Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αποφυλάκιση λόγω... διαγνωσμένου ναρκισσισμού ζητεί η Βίκυ Σταμάτη

«Γεμάτη από δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία» είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με ψυχιατρική γνωμάτευση επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής. Πάσχει από «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αυτό σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό της στη φυλακή αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκαταστροφικών τάσεων».

Η γνωμάτευση αυτή, από ιδιώτη γιατρό, προσκομίστηκε στις δικαστικές αρχές από την υπεράσπιση της κυρίας Σταμάτη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την αποφυλάκισή της. Η ίδια η κυρία Σταμάτη στην αίτηση που κατέθεσε αλλά απορρίφθηκε, ζητούσε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αφού σύμφωνα με τα επιχειρήματά της υφίσταται πίεση λόγω του αποχωρισμού της από το ανήλικο παιδί της.

Σύμφωνα πάντως με την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως κυρία Ευγενίας Κυβέλου, οι τυχόν «διαταραχές» της δεν σχετίζονται με την ικανότητά της για καταλογισμό ή την αντίληψή της σε σχέση με την σε βάρος την κατηγορία και την υπεράσπιση του εαυτού της. Η εισαγγελέας επικαλείται επίσης και την πρόσφατη συνέντευξή της που δημοσιοποιήθηκε, η οποία δείχνει, όπως λέει, «την ικανότητά της να επικοινωνεί και να ενεργεί για την υπεράσπισή της και όχι μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών». Την πρόταση της κυρίας Κυβέλου επικύρωσε και ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής ο οποίος ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση της κατηγορουμένης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η γνωμάτευση του καθηγητή που προσκομίσθηκε στον ανακριτή θα διαβιβαστεί πάντως στις φυλακές Κορυδαλλού για να ενημερωθούν και οι γιατροί που συνδράμουν στις φυλακές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...