Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου: Ολομέτωπη επίθεση σε "πέντε υποκινητές των Κριεζών"

Ολομέτωπη επίθεση σε πέντε υποκινητές που παραπληροφορούν τους κατοίκους των Κριεζών κάνει ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς και αναφέρεται σε "προσβολή των θεσμών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών η προσπάθεια φίμωσης του Δημάρχου για το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων".

Το κεντρικό σύνθημα από τα μεγάφωνα «μην του μιλάτε» και «φύγετε μακριά» 5 υποκινητές με άγνωστα κίνητρα, αφαίρεσαν από τους κατοίκους των Κριεζών και της γύρω περιοχής το δικαίωμα της ενημέρωσης στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είχε προγραμματίσει ο Δήμαρχος στο δημαρχείο των Κριεζών την Κυριακή 1 Ιουλίου.
Ο τελικός στόχος τους να εμποδίσουν την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, και την απόκρυψη της πραγματικής διάστασης των γεγονότων, παραποιώντας την αλήθεια, ναυάγησε την απαιτούμενη διαβούλευση πριν την λήψη  απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ήταν η βούληση της Δημοτικής αρχής.

Προτίμησαν να δημαγωγούν αποκρύπτοντας την αλήθεια η οποία είναι:
Δεν πρόκειται πλέον να γίνει ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια όπως παραπληροφορούν τους κατοίκους. Μετά την αξιοποίηση και ανάκτηση των ανακυκλώσιμων, οδηγείται προς ταφή λιγότερο από 30% των απορριμμάτων, γεγονός που καθιστά μια τέτοια επένδυση για την δημιουργία ΧΧΤΥ ασύμφορη και μη βιώσιμη οικονομικά.
•Δεν θα θάβονται πλέον τα σκουπίδια στον τόπο μας. Αντίθετα θα αξιοποιούνται
•Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας,
•Βελτιώνεται ο περιφερειακός δρόμος των Κριεζών από τον οποίο θα διέρχονται την ημέρα 7-8 απορριμματοφόρα και 2 μεγάλα οχήματα τις μέρες αιχμής (2-3 μήνες το καλοκαίρι) και τα μισά την υπόλοιπη περίοδο, ενώ σήμερα διέρχονται μέσα από τον οικισμό των Κριεζών
•Οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από τα τέλη καθαριότητας
•Οι αγρότες θα έχουν δωρεάν λίπασμα
Εφαρμόζοντας  την γνωστή τακτική του σκοταδισμού και της παραπληροφόρησης, που χρόνια τώρα έχει καταδικάσει σε αφάνεια την περιοχή.
Είμαστε σίγουροι ότι οι υποκινητές γνωρίζουν τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (περιοχές ΝΑΤURA,βιοτόπων κλπ) όπως φαίνεται και στο συνημμένο  χάρτη,  που υπάρχουν στην περιοχή.
Ένα γεγονός που αποκλείει το μεγαλύτερο κομμάτι της Νότιας Εύβοιας (Κύμη, Κονίστρες, Δύστος, Μαρμάρι και Κάρυστος) για τέτοια έργα. Οι Δημοτικές εκτάσεις είναι  συγκεκριμένες  και επομένως οι επιλογές περιορίζονται ακόμη περισσότερο.
Οι χίλιοι (987) κάτοικοι των Κριεζών την Κυριακή το πρωί δεν ήταν στο Δημαρχείο των Κριεζών.
Από τους λίγους παριστάμενους κατοίκους οι περισσότεροι ήθελαν να μάθουν, να εκφράσουν τις απόψεις τους τις αντιρρήσεις τους και τις προτάσεις τους στην διαδικασία διαβούλευσης της πρότασης που επέλεξε η Δημοτική Αρχή, πριν την λήψη της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.  
Τα συμπεράσματα μας:
Εσκεμμένα, προφανώς, κάποιοι επιχειρούν να κλείσουν τα αυτιά των πολιτών και τη φωνή της Δημοτικής αρχής, υποκλινόμενοι στα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Επί ενάμιση χρόνο όλοι αυτοί είναι απόντες από κάθε διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το θέμα, από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο.
Τα έγγραφα ερωτηματολόγια που έχουν αποσταλεί από το Δήμο προς κάθε κατεύθυνση  από τον Απρίλιο του 2011 ουδέποτε απαντήθηκαν.
Και ρωτάμε
Γιατί αυτοί, που από το θεσμικό τους ρόλο έχουν το δικαίωμα, ποτέ δεν έφεραν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλαν; Γιατί εμφανίζονται, όπως εχθές, μετά την αποχώρηση του Δημάρχου παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και διαστρεβλώνοντας αμέσως μετά την πραγματικότητα στο διαδίκτυο; 
Πως συνέβαλλαν τόσα χρόνια στην επίλυση του προβλήματος; 
Και βέβαια όλοι αυτοί που χθες πρωτοστατούσαν στην κινητοποίηση.
Γιατί δεν επέτρεψαν την ενημέρωση;; Τι εξυπηρετούν ;;
Καλούμε την τοπική κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματά της και να διεκδικήσει το δικαίωμα της στην συμμετοχή της λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. 
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι πρέπει προκειμένου το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας να βρει οριστική λύση.Εξάλλου αυτή η Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί από τον κόσμο για να παλέψει με τα δύσκολα και αυτό πράττει καθημερινά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...