Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων

Το νεοσύστατο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία (σωματική, ψυχολογική και οικονομική), σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό ή απόπειρα βιασμού, εκμετάλλευση (εμπορία και διακίνηση/trafficking) κ.α.


Στελεχώνεται από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και κοινωνιολόγο.

Παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας, όπως πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική (οικογενειακό δίκαιο, βία κ.α.), παραπομπή σε αρμόδιους φορείς (ξενώνες, κέντρα υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής υγείας, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές κ.α.) και συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης.



Στο πλαίσιο της δημόσιας παρεμβατικότητάς του, θα διοργανώνει δράσεις

ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Επιπλέον, κατόπιν συνεννόησης, δέχεται πολίτες που επιθυμούν πληροφόρηση σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Συνεργάζεται με τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας, τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γραμματείας Ισότητας Φύλων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμων και της πανελλαδικής εμβέλειας γραμμή SOS 15900 που προσφέρει συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων στεγάζεται στο Βασιλικό, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου,τέως Δήμου Ληλαντίων (οδός Αγ. Παντελεήμονος & Πολυτεχνείου). Λειτουργεί: Δευτέρα έως και Παρασκευή, 8 π.μ. – 4 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 22213 51826 & 22213 51827

e-mail: skg.xalkideon@0932.syzefxis.gov.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...