Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Νικόλας Νεγρεπόντε: Ο γκουρού της πληροφορικής παντρεύεται στην Πάτμο!

Την εκλεκτή της καρδιάς του παντρεύεται ο γκουρού της πληροφορικής Νίκολας Νεγρεπόντε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 στις 7:30 το βράδυ με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο.

200 περίπου άτομα προσκεκλημένοι από Ευρώπη και Αμερική κυρίως θα βρίσκονται στην Πάτμο για να παραστούν στο γάμο του Νικόλα Νεγρεπόντε ο οποίος ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ζει και εργάζεται στο νησί της Πάτμου μας το οποίο είναι και η έδρα των επιχειρήσεων του!

Μετά τη λήξη της τελετής του πολιτικού γάμου, τους προσκεκλημένους θα δεξιωθούν οι νεόνυμφοι στην πλατεία του Δημαρχείου, που θα είναι κατάλληλα διακοσμημένη, με μπουφέ από το τοπικό εστιατόριο Λόζα.

Στη συνέχεια οι νεόνυμφοι θα προσφέρουν το γαμήλιο γεύμα στους εκλεκτούς καλεσμένους τους στην πλατεία της Χώρας, στο Μπενέτο, στον Ταρσανά, στο νησί Χιλιομόδι κ.ά.

Το φετίχ της βραδιάς θα είναι οι μπομπονιέρες του γάμου, που σε μορφή κύβου περιλαμβάνουν οκτώ φωτογραφίες του νησιού της Πάτμου ανάλογα του αριθμού των πλευρών τους.

Ο Νικόλας Νεγρεπόντε είναι ο διευθυντής του Media Laboratory του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και ιδρυτικό στέλεχος του 12Net που έχει τη βάση του στην Πάτμο. Ο Νικόλας Νεγρεπόντε, ενίσχυσε από το 2001 με το πλέον προηγμένο σύστημα, την δωρεάν επικοινωνία των μαθητών των σχολείων του νησιού, των υπηρεσιών του Δήμου της Πάτμου καθώς και κοινωφελών ιδρυμάτων με το ασύρματο internet.

Ο γκουρού της πληροφορικής, είναι γόνος ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας, σπούδασε στο Εξετερ και το Γέιλ και το 1960 μπήκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αδελφός τον Τζον Δημητρίου Νεγκροπόντε ο οποίος επιλέχθηκε στις 19 Απριλίου 2004 από τον πρόεδρο Μπους για το πόστο του πρώτου μεταπολεμικού πρεσβευτή στο Ιράκ, αποτέλεσε Ουσιαστικά, τον άτυπο κυβερνήτη της χώρας.

Οραμα του ήταν η κατασκευή του φθηνού λάπτοπ των 100 δολαρίων!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...