Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Η εγκύκλιος για τη μείωση του ΦΠΑ δείχνει έλλειψη σοβαρότητας

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης, στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Βασίλη Λυριτζή.

Ο δημοσιογράφος αρχικά ρώτησε τον  βουλευτή, για τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Ο βουλευτής σχολίασε πως πρόκειται για ένα μέτρο που είχε ζητήσει να εφαρμοστεί η Δημοκρατική Αριστερά, κατά την περίοδο της κυβερνητικής συνεργασίας και φαίνεται ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου του ότι θα αποδίδονται οι φόροι, από όλους και για όλο τον κύκλο εργασιών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εγκύκλιο εφαρμογής της μείωσης, η οποία δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης σοβαρότητας, ακυρώνοντας τη σημαντική βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει στο τουριστικό προϊόν.

Στο δεύτερο ερώτημα του δημοσιογράφου, για το θέμα της κινητικότητας, ο  βουλευτής υποστήριξε για μια  ακόμα φορά, το έργο που είχε γίνει  από τον πρώην Υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, δηλώνοντας την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο άρθρο 90 παρ. 1 του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τη φορολογία, που καταργεί συλλήβδην ειδικότητες και κλάδους.  Συνέχισε, τονίζοντας πως ο Α. Μανιτάκης, είχε κάνει σπουδαία δουλειά στην κατεύθυνση της αξιολόγησης των υπαλλήλων και της χρηστής λειτουργίας του δημόσιου τομέα και έδωσε μάχη για την εφαρμογή της κινητικότητας με την Τρόικα, σε αντίθεση με τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγούν σε στρεβλώσεις και στερούνται μεταρρυθμιστικής λογικής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...