Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Ίδρυση Τοπικού Γραφείου Χαλκίδας του κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Στα πλαίσια της οργάνωσης του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, πρόσφατα εγκρίθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος και η ίδρυση του Τοπικού Γραφείου Χαλκίδας. Η ίδρυση του Τοπικού Γραφείου Χαλκίδας συμπίπτει χρονικά με την προετοιμασία για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές.


Τα Τοπικά Γραφεία εκφράζουν τις αρχές του κόμματος Πειρατών Ελλάδας στις τοπικές κοινωνίες, ασχολούνται ιδιαίτερα με τα τοπικά ζητήματα και επιλέγουν τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Κάθε Τοπικό Γραφείο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, εντός τριών μηνών από την ίδρυση του.Το Τοπικό Γραφείο της Χαλκίδας έχει στόχο τη διάδοση και προώθηση του Πειρατικού κινήματος, όχι μόνο στη Χαλκίδα αλλά και την εκλογική Περιφέρεια Εύβοιας και στις προτεραιότητες του, είναι η ίδρυση Περιφερειακού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Πειρατές της οικείας Περιφέρειας.

Για την επικοινωνία σας με το Τοπικό Γραφείο Χαλκίδας,

μεταβείτε https://www.facebook.com/PiratesOfEvia ή αποστείλατε μήνυμα piratesofevia@gmail.com
 
Λίγα λόγια για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (http://www.pirateparty.gr/ ) έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με την απ’ ευθείας συμμετοχή των μελών και με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό. Το κόμμα λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεν τοποθετείται στον ξεπερασμένο πολιτικό άξονα αριστερά – κέντρο - δεξιά και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα οργάνωσης της ψηφιακής ζωής της κοινωνίας μας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα στον 21ο αιώνα.

Σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα Πειρατών, αγωνίζεται για να προωθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αγωνίζεται για:

την προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.

το σεβασμό του ιδιωτικού απορρήτου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης, το απόρρητο όλων των επικοινωνιών και την πλήρη ελευθερία του λόγου.

την αποτροπή κάθε είδους Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο ή αλλού.

την τροποποίηση της νομοθεσίας περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπιράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς.

το σαφή περιορισμό του κοπιράιτ μόνο σε εμπορικές πράξεις, με συνέπεια την ελεύθερη και νόμιμη αντιγραφή και αναπαραγωγή υλικού για μη κερδοσκοπικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς.

την προώθηση του διαμοιρασμού αρχείων και των σχετικών τεχνολογιών.

την κατάργηση της εφαρμογής τεχνολογιών διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), καθώς και των όρων χρήσης συμβολαίων που αποσκοπούν στον περιορισμό των νομικών δικαιωμάτων των καταναλωτών.

την τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

την απαγόρευση πατέντων σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια. Οι πατέντες για την Υγεία και τα φάρμακα θα πρέπει να απελευθερώνονται στον ελάχιστο χρόνο. Η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το ύψιστο αγαθό για τους πολίτες ενός κράτους και τους επισκέπτες του.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate Parties) και αποτελεί Τακτικό Μέλος της πολιτικής ομάδας “Pirate Parties International” (http://pp-international.net/ ), συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα της ομάδας και τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις βασικές του αξίες.

Για το Τοπικό Γραφείο Χαλκίδας,

Στάθης Λειβαδίτης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...