Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Γκάμπριελ: Η Μέρκελ φταίει που ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ελλάδ

Την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκλ κατηγορεί ευθέως για την άνοδο των ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης έδωσε συνέντευξη η οποία θα δημοσιευτεί στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», στην οποία χαρακτήρισε την πολιτική της Μέρκελ ως «οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας».

Στην συνέχεια τόνισε αυτή η πολιτική φταίει που στην ελληνική Βουλή μπαίνουν οι εχθροί της Ευρώπης και η ακροδεξιά, και συνέχισε λέγοντας πως «αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά», προειδοποίησε, παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74.

«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον λάθος δρόμο», συνέχισε ο Γκάμπριελ, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα απειλείται «κοινωνικό χάος». «Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι' αυτό, η (ελληνική) οικονομία καταρρέει», συνέχισε.

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι ελπίζει η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...