Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αιχμαλωσία στα χρόνια της αθωότητας -Την απειλούσαν και την εξέδιδαν!

Θύμα μια 15χρονη που εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ από αστυνομικούς - Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...


Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου θα βρεθεί για ακόμη μία φορά αύριο Παρασκευή, η 33χρονη από την Ουγγαρία, που κατηγορείται ότι εξέδιδε 15χρονη συμπατριώτισσά της στη Κάρπαθο. Η 33χρονη αλλοδαπή επρόκειτο να δώσει συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση χθες (11-07-2012), ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται (μαζί με την 33χρονη), 32χρονη και 16χρονη από την Ουγγαρία καθώς και 25χρονος Αλβανός, όπως και δύο γιατροί από την Κάρπαθο, αλλά και δύο νεαροί ηλικίας 23 και 24 ετών από τη Κάρπαθο.

Επίσης μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 15χρονη κοπέλα, διώξεις έχουν ασκηθεί και σε άλλα 28 άτομα τα οποία κατηγορούνται για τη διενέργεια ασελγών πράξεων με ανήλικο εν γνώσει ότι τελούσε υπό τις συνθήκες της σωματεμπορίας (σε βαθμό κακουργήματος). Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη απολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ζητήσει προθεσμία και η απολογία τους έχει προγραμματιστεί για τη τρέχουσα εβδομάδα.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στη πατρίδα της την Ουκρανία την εξαφάνιση της, η οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το τελευταίο διάστημα, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Κάρπαθο.

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν να εντοπιστεί η ανήλικη κοπέλα (σύμφωνα με πληροφορίες σε κατάσταση σοκ) και να συλληφθούν αρχικά 25χρονος Αλβανός και η 32χρονη από την Ουγγαρία, ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 33 και 16 ετών, που έφθασαν στη Κάρπαθο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr,  η 33χρονη και ο 25χρονος φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης ενώ η πρώτη φέρεται να ήταν αυτή που αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 15χρονης και με την απειλή βίας την προωθούσε στην πορνεία, κλείνοντας τα ραντεβού με πελάτες, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Ο 25χρονος, η 32χρονη και η 16χρονη, σε συνεργασία με την 33χρονη, κατακρατούσαν παράνομα την 15χρονη και την μετέφεραν στα σημεία των προσυμφωνηθέντων ραντεβού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...