Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κανείς μας δεν είναι τέλειος !

Αγαπητέ κ. Αντωνίου, μετά το δεύτερο  σημείωμα σας, http://www.egnomi.gr/article.php?id=40363&category_id=21, διαπίστωσα ότι ανήκουμε σε δύο πολύ διαφορετικές σχολές σκέψης. Οπότε σταματώ εδώ στη φάση αυτή. Ίσως μας δοθεί η δυνατότητα με κάποιον άλλο τρόπο ή με μια άλλη ευκαιρία να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο δημόσιο διάλογο. Συμπερασματικά όμως θα έλεγα τα εξής, τα οποία και εσείς υποστηρίξατε στο τελευταίο σας σημείωμα με άλλα λόγια – και συμφωνώ απόλυτα :

α) Ναι, υποστηρίζω ανεπιφύλακτα και σταθερά, χωρίς εκπτώσεις και ναι μεν αλλά, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, υποστηρίζω την δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης, δηλαδή μια αυριανή δημοκρατική ομοσπονδία της Ευρώπης, τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, και ως λύση και για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του χρέους της χώρας μας, αλλά και των άλλων σοβαρών ελλειμμάτων της σημερινής μορφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσείς όπως μας εξηγήσατε διαφωνείτε. Προτιμάτε ίσως την ομορφιά της μοναξιάς και της εθνικής απομόνωσης της χώρας. Δικαίωμά σας, κανένας μας δεν είναι τέλειος!

β) Ναι, είμαι υποστηρικτής μιας υπεύθυνης αριστεράς η οποία δεν θα φοβάται να αναλάβει και Κυβερνητικές ευθύνες. Ακόμη αν χρειαστεί για το καλό της πατρίδας να συνεργασθεί ακόμη και με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Εσείς τον λέτε Κυβερνητισμό. Προτιμάτε τη θέση της εσαεί αντιπολίτευσης, της άμυνας, της καταγγελίας, της άρνησης ανάληψης ευθύνης και της Κυβερνητικής συνεργασίας. Γιατί το μέλλον είναι στις Κυβερνήσεις συνεργασίας. Καταλαβαίνω, δεν είναι εύκολη δουλειά να καλείσαι να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά, για αδιέξοδες πολιτικές που δεν είχες εσύ την κύρια ευθύνη. Όμως οι πολίτες εδώ θέλουν την αριστερά, στα δύσκολα…Εσείς διαφωνείτε. Δικαίωμά σας, κανένας μας δεν είναι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας.

Ανταποκρινόμενος στην τελευταία  σας πρόταση, πολύ ευχαρίστως να τα πούμε και από κοντά και  με συνοδεία τσίπουρου…κάλεσε και  παλιούς φίλους και περιμένω τηλέφωνο…τουλάχιστον θα περάσουμε καλά ακόμη και αν διαφωνήσουμε…

Κώστας Χαϊνάς

Χαλκίδα 31-7-2013
xainas@gmail.com
http://kostasxainas.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...