Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Αναπάντητα ερωτήματα για την εφαρμογή στεγαστικής πολιτικής».

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη για την ανάγκη εφαρμογής στεγαστικής πολιτικής.


Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στις εργατικές κατοικίες του Ληξουρίου, δεσμεύτηκε για σειρά μέτρων, που περιλαμβάνουν την κάλυψη της χρηματοδότησης κατά 80%, από το κράτος, για την αποκατάσταση των ζημιών και 20% μέσω άτοκου δανείου. Ταυτόχρονα αναφερόμενος σε περιπτώσεις συμπολιτών μας, που διέμεναν σε κατοικία που αγοράστηκε με δάνειο ΟΕΚ αλλά τώρα χαρακτηρίστηκε ως μη κατοικήσιμη, θα υπάρξει διαγραφή του υπόλοιπου χρέους.


Σε ερωτήσεις όμως, που σχετίζονταν με τη διάθεση προς τον ΟΑΕΔ, των παρακρατηθέντων ποσών από το ΙΚΑ που ήταν υπέρ ΟΕΚ, ο Υφυπουργός αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αποδίδονται τα ποσά, όπως περιγράφουν οι σχετικοί νόμοι, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν αυτό έχει συμβεί για τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αναπάντητο επίσης έμεινε ερώτημα, σχετικά με τη διάθεση 215 έτοιμων κατοικιών που βρίσκονται στην κατοχή του ΟΑΕΔ.

Παρά τις όποιες καλές προθέσεις του Υφυπουργού Εργασίας, η στεγαστική πολιτική αυτή τη στιγμή, περιορίζεται σε δράσεις επιδότησης ενοικίου, χωρίς να μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών για μόνιμη ιδιόκτητη στέγαση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...