Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

"Κακοδιαχείριση στα Μεταλλεία Ευβοίας της ΛΑΡΚΟ Α.Ε."

Εντυπωσιακές είναι οι καταγγελίες των εργαζομένων στα "Μεταλλεία Ευβοίας", αλλά δυστυχώς όχι πρωτότυπες, αφού το δέιγμα γραφής της συγκεκριμένης διοίκησης, το έχουν δει και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, από τις δικές τους διοικήσεις. Αναλυτικά τα όσα καταγγέλλουν:


Μεταλλεία Ευβοίας της ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

"Για ποιον ορθολογισμό ευαγγελίζεται η διοίκηση; Μήπως με τους σχεδιασμούς της για αγορά μεταλλεύματος ακριβότερου και πιθανόν ακατάλληλου - λόγω αρσενικού - από την Τουρκία ;Αυτό ακούγετε πλέον σαν βρισιά.


Ο κ. Μπομπής και ο εκλεκτός του σύμβουλος κ. Αποστολόπουλος (απορίας άξιον το πως έγινε) δεν λαμβάνουν υπόψη τους τίποτα από τα παραπάνω. Οι κύριοι αυτοί δεν αναφέρουν τίποτα για την πώληση της εταιρείας, για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αλήθεια κύριε Πρόεδρε,

Τι σας είπε ο κ. Σταικούρας στην συνάντηση της Παρασκευής στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους παρουσία συνδικαλιστών για την αποκρατικοποίηση;;;

Τί σας είπε για την ρύθμιση του ρεύματος;;;;

Τι ανταλλάγματα δώσατε εσείς και οι συνδικαλιστές για τα ιατρεία και τον οικισμό;;;;;)

Οι κύριοι αυτοί αοριστολογούν χωρίς να έχουν πάρει κανένα μέτρο για την μείωση του κόστους, αντιθέτως το μόνο κόστος που τους απασχολεί είναι το μισθολογικό. Δηλαδή κύριοι την δική σας ανικανότητα θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι; Εξάλλου με την μείωση που έχετε κάνει στη παραγωγή έχει μειωθεί το παραγωγικό  κατά 15%. ενώ παράλληλα το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί μόνο για το 2012-2013 πάνω από 15% και την τελευταία πενταετία πάνω από 30% ενώ αντίστοιχη μείωση προβλέπεται και για το 2014 .Αν σε όλα αυτά ληφθεί υπόψη και η σοβαρή μείωση των μισθών από την αυξημένη φορολόγηση και ασφαλιστικές εισφορές.

Τι παραπάνω θέλετε; Έτσι θα επιτευχθεί ο παραγωγικός στόχος για την αύξηση της παραγωγής που έχετε σχεδιάσει για το 2014;

Μήπως με τις περικοπές θέλετε να χρηματοδοτήσουν οι εργαζόμενοι τις αθρόες κομματικές προαγωγές που έχετε κάνει;; Μήπως θέλετε να χρηματοδοτήσουν οι εργαζόμενοι την σπατάλη που γίνετε από υψηλόβαθμα στελέχη;;  τα αυτοκίνητα που αγοράσατε σε αναβαθμισμένα στελέχη σας και τις αδικαιολόγητα πολυδάπανες ανακαινίσεις βιλών στο ΣΕΛ; Μήπως θέλετε να χρηματοδοτήσουν οι εργαζόμενοι τους ανίκανους υψηλόμισθους αυλικούς σας η μήπως προετοιμάζεται ένα καλό δωράκι για τον υποψήφιο αγοραστή της ΛΑΡΚΟ;

Κύριοι διοικούντες σοβαρευτείτε και βάλτε γρήγορα φρένο στη διαγραφόμενη καταστροφή. Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν δυναμικά!!

Συνάδελφοι, από τον Οκτώβριο του 2013 στο τιμόνι της τοπικής διεύθυνσης βρίσκονται δύο νέοι άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν με όρεξη για δουλειά, με φιλόδοξα σχέδια, με διαφορετική νοοτροπία. Πιστέψαμε προς στιγμήν ότι κάτι καλό θα ξημέρωνε για το χώρο της Εύβοιας.

