Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τρία "Μασούτης" στη Χαλκίδα και ένα στο Αλιβέρι από 21 Μαρτίου!

Του Δημήτρη Διαμαντίδη / ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Επενδυτικό μπαράζ εξαπολύει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο όμιλος Μασούτη, επεκτείνοντας για πρώτη φορά το δίκτυό του στην Εύβοια και στη Λαμία, φθάνοντας έτσι μία «αναπνοή» από την πρωτεύουσα, στην οποία όμως, προς το παρόν, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί. 

Ειδικότερα, ο όμιλος Μασούτη εγκαινιάζει ταυτόχρονα στις 21 Μαρτίου πέντε νέα καταστήματα, από τα οποία τρία στη Χαλκίδα, ένα στο Αλιβέρι και ένα στη Λαμία, εισερχόμενος έτσι σε περιοχές, όπου μέχρι πρότινος δεν είχε παρουσία.


Ωστόσο, αυτή η επενδυτική κίνηση της μεγαλύτερης βορειοελλαδικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ δεν προοιωνίζεται διείσδυση στην πρωτεύουσα, καθώς ένα τέτοιο πλάνο έχει προαπαιτούμενα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», θα πρέπει να βρεθεί μία μικρομεσαίου μεγέθους αλυσίδα σούπερ-μάρκετ στην Αττική (με 30-40 σημεία), την οποία δυνητικά θα μπορούσε να εξαγοράσει η Μασούτης, εφόσον προέκυπτε συμφωνία και στο τίμημα. Παράλληλα, χρειάζεται να επιλυθεί το ζήτημα της μη ύπαρξης αποθηκευτικής εγκατάστασης της Μασούτης στην πρωτεύουσα, καθώς το υπερσύγχρονο και καινούργιο Logistics-Center της βρίσκεται στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο σιδηροδρομικής μεταφοράς προϊόντων, καθώς τα τιμολόγια και οι εμπορευματικές μεταφορές με το σιδηρόδρομο βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, μετά και τις τελευταίες σχετικές πρωτοβουλίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επιπλέον, υφίστανται πάρα πολλές άδειες και ξενοίκιαστες αποθήκες στην Αττική, που κάλλιστα θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Μασούτης για την επέκταση στην πρωτεύουσα. Όσον αφορά πιθανές εξαγορές καταστημάτων της αλυσίδας «Αρβανιτίδης» από τη «Μασούτης», από την τελευταία τονίζεται πως «ούτε καν ραντεβού δεν έχει γίνει για να συζητηθεί κάτι τέτοιο».

Επενδύσεις

Συνολικά η αλυσίδα φέτος θα διαθέσει για καινούργια καταστήματα περίπου 10 εκατ. ευρώ και εκτός από τα πέντε προαναφερθέντα σημεία, θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ακόμη ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Κουφάλια.

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της «Μασούτης», ο τζίρος της πέρσι έφτασε τα 739,5 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 0,75%, σε σχέση με το 2012, ενώ σημαντική ήταν και η κερδοφορία της εταιρείας το 2013, καθώς κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι η Μασούτης διαθέτει 243 καταστήματα, από τα οποία 224 είναι σούπερ-μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...