Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ένωση Ταμυναίων Πολιτών: να μείνει αναλλοίωτο το άκρο της Παραλίας του Ποντικού

Ο πλωτός γερανός,  στην παραλία του "Ποντικού" στο Αλιβέρι
Επιστολή απέστειλε η Ένωση Ταμυναίων Πολιτών στο ΔΕΣΦΑ για την διαδρομή αγωγού από την παραλία στη θέση «ποντικού» και κατάδυση αυτού.

Πριν από 15 ημέρες συνεργεία, κατ’ εντολή της  εταιρίας σας, ξεκίνησαν εργασίες για την υπόγεια σύνδεση του αγωγού με την απέναντι ακτή Καλάμου.

Το σημείο της υπογειοποίησης έχει ορισθεί από την μελέτη στο άκρο της παραλίας του «Ποντικού». Μίας παραλίας  που είναι ο μοναδικός πνεύμονας αναψυχής στον δοκιμασμένο τόπο μας, γιατί βρίσκεται σε σχετικά ασφαλή απόσταση από κάθε είδους μόλυνση,  όπως στάχτες, πετρέλαιο, σκουπίδια  απόβλητα των εργοστασίων ΔΕΗ, ΑΓΕΤ, και ΒΙΟΤΕΧΝΙΏΝ καθώς και τα λύματα του υπολειτουργούντος βιολογικού καθαρισμού

Διαπιστώνουμε ότι:

1. Ο αγωγός χαράζεται αρκετά μέσα στο μήκος της παραλίας και καθιστά αδύνατη και ίσως επικίνδυνη οποιαδήποτε θαλάσσια δραστηριότητα.

2. Ο χρόνος που επελέγη είναι ακατάλληλος. Ήδη έχει καταληφθεί αρκετή παραλία και θα υπάρξει άμεσο πρόβλημα στους λουόμενους, οι οποίοι  άρχισαν να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα.

Η αναπτυξιακή διάσταση του έργου,  δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών για μια ζωή σε αρμονία με τη φύση, σε έναν από τους λίγους εναπομείναντες θαλάσσιους χώρους που προσφέρουν μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής, στην λεηλατημένη περιβαλλοντικά περιοχή του Αλιβερίου.

Ο σύλλογός μας είχε  κοινοποιήσει στους πολίτες, μέσω της τριμηνιαίας εφημερίδας του «Π.Ο.Λ.Ι.Τ.Η.Σ , αρ.φύλλου 25, Ιουνιος 2011»,  τη διαβεβαίωση της εταιρίας σας ότι το τοπίο θα μείνει αναλλοίωτο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τους λουόμενους.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας το γρηγορότερο για τα δύο θέματα που προκύπτουν και κυρίως για τον χρόνο  αποπεράτωσης. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...