Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ρένια Λουιζίδου: «Φοβάμαι μη δω εφτά εκατομμύρια Έλληνες στη φυλακή»

Τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή, η πιθανότητα να μπούμε όλοι μαζί στην φυλακή και η βενζίνη που δεν έχουν να βάλουν οι ηθοποιοί όταν τους ζητούν να πάνε απλήρωτοι στα γυρίσματα είναι μερικά από τα θέματα που σχολίασε η αγαπημένη πρωταγωνίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Φοβάμαι μη δω εφτά εκατομμύρια Έλληνες στη φυλακή. Γιατί όλοι μας χρωστάμε λίγο ή πολύ! Αυτό που συμβαίνει είναι απογοητευτικό. (...) Το κράτος χρειάζεται επισκευή και πέταμα! Το κράτος μας δεν λειτουργεί. Όπως τα παλιά μας ποδήλατα! Πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας. Πρέπει πρώτα από όλα να κοιτάξουμε ποιοι είμαστε και τι δικαιούμαστε», δήλωσε η Ρένια Λουιζίδου στην εφημερίδα Παρόν.

Ενώ συγκεκριμένα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί δήλωσε: «Ακούω ότι υπήρξε μεγάλη κακοδιαχείριση τα προηγούμενα χρόνια. Σ' αυτήν την κακοδιαχείριση δεν συγκαταλέγονται οι μισθοί των ηθοποιών. Πρόκειται για τεράστιο μύθο. Πράγματι 20 ηθοποιοί καταφέραμε να έχουμε ένα κασέ στην τηλεόραση. Το σύνολο του κλάδου έπαιρνε το βασικό μισθό. Αλλά και πάλι το κασέ μας δεν ήταν μυθικό. Αναρωτιέμαι σήμερα που δεν πληρώνονται οι ηθοποιοί, οι πρωταγωνιστές, μεγάλα ονόματα, έχουν την ίδια τύχη με τους μεγαλοδημοσιογράφους; Δεν έχω ακούσει για κάποιον μεγαλοδημοσιογράφο απλήρωτο. Η διαφήμιση έπεσε μόνο στα σίριαλ και δεν έπεσε στο ειδησεογραφικό κομμάτι; Ποιος επιλέγει ποιος θα πληρωθεί και ποιος όχι; Όταν χρωστά ένα κανάλι δυο μήνες μισθούς, τρεις μήνες, κάνεις υπομονή. Στον ένα χρόνο τι κάνεις; Και να σου λένε μπες ξανά για γυρίσματα απλήρωτος; Μα, δεν έχω να 'ρθω στο γύρισμα. Δεν έχω για βενζίνη».

Τέλος, όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, σχολιάζει: «Όλα τα άκρα τα βλέπω με τρόμο. Τα άκρα εμφανίζονται σε περιόδους κρίσης. Οι μετανάστες μας πειράζουν τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά και δουλειές. Για την Ολυμπιάδα μας ήταν χρήσιμοι. Οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα των τελευταίων ετών. Πρόκειται για μια πολιτική λανθασμένη πολλών ετών. Οι συμφωνίες που υπογράψαμε με την Ευρώπη στο μεταναστευτικό μας έφεραν εδώ. Η Ευρώπη χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αποθήκη μεταναστών. Βέβαια, η Ευρώπη μας φόρεσε αυτήν τη συμφωνία γιατί κάποιοι πολιτικοί μας την υπέγραψαν. Τον καιρό που έπρεπε να κοιτάξουν το τι υπέγραφαν, έβλεπαν τις μετοχές που ανέβαιναν».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...