Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτά είναι οι 32 πολιτικοί στη λίστα του ΣΔΟΕ - ΟΛΑ τα ονόματα

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η λίστα του ΣΔΟΕ που αφορά υποθέσεις παράνομου πλουτισμού στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Τη λίστα δημοσιοποίησε ο ιστότοπος zougla.gr και αναφέρει ότι βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Αναλυτικά τα ονόματα των 32 πολιτικών προσώπων είναι τα εξής:
Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.  
Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρος, σε διάφορες εταιρίες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.
Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.

Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών.
Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Διενεργείται έλεγχος κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα που απεστάλη στις 18 Ιουλίου 2012. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και της συζύγου του. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων
Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.
Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία ίσως να μην είναι στο όνομά του.

Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.
Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας για παράνομο πλουτισμό.
Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία.
Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης.

Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων
Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007)
Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.
Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.
Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγεται έλεγχος κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας ιδιώτη. Έχουν ζητηθεί στοιχεία για την πηγή των δηλωθέντων εισοδημάτων του από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στοιχεία για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.
Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.
Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».

Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.
Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.
Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου.
Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. Έχει γίνει καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει. Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται.
Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης. Ελέγχεται μετά από καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Ένας Σκοπιανός και ένας Έλληνας έκαναν την ληστεία στα Οινόφυτα

Ο Σκοπιανός είχε κάνει και τη ληστεία στο Βασιλικό Χαλκίδας


Βρέθηκαν οι δύο (2) δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων

Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου  και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M ., που συμμετείχε στην πρόσφατη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν οι δύο (2) δράστες. Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., που όπως προέκυψε, συμμετείχε και στην ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 10-09-2012, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας

Ειδικότερα, την 25-06-2012 το πρωί, οι δύο δράστες εισήλθαν, προσποιούμενοι τους πελάτες, στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ (σχετικό το από 25-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας) .

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.

Σημειώνεται ότι ο 56χρονος συνελήφθη την 21-07-2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου Κορινθίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Στην Πάρο ο «Αναξαγόρας» της Ν. Λαμψάκου

Στην Πάρο ταξίδεψε το χορευτικό του Συλλόγου «ο Αναξαγόρας» της Ν. Λαμψάκου προσκεκλημένο του Συλλόγου Άσπρου Χωριού «Ατλαντίς» προκειμένου να συμμετάσχει στην 8η Μικρασιατική Συνάντηση.

Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού επισκεπτόμενοι το Μουσείο κυκλαδικής Λαογραφίας, την Παναγία Εκατονταπυλιανή και την Αγία Τριάδα στις Λεύκες.

Επιπλέον, συμμετείχαν στον εορτασμό με ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα τον ξεριζωμό των Λαμψακηνών προσφύγων και με χορούς από τη Μ. Ασία  από ζωντανή ορχήστρα.

Την 27 μελή αποστολή συνόδεψαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Νικολέτα Καράπα, Γιώτα Κατσαρή, Χρυσάγη Μαρουδιά και ο χοροδιδάσκαλος Ευάγγελος Κυριακόπουλος.

"Οργώνουν" με καγιάκ το Β. Αιγαίο και φτάνουν στη Χαλκίδα την Παρασκευή...

"Οργώνουν" με καγιάκ το Β. Αιγαίο και φτάνουν στη Χαλκίδα την Παρασκευή. Η βόλτα των 210 ναυτικών μιλίων εθελοντικής κωπηλασίας καταλήγει το Σάββατο 29/9 στην Ερέτρια, ενώ την Παρασκευή 28/9 περνά από την Χαλκίδα.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, έπειτα από αναβολή 11 ημερών λόγω καταιγίδων, ξεκίνησε ο «Διάπλους Βορείου Αιγαίου με καγιάκ για την Κιβωτό του Κόσμου».

Τρεις αθλητές κωπηλασίας, ο Άγγελος Χριστοφίδης, o Κώστας Μανατάκης και o Στέφανος Βαρβάλας, ορμώμενοι από τα αισθήματα αλληλεγγύης προς το χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα του, τα παιδιά, και έχοντας ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και της ανθρωπιάς, διασχίζουν κωπηλατώντας το βορειοδυτικό Αιγαίο, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη  για τη στήριξη της Κιβωτού

Ξεκίνησαν από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής, έφτασαν το Σάββατο μετά από 12 ώρες κωπηλασίας στο νησάκι Κυρα-Παναγιά, την Κυριακή στην Αλόννησο, τη Δευτέρα στη Σκιάθο και την Τρίτη στο Πευκί.

Σε κάθε  στάση που έκαναν  τους   υποδέχονταν  πολύ θερμά οι δημοτικοί άρχοντες και οι τοπικές κοινωνίες.

Έχουν ήδη διανύσει τα 115 ναυτικά  μίλια από τα συνολικά 210 του ταξιδιού και το ταξίδι συνεχίζεται με τον περίπλου της ΒΑ  Εύβοιας και με επόμενες στάσεις, τη Λίμνη (Πέμπτη), τη Χαλκίδα (Παρασκευή) και  την Ερέτρια - τον τελικό προορισμό - όπου αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Σεπτεμβρίου.

