Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ - Κουβέλης: Θα ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα

«Η χώρα πορεύεται για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα σε μια βαθιά ύφεση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Μετά τον Ευ. Βενιζέλο και ο Φ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2012.

«Στόχος μας είναι η επιμήκυνση του προγράμματος», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υποστηρίζοντας πως στους βασικούς στόχους περιλαμβάνεται η αναθέρμανση της αγοράς.

 «Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012. Αντιθέτως θα επιχειρήσουμε να ελαφρύνουμε τα ασθενέστερα στρώματα», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Στα επιμέρους ζητήματα, αναζητούμε τα ισοδύναμα για την αντιμετώπιση του ειδικού μισθολογίου. Θα εξασφαλίσουμε τη μη επιβάρυνση του νοικοκυριού μετά την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Σε ότι αφορά το τέλος ακινήτων προωθούμε την ανεύρεση μέτρων προκειμένου να ελαφρύνουμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, οι οποίοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από το τέλος. Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των άλλων πολιτών, θα υπάρχει αριθμός δόσεων, οι οποίες θα εκταθούν και πέρα του έτους 2012 έως τις αρχές του 2013».

Για τον γενικότερο σχεδιασμό ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. «Θα υπάρξει ένα σχέδιο από μεριάς μας για να διεκδικήσουμε την επαναδιαπραγμάτευση και την επιμήκυνση της προσαρμογής».

«Σε ότι αφορά της εξεύρεση των ισοδύναμων, επιμένουμε ότι πρέπει να εξευρεθούν από την περικοπή δημοσίων δαπανών που έχουν να κάνουν με το λειτουργικό κόστος και όχι με το μισθολογικό κόστος. Μπορούμε να επιτύχουμε να υπάρξουν αναπτυξιακά μεγέθη που θα αναθερμάνουν την αγορά και θα μειώσουν την ανεργία», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «συμφωνήσαμε ότι οι διαθρωτικές αλλαγές πρέπει να υπάρξουν για το δημόσιο συμφέρον. Είναι δυνατό να επιτευχθεί και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Επίσης, πρέπει να υπάρξει χαλάρωση ρυθμίσεων του Τειρεσία για να ανασάνει μια αγορά που είναι σε ασφυξία. Επίσης, συμφωνήσαμε ότι πρέπει άμεσα να προωθηθεί ο έλεγχος που αφορά στη διαπίστωση φοροδιαφυγής που μπορεί να έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό».


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...