Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Το Ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί»

Ανακοίνωση της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Το Ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ συνιστά έγκλημα και πρέπει να αποτραπεί»

Όπως έγινε γνωστό, χτες (5/6), σε συνάντηση εκπροσώπων  του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ  με εκπρόσωπο του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε κλείσιμο και εκκαθάριση μετά τις 30 Ιουνίου, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου των μνημονιακών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Η απόφαση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ με συνέπεια να πεταχτούν στο δρόμο  1500 οικογένειες , προκαλεί αναστάτωση,  αγανάκτηση και έκπληξη στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία γιατί:

Πρώτον,  γνώριζαν ότι το Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποφάσισε ν' αναστείλει τις εργασίες του. Όπως αναγράφτηκε στον τύπο, «στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου και μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, θα απέχει από τη λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές για το μέλλον.

Δεύτερον γιατί παρά το γεγονός ότι η πώληση της ΛΑΡΚΟ περιλαμβανόταν στις δεσμεύσεις του Μνημονίου το πολιτικό σύστημα της Φθιώτιδας καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι δεν «τρέχει τίποτα».

Είναι βεβαίως γνωστό το γεγονός ότι στην σχετική απόφαση αναστολής των εργασιών δεν ήταν σύμφωνος ο πρόεδρος του Ταμείου κ.Μητρόπουλος που φαίνεται ότι προσπαθεί να την παρακάμψει.

Εκφράζουμε την οξεία αντίδρασή μας σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα κάνουμε το παν να ανατραπούν.

Το μήνυμα που στέλνουμε στον ελληνικό λαό , με βάση και  το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε πρόσφατα, είναι, πως στο δίπολο ιδιωτικοποιήσεις ή ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων,  εμείς επιλέγουμε την Ανάπτυξη τους σε όφελος του τόπου και της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, σε αντίθεση με τις θέσεις των κομμάτων του μνημονίου ,προτείνει μέσω του επικαιροποιημένου προγράμματός του για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής  για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και την ίδρυση ταμείου εθνικού πλούτου.

Εναντιωνόμαστε στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, γιατί με αυτή ξεπουλιέται ένας σημαντικός  εθνικός  μας πλούτος, ενώ προκύπτει τεράστια ζημιά και για την τοπική  κοινωνία με την  κατάργηση θέσεων εργασίας σε μια τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο, για τεράστιο χτύπημα της τοπικής και εθνικής αγοράς, για πέταγμα χιλιάδων ανθρώπων στον καιάδα του κέρδους των αγορών.

Είμαστε αντίθετοι με το ξεπούλημα επιχειρήσεων εθνικής σημασίας και συγκεκριμένα της ΛΑΡΚΟ και θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό  για την εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής με στόχο την ανακούφιση του κόσμου της εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας  κοινωνίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...