Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η σκηνοθέτης Μαρία Βαρδάκα στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Θεάτρου Χαλκίδας

Το Θέατρο Χαλκίδας ενημερώνει ότι την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του θεάτρου αναλαμβάνει η σκηνοθέτης – θεατρολόγος Μαρία Βαρδάκα.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
  • Σταύρος Ιωάννου, σκηνοθέτης – κινηματογραφιστής – Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας
  • Βασιλική Λευκούδη, φιλόλογος
  • Κώστας Παπαθεοδώρου, ηθοποιός – σκηνοθέτης
  • Μαίρη Χουλιέρη, μουσικός
  • Μαίρη Μουρσελά, αρχιτέκτονας
  • Ευαγγελία Τζανέτου – Παπαμακάριου, σκηνοθέτης – παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών
  • Χαρά Γεωργιάδη, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος
  • Νίκος Σιακαντάρης, έμπορος
Η Επιτροπή ρεπερτορίου αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
  • Μιλτιάδης Παπανάγνου, σκηνοθέτης – συγγραφέας
  • Ματούλα Αναστασίου, δημοτική υπάλληλος
  • Χαρά Γεωργιάδη, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος

Ποια είναι η Μαρία Βαρδάκα


Η Μαρία Βαρδάκα γεννήθηκε στην Κοζάνη, το 1976 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσ/νίκης.

Ως σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με το Δη.πε.θε. Κοζάνης, για το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε δύο έργα για παιδιά, Οδύσσεια (2010) και Ρομπέν των Δασών (2011) και δύο έργα με θέματα από την ιστορία της πόλης, Μητιώ Σακελλαρίου (2009) και Το σπίτι που μιλά (2012). Για το Δη.πε.θε. Κοζάνης επίσης σκηνοθέτησε τουςΕμιγκρέδες του Σ. Μρόζεκ (2011). Με τη δική της ομάδα (Move your Αrt) έγραψε και σκηνοθέτησε ένα έργο για παιδιά Το Κυνήγι του Παιχνιδιού (2007) και μετέφρασε και σκηνοθέτησε το έργο Εσύ και τα Σύννεφά σου του Ε. Βεστφάλ (2009).

Επί 4 χρόνια ήταν η σκηνοθέτις της ερασιτεχνικής ομάδας του Δήμου Άνοιξης Αττικής με την οποία ανέβασε τα εξής έργα: Το παιχνίδι της τρέλας και της Φρονιμάδας του Γ. Θεοτοκά (2008), Με Δύναμη από την Κηφισιά των Δ.Κεχαϊδη–Ελ.Χαβιαρά (2009), Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (2010) και Επιθεωρητής (2011) του Ν. Γκόγκολ.

Έχει συνεργαστεί 3 φορές με το Εθνικό Θέατρο ως βοηθός σκηνοθέτις στην παράσταση του Β. Θεοδωρόπουλου, Αχαρνείς, Αριστοφάνης (Επίδαυρος, 2005) και σε δύο παραστάσεις του Δημήτρη Μαυρίκιου, Ερρίκος Δ’, Λ. Πιραντέλλο (2006) και Ανδρομάχη, Ρακίνας (Επίδαυρος, 2007).

Έχει τιμηθεί με κρατικό βραβείο σεναρίου για την ταινία του Τώνη Λυκουρέση, Σκλάβοι στα Δεσμά τους (Φεστιβάλ Θεσ/νίκης 2008) και με το βραβείο Κάρολος Κουν δραματουργίας για την δραματουργική επεξεργασία στην παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου Το Τερατώδες Αριστούργημα (Φεστιβάλ Αθηνών, 2009).

Επί 5 χρόνια δίδασκε το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου και Δραματολογίας στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Περαϊκού Συνδέσμου, ενώ από το 2000 έως σήμερα εργάζεται ως θεατρολόγος στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, διδάσκοντας το μάθημα της θεατρολογίας και της θεατρικής αγωγής. Από το Σεπτέμβρη του 2012 ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα, όπου είναι διορισμένη στην Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Εύβοιας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...