Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αναγνωστάκης: Aπαίτηση της κοινωνίας για τιμωρία όσον εμπλέκονται σε σκάνδαλα

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στη ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας.


Στην τοποθέτησή του, σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με τις Μ.Κ.Ο. και τους αυτοδιοικητικούς της λίστας Νικολούδη, οι οποίοι φέρονται αναμεμιγμένοι σε ζητήματα διαφθοράς. Απαίτησε εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ενδελεχή έλεγχο από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και συζήτηση των θεμάτων στη βουλή. Τόνισε δε την απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς και τιμωρία όσον εμπλέκονται σε σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, που με βάση τα δημοσιεύματα, ζητείται η άρση ασυλίας όλων των Βουλευτών της Χ.Α., υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, τονίζοντας πως πρέπει απρόσκοπτα να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο.

Ο Βουλευτής επέμεινε περισσότερο σε δύο τροπολογίες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου. Η πρώτη τροπολογία αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος των επαγγελματικών μισθώσεων και δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά συμφωνεί με το σύνολο των επαγγελματικών φορέων, που χαρακτηρίζουν αναχρονιστική τη συγκεκριμένη τροπολογία και θα την καταψηφίσει.

Στη συνέχεια επέκρινε τη σχετική τροπολογία, βάση της οποίας δημιουργούνται ασφαλισμένοι δύο ταχυτήτων, με διαφορετικά δικαιώματα ως προς την εφάπαξ αποζημίωσή τους.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, που δημιουργεί αναπτυξιακές συνθήκες αλλά δεν μπορεί να συναινεί σε λογικές οπισθοδρόμησης και απορρύθμισης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...