Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Είμαστε η... ροζουλί Αριστερά

Την δική του εξήγηση για την ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις προσπάθησε να δώσει χτες ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ροζουλί Αριστερά» αλλά και ταξικούς διαχωρισμούς «από το ποτάμι και πέρα».

Μιλώντας χτες στο Φεστιβάλ Αντίστασης που διοργάνωσε η ΚΟΕ στην Γεωπονική Σχολή τις τελευταίες τρεις ημέρες, μπροστα σε κοινό που φορούσε μπλουζάκια του Τσε Γκεβάρα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είπε, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ»:

«Κοιτάξτε τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Δεν ξέρω γιατί μας προσδιορίζουν με ροζ χρώμα. Είμαστε η ροζουλί Αριστερά, αλλά υπάρχει ταξικός διαχωρισμός. Από το ποτάμι και πέρα υπάρχει μόνο ροζ. Σε μεγάλα δημοκρατικά κάστρα – έτσι δεν τα λέγανε; – στην Κρήτη, την Αχαΐα. Εκφυλίστηκαν κι αυτά;»

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ήταν η ριζοσπαστική αριστερά που άλλαξε τους συσχετισμούς:

«Όταν γεμίζαμε το Ζάππειο του Βερολίνου για συνέντευξη Τύπου, μας είπαν οι σύντροφοι πως αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρχε όταν συναντήθηκε η Μέρκελ με τον Ομπάμα. Αν ήμασταν τίποτα τρελοί, δεν θα μας έδινε κανείς σημασία. Εμείς αντιστρέψαμε τους συσχετισμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αντιθετα όπως είπε μιλούσε για διεκδίκηση. «Απλά έλεγα ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας», τόνισε.

Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές; «Θα είχαν (οι ευρωπαίοι εταίροι) το... να μην το πω αγγούρι..., να πω την μπάλα στο γήπεδό τους».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...