Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε μια ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Επιτροπής Περιοχή Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, στα γραφεία της ΚΟ του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Σωτήρης Τσάλας, με την πολύτιμη προσφορά του οποίου έγινε δυνατή η δημιουργία της βιβλιοθήκης.
Όπως τονίστηκε από τον Μάκη Μακρή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ, η δημιουργία της βιβλιοθήκης μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια διάδοσης του Μαρξιστικού βιβλίου, στη γνωριμία με την υπερενενηντάχρονη ιστορία του ηρωικού ΚΚΕ, στην επαφή με τις σύγχρονες επεξεργασίες του καθώς και στη μελέτη της προοδευτικής λογοτεχνίας.

Η βιβλιοθήκης περιλαμβάνει πάνω από 900 τίτλους που έχουν ταξινομηθεί κατά κατηγορίες (Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Ντοκουμέντα του ΚΚΕ, πολιτική, Ιδεολογία, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορία, εκδόσεις των χωρών της σοσιαλιστικής Οικοδόμησης του 20ου αιώνα, επιστημονικές εκδόσεις, τέχνη-πολιτισμός και παιδικό βιβλίο).

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και ο χώρος της μπορεί να αξιοποιείται ως αναγνωστήριο. Επίσης, έχει γίνει η κατάλληλη διαμόρφωση με τα κατάλληλα εποπτικά μέσα, ώστε ο χώρος να λειτουργεί και ως αίθουσα διεξαγωγής μαθημάτων των κομματικών σχολών. Αυτή η πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική προσφορά του Σωτήρη Τσάλα. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης του προσφέρθηκε το λεύκωμα για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και μια τιμητική πλακέτα που αναφέρει «Σε ανάμνηση της ημέρας των εγκαινίων της βιβλιοθήκης της Επιτροπής Περιοχής, που στήθηκε χάρη στην υλική σου συμπαράσταση και σαν ελάχιστο ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά σου στο δυνάμωμα του Κόμματος και ιδιαίτερα των νέων Κομμουνιστών».

Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, με θέμα «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, από την οποία συμπληρώθηκαν 68 χρόνια στις 9 του Μάη. Την εισήγηση έκανε ο Μάκης Μακρής και αμέσως μετά ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με μέλη και φίλους του ΚΚΕ, που είχαν κατακλείσει την αίθουσα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας κάποιον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη στάση που οφείλουν να κρατήσουν οι Κομμουνιστές σε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και την πολιτική-ιδεολογική δουλειά που πρέπει να κάνουν με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώστε την κρίσιμη στιγμή να ανταποκριθούν στο ιστορικό τους καθήκον.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...