Δυστυχώς πολύ σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι ζούσαμε σ΄ενα  όνειρο, μας διέψευσαν με το  χειρότερο τρόπο. Πριν ακόμα  μάθει πως περιστρέφετε η καρέκλα του διευθυντή ο κ. Στενός ξεκίνησε να υλοποιεί τις υποσχέσεις με τις οποίες είχε δεσμευτεί για την κατάκτηση της καρέκλας. Ξέχασε σύντομα  ότι η παραγωγή του μεταλλείου δεν προχωράει, είχε υποσχεθεί στο κλείσιμο του έτους θα είχε 200.000 τόνους μεταλλείου στη πλατεία. όσο και την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Δυστυχώς κλείσαμε κάτω των 90.000 τόνων, η παραγωγή στα στείρα το μήνα Δεκέμβριο ήταν χαμηλότερη κατά 500.000 τόνους σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο όπως  επίσης και τον Ιανουάριο. Η υπόσχεση που έχει δώσει είναι 1.200.000 τόνους το μήνα.

Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε κ. Στενέ, καιρός να δούμε και το κόστος μιας και έχετε δώσει υπόσχεση  ότι θα τα κατεβάζατε και απ΄οτι φαίνετε το έχετε εκτοξεύσει στα ύψη.

Πού είναι λοιπόν τα αποτελέσματα που δείχνουν τις ικανότητές σας;; Ακόμα ούτε τα καράβια δεν έχετε ρυθμίσει με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείτε το εργοστάσιο κανονικά, ευτυχώς που και εκεί δεν τα πάνε καλύτερα.

Το μόνο που καταφέρατε ήταν να κόψετε το πούλμαν που μεταφέρει το προσωπικό και να δημιουργήσετε τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους (περικοπή ανταποδοτική για το νέο σας αυτοκίνητο;;).

Με όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι οι κύριοι Στενός και Ζέρβας πληρούν πράγματι τις προϋποθέσεις τον βαμμένων "χαρισματικών " εργαζομένων τους οποίους έσπρωχναν απεγνωσμένα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, προσδοκώντας και αυτοί στην εξαργύρωση, και φυσικά ο ένας μετά τον άλλον τακτοποιούνται.

Θα εντυπωσιαστούμε πραγματικά όταν δούμε τον κ. Στενό να ανεβαίνει σε ακόμα υψηλότερα αξιώματα (με τον ίδιο ταχύ ρυθμό) με τα οποία έχει εμμονή και του ευχόμαστε να αποτινάξει από επάνω του το σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Κύριοι διοικούντες οι εργαζόμενοι θέλουν μια διοίκηση-διεύθυνση ικανή αποτελεσματική, δίκαιη, έτοιμη έτσι ώστε να δημιουργούν κλίμα ασφάλειας στους εργαζόμενους και να μην προκαλεί προβλήματα αλλά να τα λύνει. Πρέπει να απαρτίζετε από ισχυρές προσωπικότητες.

Αχυράνθρωποι που άγονται και φέρονται από μικροκομματικές σκοπιμότητες  είναι δουλικά των συμφερόντων  που προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν και τον ανθρώπων που τους τα υπαγόρευσαν.

Συνάδελφοι δεν θα σας κουράσουμε περισσότερο, θα επανέλθουμε σύντομα με νέα ανακοίνωση.

Υ.Γ: Πριν μερικές μέρες στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ έγινε η καθιερωμένη εθιμική γιορτή για την καινούργια χρονιά ,όπου με ευθύνη του κ. Μπομπή καλέστηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ ,εκτός από το δικό μας χώρο. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό και προς τιμήν όλων των εκπροσώπων των εργαζομένων , αποχώρησαν όλοι από την εκδήλωση. Με αφορμή αυτό θέλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την μικροπρέπεια και την μικροψυχία του Προέδρου της εταιρίας που για μια ακόμη φορά φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων για την θέση που βρίσκεται. Πρέπει να καταλάβει ότι τους αρεστούς του ή τους μη, δικαίωμα έχει να τους καλεί μόνο στην ονομαστική του εορτή και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει  στο σπίτι του.

 Όσο είναι στην θέση αυτή, είτε το θέλει είτε όχι, θα σεβαστεί τους θεσμούς της εταιρίας και ιδιαίτερα αυτούς των εργαζομένων".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...