Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Έθνος: Αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος τους ενημέρωσε, όπως είπαν, για την πιθανότητα να παύσει η λειτουργία του εργοστασίου στο τέλος του μήνα.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προέρχονται κυρίως από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Χθες άκουσαν πως υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τις άδειες του εργοστασίου, το οποίο εντοπίστηκε στη λήξη παραχώρησης του οικοπέδου πάνω στο οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη βιομηχανία, αλλά και στις άδειες που έχουν σχέση με την εναπόθεση της σκουριάς - έχει δοθεί παράταση δύο ετών για να σταματήσει η επιχείρηση να ρίχνει τη σκουριά στη θάλασσα.

«Μας είπαν ακόμη πως στο τέλος του μήνα σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου Αποκρατικοποίησης να ζητήσει την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας κ. Κάζας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο κλείνει στο τέλος του μήνα, γεγονός που ερμηνεύεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων ως επιτάχυνση «για να περάσει το εργοστάσιο σε χέρια ιδιωτών».

Αύριο αναμένεται συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα όπου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ενώ εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι υπάρχει πρόθεση και από τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στις 25 Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες λειτουργίας. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους ενώ απορρίπτουν κάθε σενάριο για δημιουργία νέας εταιρείας.

ΕΘΝΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...