Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου- ΟΓΕ: Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Η Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου- ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών την Τετάρτη 1η Μάη, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αλιβερίου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

"Το κλείσιμο της ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι, μαζί με μια σειρά άλλων επιχειρήσεων, το κλείσιμο του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό, η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) Χαλκίδας, πρέπει να κάνουν την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα.

Τα ίδια στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στη ΒΕΤ του Στασινόπουλου. Φυτοζωούν η ΝΕΟΣΕΤ, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Η ΣΤΑΝΤΑΡ έκλεισε πριν την εκδήλωση της κρίσης και ενώ είχε κέρδη, επειδή αυτά θα ήταν μεγαλύτερα στη Βουλγαρία.

Το κυνήγι του κέρδους τους κλείνει τα εργοστάσια!

Στο 31,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες, από 25,4% που ήταν τον Ιανουάριο της περυσινής χρονιάς.

Εσύ γυναίκα του καθημερινού μόχθου τώρα ξέρεις ότι η Πρωτομαγιά δεν μπορεί να είναι ούτε Αργία ούτε μέρα των λουλουδιών!

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα Απεργίας! Μέρα των Εργατών και των Εργατριών!

Γυναίκες εργαζόμενες, στο γραφείο, στο κατάστημα, στο μικρομάγαζο, στην τράπεζα, στη λαϊκή αγορά, στον αγρό, στο σπίτι.

Γυναίκες άνεργες. Γυναίκες της μερικής απασχόλησης.

Νέες γυναίκες του θρανίου, στο Λύκειο, στο φροντιστήριο.

Να πούμε ΟΧΙ στο δρόμο που μας δείχνουν όσοι μας προτείνουν να σκύψουμε το κεφάλι, να απλώσουμε το χέρι, και να παρακαλέσουμε για λίγα ψίχουλα!

Να πούμε ΟΧΙ σ’ αυτούς που πλουτίζουν στην πλάτη μας!

Σας καλούμε να δώσετε μαχητικό "παρών" στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 1ης ΜΑΗ. ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...