Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση της GPO στην «Ανατροπή»


Η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της GPO στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, στις 23.50 στο MEGA.

Μια μεγάλη συζήτηση για την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, την οικονομική κατάσταση και τους φόρους, την τρομοκρατία και την ανομία, τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, τους αρχηγούς, τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό και φυσικά την πρόθεση ψήφου.  

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Σχολιάζουν: η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μίκα Ιατρίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

«Ανατροπή», τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 23.50 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Enhanced by Zemanta

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Να σωθεί ο Πύργος Δροσίνη στις Γούβες


Την διάσωση του ιστορικού  μνημείου, του Πύργου Δροσίνη στο  Δ.Δ. Γουβών της Ευβοίας ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκης με ερώτησή του στη Βουλή και επισημαίνει:

"Έφτασαν στα χέρια  μας δημοσιεύματα σχετικά με την  άσχημη δομική κατάσταση στην οποία  βρίσκεται, ο Πύργος των Γουβών, γνωστός  στην περιοχή και ως Πύργος Δροσίνη. Το εν λόγω ιστορικό κτήριο λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο υπό την επίβλεψη του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Δεδομένου του ότι ο Πύργος των Γουβών υπάγεται στην Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και λαμβάνοντας υπόψη την πολιτιστική και τουριστική αξία που έχει για την ευρύτερη περιοχή.

Ερωτάσθε κύριε  Υπουργέ

Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να υπάρξει βελτίωση της στατικότητας του κτηρίου,  προς αποφυγή πιθανής κατάρρευσής του, εντάσσοντάς το σε κάποια από τις δραστηριότητες αναστήλωσης ή συντήρησης που εκτελούνται από το υπουργείο σας;"

Ποιος είναι ο Πύργος

 Ο γνωστός πύργος των Γουβών πέρασε στην ιδιοκτησία του ποιητή Δροσίνη λίγο μετά το 1800. Το οικοδόμημα αποτελεί εξαίρετο δείγμα ενετικού πυργόσπιτου του 19ου αιώνα.

Ο πύργος είναι κτισμένος σε ύψωμα και δεσπόζει της περιοχής. Είναι διώροφο κτίσμα 100 τ.μ. με πέτρινους τοίχους πλάτους ενός μέτρου, ενετικής αρχιτεκτονικής. Κτίσθηκε στα πρώτα χρόνια του 19oυ αιώνα από τον τότε τούρκο ιδιοκτήτη του Ιμπραήμ- Αγά. Μετά το 1821 πουλήθηκε στους Αλέξανδρο Θεσύλλα και Βαπτιστή Δρόσο. Το 1831 πουλήθηκε στον Κων/νο Πετροκόκκινο, παππού του Γεωργίου Δροσίνη. Κατόπιν περιήλθε στην ιδιοκτησία του ιερέα του οικισμού Σταύρου Παπαϊωάννου και συνέχεια στους απογόνους του.

Σήμερα ανήκει στο δήμο  και φιλοξενεί λαογραφική συλλογή.

Ο Δροσίνης πέρασε στις Γούβες πολλά καλοκαίρια της ζωής του και έγραψε τα καλύτερά του ποιήματα. Εδώ εμπνεύστηκε τα νεανικά του βιβλία: "Το βοτάνι της αγάπης", "Διηγήματα των αγρών και των πόλεων", "Αγροτικές επιστολές", "Λαογραφικά επαρχίας Ιστιαίας". Συνδέθηκε επίσης με αισθηματικό δεσμό με την Ευμορφία Κόλλια. Αργότερα έμαθε ότι την πάντρεψαν στα ξένα με το ζόρι με τον πλούσιο ξυλέμπορο Αργύριο Βασιλάκο από τις Γούβες κι εκείνη πέθανε από μαρασμό. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος έγραψε το 1927 "Το Μοιρολόι της Όμορφης".

Αν.Έλληνες: Σχέδιο «Προκρούστη» το κλείσιμο τμημάτων στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας


"Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προχωρά άμεσα στο κλείσιμο και τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ακόμα και σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Στο ΤΕΙ Χαλκίδας  τρία τμήματα  οδηγούνται σε κλείσιμο".

Αυτό αναφέρουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Κεντρικής Εύβοιας σε ανακοίνωσή τους και επισημαίνουν:

"Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ονόμασε το σχέδιο κατακρεούργησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην κλίνη των Μνημονίων και των απαιτήσεων του ΔΝΤ, σχέδιο «Αθηνά». Αυτό δεν έπρεπε να λέγεται σχέδιο «Αθηνά», αλλά σχέδιο «Προκρούστη»!!!

Εμείς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Κεντρικής Εύβοιας διαφωνούμε κάθετα  σε αυτό το Μνημονιακό σχέδιο και ειδικότερα στο κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας. Διαφωνούμε όχι μόνο γιατί υποβαθμίζεται ο νομός μας και η ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, αλλά και γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραματική συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων  της νέας γενιάς.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης ή συγχώνευσης σχολών στο ΤΕΙ Χαλκίδας θα μας βρει απέναντί της".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...