Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κουβέλης: «Χαϊδεύει αυτιά όποιος μιλά για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου»


Την ξεκάθαρη διαφωνία του με την πρόταση για μονομερή καταγγελία του μνημονίου διατυπώνει ο Φώτης Κουβέλης και σημείωσε πως η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση.
Μιλώντας στο webtv του ΑΠΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει πως μια τέτοια πρόταση «χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις», εξηγώντας πως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σημάνει είτε την αποπομπή είτε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ωστόσο ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πρόταση του για άμεση κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού καθώς και την άμεση αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».
«Ας σκεφτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη δραχμή τι θα σημάνει για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή. Θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες. Θα αγοράζουμε με δραχμές και θα πληρώνουμε σε τιμές ευρώ», επεσήμανε ο κ. Κουβέλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε «τρελό πληθωρισμό» και «γκρέμισμα κατά 50% των μισθών και των συντάξεων».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε άλλη ερώτηση επεσήμανε πως ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και επέκρινε εκείνους αποδέχτηκαν ότι μείωση αποδοχών σημαίνει και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Σε ό,τι αφορά το ποσοστό που πήρε το κόμμα του στις εκλογές, σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις που το εμφάνιζαν να εξασφαλίζει διψήφιο ποσοστό, έκανε λόγο για σκηνικό «καρικατούρας δικομματισμού» και υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει σταθερά ποσοστά και αποκρούει την πίεση, βλέποντας να καταγράφεται κίνηση προς τα πάνω.
«Εμείς μιλήσαμε από την αρχή με ειλικρίνεια. Σταδιακή αποδέσμευση, σκληρή διαπραγμάτευση, παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, άμεση ενέργεια για να στηριχθεί η κοινωνία που έχει τεμαχιστεί», συνέχισε και αμέσως μετά άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πετάξει τη διερευνητική εντολή, τη σηκώσαμε εμείς και του είπα 'προχώρα' να στηρίξουμε προοδευτική κυβέρνηση με σφραγίδα αριστερή στην οποία η ΝΔ θα έδινε ψήφο ανοχής και το ΠΑΣΟΚ ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θέλησε», ανέφερε ο κ. Κουβέλης και υπενθύμισε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για οικουμενική κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση.
«Δώστε μας την εντολή να συντελέσουμε να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη προγραμματική γραπτή συμφωνία ώστε κανείς να μην μπορέσει - τουλάχιστον εύκολα - να την αθετήσει», συμπλήρωσε και εξήγησε πως από τη δύναμη των κομμάτων θα εξαρτηθούν πολλά.
«Ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του τη λύση, το κλειδί για να ανοίξει την κλειδαριά που λέγεται ακυβερνησία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...