Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη 26χρονος για διαδικτυακή πορνογραφία ανηλίκων

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή κατηγορείται ένας 26χρονος Ο 26χρονος συνελήφθη χθες στη Δράμα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Είχε προηγηθεί καταγγελία 45χρονης στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 26χρονος δράστης αφού τηλεφώνησε στη 15χρονη και της συστήθηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος επιδίωξε συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Παράλληλα, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, αν δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.


Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης. Επιπλέον, εντοπίστηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...