Δύο  ακόμα εθελοντές, ο Χρήστος Φλεβοτόμος και ο Καλαφάτης Ορφέας  ανέλαβαν να υποδεχτούν τους κωπηλάτες έξω από την Αλόννησο με τα τζετ σκι τους, και να τους συνοδεύσουν σε ένα κομμάτι του ταξιδιού τους.

«Να σας βεβαιώσουμε ότι σ΄αυτή τη δράση της ομάδας μας που είναι απολύτως εθελοντική, δεν υπάρχουν χορηγοί, διάσημοι σπόνσορες ή το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για κανέναν από εμάς . 

Όλα τα έξοδα του ταξιδιού, βαρύνουν αποκλειστικά τους πέντε εθελοντές (που δεν είναι επαγγελματίες εθελοντές), είναι ουσιαστικά  από  το υστέρημά τους  και  είναι η προσφορά τους σ΄ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης του λαού μας.

Γιατί στο όνομα των παιδιών της Κιβωτού, η αλληλεγγύη μας αφορά όλα τα παιδιά που δεν μπορούν να  χαμογελούν πια.

Να σας θυμίσουμε ότι οι δύο πρώτοι από τους κωπηλάτες, κωπηλάτησαν πέρυσι 250 ναυτ. μίλια (από Ερέτρια στο Ηράκλειο Κρήτης) για να στηριχτεί Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν στηρίζατε την προσπάθεια αυτών 'των αθεράπευτα ουτοπιστών' νέων ανθρώπων, δίνοντας τη δημοσιότητα που αρμόζει σ΄αυτή τη δράση, ώστε  να στηριχθεί και η Κιβωτός. Αυτό θα δώσει σε όλους μας κουράγιο να συνεχίσουμε το ταξίδι για την 'Ιθάκη' της ανθρωπιάς, που τόσο έχουμε ανάγκη στους ζοφερούς καιρούς μας.

Η σελίδα του Διάπλου στο facebook

Εγώ είμαι ο Γέροντας Παστίτσιος - Συνέντευξη του 27χρονου [βίντεο]

Ο 27χρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος», που συνελήφθη έπειτα από ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και αφέθηκε ελεύθερος έδωσε συνέντευξη και μιλά για την περιπέτεια του.

Στη συνέντευξή του στο koutipandoras.gr, ο 27χρονος λέει ότι δεν ήθελε να προσβάλλει το Γέροντα Παίσιο αλλά να σατιρίσει τις διάφορες «προφητείες» και «θαύματα», που δεν έγιναν ποτέ, αλλά κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να πλουτίσουν εις βάρος των ευκολόπιστων.

Ο Γέροντας Παστίτσιος μιλά ακόμα για το διάσημο πλέον «θαύμα-τρολιά» του Γέροντα Παΐσιου το οποίο ήταν η αφορμή για να φτάσει το θέμα στη Βουλή καθώς εμφανίστηκε ακόμα και σε πρωτοσέλιδα εφημερίδας.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τα σχολεία άνοιξαν - Τα λεφτά, ακόμη, τα περιμένουν...

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Βασ. Γουρνής , Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του  Δήμου Χαλκιδέων μας  ενημερώνει  για τα θέματα που αφορούν τις Σχολικές μονάδες Β’θμιας εκπαίδευσης του και την κατάσταση που επικρατεί γενικά στο χώρο της παιδείας .

Λειτουργικές ανάγκες σχολικών μονάδων.

Από τις αρχές 2011 οι τακτικές επιχορηγήσεις που αποστέλλονταν στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Χαλκιδέων ήταν μειωμένες κατά τουλάχιστον 60%, γεγονός που έκανε δύσκολη την αντιμετώπιση των αναγκών καθαρισμού, θέρμανσης και μισθοδοσίας καθαριστριών, γραφικής ύλης καθώς επίσης και λογαριασμών κοινής ωφέλειας . Παρόλα αυτά τα παραπάνω αντιμετωπίστηκαν στο σύνολό τους από τα χρήματα των αποθεματικών των παλιών σχολικών επιτροπών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέχρι και σήμερα καμία οικονομική εκκρεμότητα .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας του κράτους είναι η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των καθαριστριών αφού οι καθαρίστριες πληρώνονται από το εθνικό ίδρυμα νεότητας (ΕΙΝ) και όχι από τον Δήμο, έτσι τα τελευταία χρήματα που στάλθηκαν για τις καθαρίστριες ήταν τον Ιανουάριο του 2012 και αν η σχολική επιτροπή δεν τις είχε πληρώσει από τα λειτουργικά της αποθεματικά θα ήταν απλήρωτες από τότε, πράγμα που φέτος εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε.

