Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το όραμά μας για αριστερή κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ουσιαστικά απέδειξαν ότι δεν στηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεχίζουν την κινδυνολογία, είπε ο επικεφαλής του κόμματος στην πρώτη του ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα των 52 βουλευτών του μετά την 6η Μαϊου και επισήμανε ότι η εντολή του λαού είναι μία: ανατροπή του Μνημονίου.

«Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μνημονίου, να μην υπάρξει κανένα μέτρο τον Ιούνιο, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα πριν από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά τις άκαρπες συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικών εργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Επανέλαβε ότι ουδέποτε ζήτησε δήλωση μετάνοιας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υπέγραψαν το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις έναντι των Ευρωπαίων Εταίρων ενώ διευκρίνισε ότι αυτό που ήθελε ήταν μια ειλικρινή συγγνώμη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους, την οποία καταδίκασε ο λαός με τη ψήφο του.

Ζήτησε, λοιπόν, για μία ακόμη φορά έξοδο από το Μνημόνιο καθώς «δεν μπορεί να υπάρξει μερικό Μνημόνιο. Όπως δεν υπάρχει στη ζωή ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον Μνημόνιο».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στην άρνηση της Αλέκας Παπαρήγας να συναντηθεί μαζί του, τόνισε πως το γεγονός τον λυπεί και κατέληξε ότι «ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει ότι δεν ακούει σε τόσο ιστορικές στιγμές... Εμείς, αύριο το πρωί θα επιστρέψουμε την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουμε μία ευρεία λαϊκή στήριξη, αλλά ισχνή κοινοβουλευτική. Δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όραμα για μία κυβέρνηση της Αριστεράς».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...