Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αναγνωστάκης: Καταψήφιση του Σχεδίου Νόμου για την πρωτοβάθμια υγεία

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας ¨Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις¨.


Αρχικά συμφώνησε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας, παραθέτοντας μια ιστορική αναδρομή όπου διαπιστώνονται οι ελλείψεις στην εφαρμογή μεταρρυθμιστικών πολιτικών στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας.

Τόνισε όμως, πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, αποτυγχάνει να λειτουργήσει μεταρρυθμιστικά, αφού δεν διαθέτει τον απαιτούμενο σχεδιασμό και υπολείπεται στη σαφήνεια των προβλέψεών της. Συγκεκριμένα ανάφερε πως το παρόν νομοσχέδιο, παραπέμπει σε 29 Υπουργικές Αποφάσεις, που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να λειτουργήσει το νομοσχέδιο, γεγονός που μαρτυρά την προχειρότητα του σχεδίου.

Συνέχισε την τοποθέτηση του, σχολιάζοντας την απουσία κοινωνικής αποδοχής του νομοσχεδίου, δεδομένου του ότι το σύνολο των φορέων που συμμετείχαν στη διαβούλευση, έκριναν αρνητικά το σύνολο του νομοσχεδίου.

Δήλωσε ότι το παρόν νομοσχέδιο σπέρνει ανασφάλεια και δυσπιστία στους εργαζόμενους του κλάδου υγείας με την απειλή των 8.500 απολύσεων που αποτελούν πιθανά και τη μοναδική στόχευση του Υπουργείου.

Κλείνοντας, τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, γιατί ναι μεν υπάρχει βαθιά πίστη ως προς την ανάγκη μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά δεν μπορεί να νομιμοποιήσει πολιτικά την απορρύθμιση που προωθείται από το παρόν νομοσχέδιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...