Όσο αφορά την προμήθεια πετρελαίου πέρυσι κανένα σχολείο δεν έμεινε ούτε μία μέρα χωρίς πετρέλαιο με κόστος 123.000 €. Αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση του πετρελαίου την φετινή χρονιά το ποσό αυτό θα ξεπεράσει τις 170.000 €, με δεδομένο ότι για το 2012 έχουμε λάβει μόνο την Α’ δόση (50.000 €) χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο η οποία και κατανεμήθηκε ολόκληρη στα σχολεία και αναμένεται η Β’ δόση (50.000 €) η οποία έπρεπε να είχε έρθει από τον Μάιο και ακόμα αναμένεται .Έπειτα απ’όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη θα είναι φέτος η προμήθεια του πετρελαίου και η ταυτόχρονη κάλυψη των τρέχουσων αναγκών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την οικονομική δυσχέρεια η Σχολική επιτροπή Μονάδων Β΄ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων είναι από τις ελάχιστες που επιχορήγησαν φέτος τον Σεπτέμβριο έστω με 500 € τα σχολεία για τις άμεσες ανάγκες τους .

Επισκευές- συντηρήσεις σχολικών μονάδων

Τα τελευταία δύο χρόνια η επιχορήγηση του κράτους προς τους κωδικούς της ΣΑΤΑ για τις επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων ήταν μηδενική με ένα όμως αδιάθετο προηγούμενο ποσό της τάξης των 200.000,00 € (και για την Α΄θμια και για την Β’θμια).Αυτή την στιγμή τρέχει μια εργολαβία συντηρήσεων και έργων και έχουν προγραμματιστεί εργασίες στα ακόλουθα σχολικά κτίρια :

α. ΕΠΑΛ (τεχνικές σχολές)
β. 2Ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας
γ. 4Ο Γυμνάσιο
δ. 7ο Γυμνάσιο
ε. Λύκειο Αρτάκης
ζ. Λύκειο Αυλίδας
η. Γυμνάσιο Βασιλικού
θ. Γυμνάσιο Αρτάκης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/9/2012 μετά από διαδοχικούς άγονους διαγωνισμούς και ενστάσεις εγκαταστάθηκε επιτέλους εργολάβος ( κα. Σάλιαρη Μ.) για την περιτοίχιση του λυκείου Βασιλικού ύψους 63.000 ,00€ .

Τέλος, αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις (βαψίματα ,υδραυλικά, ηλεκτρικά, οικοδομικά κτλ.) που έγιναν στο σύνολο των σχολικών μονάδων με έξοδα της σχολικής επιτροπής .

Μεταστέγαση σχολικών μονάδων

Η σχολική επιτροπή μετά από εισήγηση του Δημάρχου ανέλαβε και αντιμετώπισε με επιτυχία την μεταστέγαση του ειδικού ΕΠΑΛ σε νέο ιδιόκτητο κτίριο ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των γονέων των παιδιών με ειδικές ανάγκες δίνοντας τους μία οριστική λύση .

Επίσης, πραγματοποίησε την μεταστέγαση του Γυμνασίου Αυλίδας από τα containers στο νέο κτίριο που παραδόθηκε από την Περιφέρεια.

Σχολικά βιβλία

Για πρώτη χρονιά φέτος η σχολική επιτροπή σε συνεργασία με την διεύθυνση Β’θμιας εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας ανέλαβε την διανομή με δικά της έξοδα των βιβλίων στα σχολεία και σε αντίθεση με όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια τα βιβλία ήταν όλα έγκαιρα στα σχολεία από το τέλος Αυγούστου και δεν δημιουργήθηκε έτσι κανένα πρόβλημα.

Μεταφορά μαθητών

Η αρμοδιότητα από τις αρχές του 2011 είχε περάσει στους δήμους .Από την περασμένη σχολική χρονιά είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν μεσούσης της σχολικής χρονιάς και έτσι αποφασίστηκε για την περσινή χρονιά η παράταση των συμβάσεων που υπήρχαν με τις περιφέρειες μέχρι την λήξη της .

Για φέτος με δεδομένη την επιπλέον μείωση 17 % της επιχορήγησης για την μεταφορά μαθητών είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν ανάλογα προβλήματα επίσης είναι γνωστό ότι το υπουργείο ανέθεσε εκ νέου για την σχολική χρονιά 2012-2013 την ευθύνη για την μεταφορά μαθητών στις περιφερειακές ενότητες οι οποίες είναι και αποκλειστικά υπεύθυνες .

Εποχικό Βοήθημα ΟΑΕΔ: Ποιοι το δικαιούνται, πόσο θα πάρουν

Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους  ηλεκτρονικά στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ το εποχικό επίδομα δικαιούνται οι εξής κατηγορίες εργαζομένων:

Οικοδόμοι,
λατόμοι,
ασβεστοποιοί,
πλινθοποιοί,
αγγειοπλάστες,
δασεργάτες,
ρητινοσυλλέκτες,
καπνεργάτες,
μουσικοί – μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων,
υποδηματεργάτες,
μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης,
χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών –οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων,
ηθοποιοί,
τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης,
χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου,
ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου,
ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου,
μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου
και σμυριδεργάτες.

Επίσης, οι συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 10 Σεπτεμβρίου του 2012, και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.

Ακόμη, δικαιούνται το επίδομα όσοι είναι συνταξιούχοι από 11 Σεπτεμβρίου του 2012 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.oaed.gr.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...