1.500.000 άνθρωποι πεθαίνουν από ηπατίτιδα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ 500.000.000 πάσχουν από Ηπατίτιδα Β και C, δηλαδή ένας στους 12 ανθρώπους. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των φορέων του ιού του AIDS.
Ο κ. Καραταπάνης ανέφερε ότι η Χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα είναι ένα νόσημα που αντιμετωπίζεται και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ιαθεί πλήρως, εφόσον βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός των ασθενών και χορήγηση της κατάλληλης αντιικής αγωγής. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας δυσχεραίνει την θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες γιατί αφενός μεν πολλοί ασθενείς δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη, αφετέρου δε οι απαιτούμενες μοριακές τεχνικές διάγνωσης παραμένουν χωρίς κοστολόγηση.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εκβιάζουν τους δανειολήπτες οι τράπεζες

Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «σχετικά με τον εκβιασμό των τραπεζών ότι θα ρυθμίσουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια μόνο με νέα σύμβαση, η οποία δε θα προβλέπει επιδότηση». 

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει, ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 2575/2012, ο Οργανισμός δεν παρεμβάλλεται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και θα εξακολουθήσει να καταβάλλει την επιδότηση του επιτοκίου, με βάση τους προβλεπόμενους όρους στην αρχική σύμβαση, σύμφωνα με τους οποίους η επιδότηση από πλευράς του Οργανισμού δεν θα υπερβαίνει τα εννέα πρώτα χρόνια του συνολικού χρόνου αποπληρωμής του δανείου. 

Οι τράπεζες όμως, σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η απόφαση αυτή, αντί να καθιστά υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης, απλώς την προβλέπει, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ρύθμιση, ενώ πιέζουν τους δανειολήπτες να υπογράψουν νέες συμβάσεις, χωρίς επιδότηση. Έτσι, καλεί την κυβέρνηση να καταστήσει, με νόμο, υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης του ΟΕΚ σε όλα τα δάνεια που τυγχάνουν επαναδιαπραγμάτευσης για καλύτερους όρους αποπληρωμής.

Η ΔΟΕ ζήτησε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ

Όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των σχολείων, προβλήματα, αιτήματα και προοπτικές συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδειας κ. Κ. Αρβανιτοπουλος τα μέλη του προεδρείου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Όπως ανακοίνωσε το Δ. Σ. της ΔΟΕ συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης και ζητήθηκε από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις.

Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ ζήτησαν αύξηση δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, οικονομική στήριξη σχολικών επιτροπών, μισθοί «αξιοπρέπειας για τους εκπαιδευτικούς», οικονομική αναβάθμιση των νέων εκπαιδευτικών...

Σχετικά με το επίκαιρο θέμα της αξιολόγησης, οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν:

- ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξή τους

- Καμία κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων.

- Καμιά αξιολόγηση - χειραγώγηση.

Σχετικά με τα θέματα της ύφεσης, οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ ζήτησαν ειδικά προγράμματα για την κοινωνική στήριξη. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, έκανε αναφορά στη γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας καθώς και στην κατάσταση της εκπαίδευσης, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.
Όπως δήλωσε, στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια πραγματοποίησης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, εντός των χρονικών ορίων. «Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί», είπε χαρακτηριστικά, «θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Όπως είπε ο κ. Αρβανιτοπουλος, η αξιολόγηση θα είναι δομών και διαδικασιών, δε θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Προσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί. «Οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του υποσιτισμού των μαθητών, χαρακτηρίζοντάς το ως «υπαρκτό θέμα». Τόνισε ότι αναζητούνται λύσεις χωρίς να δημιουργούνται κοινωνικές διακρίσεις.

Τέλος, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, από το υπουργείο Παιδειας έλαβαν τις διαβεβαιώσεις ότι:

- Για τις εκπαιδευτικές άδειες, τους διορισμούς, τα επιδόματα θέσης αναπληρωτών, τη συνυπηρέτηση και την προϋπηρεσία μετά το 2010, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αφού γίνει πρώτα επεξεργασία των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

- Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θα περικοπούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας θα εξοικονομηθούν από περιστολή δαπανών των υπηρεσιών του και δε θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο.

- Θα δοθεί χρονική παράταση για τη ρύθμιση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

- Θα γίνουν 1065 μόνιμοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έξυπνοι τρόποι για να φάμε νόστιμα, υγιεινά και ελαφρά

Ένα ισορροπημένο γεύμα πρέπει να αποτελείται από τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες (άμυλο ολικής αλέσεως, πρωτεΐνη και φρέσκα φρούτα ή λαχανικά).

