Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Μια παρέα με τον… Αίσωπο" έφερε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας

"Μια παρέα με τον… Αίσωπο" έφερε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας  και το αναδεικνύει σε ένα από τα καλύτερα της χώρας, χάρη στους εκπαιδευτικούς του.

Στην αίθουσα Jacqueline De Romilly του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης για το θεσμό “Αριστείας και Ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» στο πλαίσιο του οποίου δίνεται η ευκαιρία σε σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να προτείνουν και να υλοποιήσουν προγράμματα βελτίωσης και εξέλιξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο θεσμός, σύμφωνα με την Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή Θεσμού Αριστείας 2012, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς. Τα έργα αυτά αξιολογήθηκαν από δύο ανεξάρτητους κριτές υψηλού ακαδημαϊκού κύρους, ενώ βραβεύτηκαν τα 100 πρώτα έργα.
Η διαδικασία αξιολόγησης προέβλεπε διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, και η τελική βαθμολογία κάθε έργου προέκυψε από το άθροισμα της βαθμολογίας των 2 κριτών. Κάθε κριτής μπορούσε να βαθμολογήσει ένα έργο από 1 μέχρι 180 μονάδες, στηριζόμενος σε συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές. Η τελική κατάταξη των έργων προέκυψε από τη συνολική βαθμολογία ανά έργο, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θεματικού πεδίου.

Το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας συμμετείχε στη διαδικασία κατά το σχολικό έτος 2011-12 με το έργο «Μια παρέα με τον… Αίσωπο: Διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού» και κατέλαβε την 5η θέση (8η με τις ισοβαθμίες). Το έργο συγκέντρωσε 356 μονάδες με άριστα το 360 ως απόδειξη για το μεράκι, την ευρηματικότητα και την καλή δουλειά που μπορεί να γίνει ακόμα και σε μικρά σχολεία.

Επιπλέον με την ανάληψη του έργου από το αποθετήριο καλών πρακτικών μπορούν πλέον όλοι οι δάσκαλοι της χώρας να εμπνευστούν από τις υλοποιημένες ιδέες και πρακτικές στην παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού και αυτό να έχει άμεσα αποτελέσματα για τους μαθητές και τώρα και στο μέλλον.
Βραβεύτηκαν οι: Μητάκος Δημήτριος, Σχολικός Σύμβουλος 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ευβοίας, Ντόβας Δημήτρης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Τριάδας και οι εκπαιδευτικοί Παπασηφάκης Σταύρος, Γιουρούκος Βλάσσης, Σακελλαρίου Ηώ και Αποστόλου Βιβή.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας παραβρέθηκαν και παρέλαβαν το βραβείο τους ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μητάκος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ.Δημήτρης Ντόβας και οι δάσκαλοι κ. Ηώ Σακελλαρίου και κ. Σ.Π.Παπασηφάκης.

Ο κ. Μητάκος παρέλαβε μάλιστα και δεύτερο βραβείο για το έργο “Η Φιλαναγνωσία ήταν… το πρόσχημα” το οποίο εκπόνησε μαζί με το Διευθυντή του 5ου Δ.Σ. Θήβας, κατά την περίοδο την οποία υπηρετούσε στη Βοιωτία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Αργυρόπουλος καθώς και ο Διευθυντής Αθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ.Γεώργιος Συρίμης παραβρέθηκαν ως προσκελημένοι του Υπουργείου Παιδείας για να τιμήσουν τους βραβευθέντες εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που βραβεύεται σχολείο της Εύβοιας. Μακάρι αυτή η βράβευση να αποτελέσει ερέθισμα ευγενούς άμιλλας και ευκαιρία ακόμα μεγαλύτερης συναδελφικής αλληλεγγύης μεταξύ των φιλότιμων Ευβοέων εκπαιδευτικών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...