Η σαλάτα σας θα αποτελείται από 2 φλ. του τσαγιού ωμά λαχανικά ή 1 φλ. του τσαγιού βραστά ή ψητά λαχανικά ή σούπα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

10 ελαφριές καλοκαιρινές επιλογές για ενα γεύμα
1. Ντάκο με 1 ντομάτα τριμμένη, 1 αγγουράκι , 60 γρ. ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού, 5 ελιές, κάπαρη και ρίγανη.

2. Ομελέτα με 3 ασπράδια και 1 κρόκο με 1 ντομάτα, 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, 1 φλ. σπανάκι ή κομμένο κολοκυθάκι σε ροδέλες ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας. Μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. γάλα 1.5% [για να φουσκώσει η ομελέτα σας] ή/και 1 κ.σ. τυρί τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά (<14% λιπαρά).


3. 1-2 σουβλάκια κοτόπουλου, 1 πίτα ολικής αλέσεως ψητή και μία μερίδα σαλάτα

4. Σαλάτα με 90 γρ. σολομό καπνιστό ή φρέσκο ή τόνο σε νερό στραγγισμένο και ½ αβοκάντο μικρού μεγέθους, 4 λιαστές ντομάτες, 2-3 φύλλα σπανάκι ή ρόκα, 2 κουταλάκια κουκουνάρι και 2-3 παξιμαδάκια κριθαρένια [40γρ συνολικά].

5. Σαλάτα με ανάμικτα λαχανικά της αρεσκείας σας με 1 φλυτζ. πένες ολικής αλέσεως βρασμένες χωρίς βούτυρο ή λάδι και 90 γρ. μοσχάρι φιλέτο ή κοτόπουλο ψητό χωρίς την πέτσα. 

6. 90 γρ. μπιφτέκι ή 90 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε πίτα ολικής αλέσεως ψητή με 4 φέτες ντομάτας, 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένο αγγουράκι.

7. 1 κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι χωρίς την πέτσα ή πρόβειο ή αγελαδινό 0-2% με 2 κουταλιές βρώμη ή δημητριακά πρωινού πλούσια σε φυτικές ίνες και 1 φρούτο. Μπορείτε να προσθέσετε ½ -1 κ.γ. μέλι ή 8-10 τεμάχια αμύγδαλα άψητα και ωμά. 

8. Πατατοσαλάτα με 1 μέτρια πατάτα βραστή, 1 καρότο τριμμένο, 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, ½ κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο, 60 γρ. τυρί κότατζ ή οποιοδήποτε άλλο τυρί χαμηλό σε λιπαρά (κάτω από14% λιπαρά), 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, ρίγανη και κάπαρη.

9. Ψητά λαχανικά (1 μελιτζάνα μικρή, 1 πιπεριά, 1 μικρό κολοκύθι, 2-3 μανιτάρια πλευρώτους ) με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 2 κουταλιές μπαλσάμικο ξύδι , 60 γρ. ανθότυρο, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή παξιμάδι 50γρ.

10. Σαλάτα ρόκα, 2-3 λιαστές ντομάτες, 3 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα και dressing με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. μέλι ή ½ κ.γ. πετιμέζι και 1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι.
myworld.gr

Αυτός είναι ο Ντίνος Μιχαηλίδης που κουβάλαγε τις βαλίτσες με τις μίζες του Ακη

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη, τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και πρόεδρο του πολιτικού κόμματος ΑΔΗΚ, κατονόμασε ο εξάδελφος του προφυλακισμένου Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ως τον άνθρωπο που παραλάμβανε τις μίζες από τα οπλικά συστήματα και τις μετέφερε με βαλίτσες στην Ελλάδα με παράδοση στον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.Ο Ντίνος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα.

Ελαβε ενεργά μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955 - 1959 και για τη δράση του επικηρύχθηκε και καταζητείτο από τους Αγγλους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το 1961 διορίστηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και διετέλεσε διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του υπουργού Εξωτερικών (1969-1972).

Ηταν διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (1978-1980). Αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου παρά τω Προέδρω (1980-1982). Υπουργός παρά τω Προέδρω και υπουργός Εσωτερικών επί διακυβέρνησης Σπύρου Κυπριανού (1982-1988).

Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εκλέχθηκε Βουλευτής Λεμεσού. Το Μάρτιο του 1993 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, θέση που κατείχε μέχρι το Νοέμβριο του 1997. Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (1996-1998). Υπουργός Εσωτερικών επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη (1998-1999).

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Πολιτικού κόμματος Α.Δ.Η.Κ το 1999.

Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...