Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κεδίκογλου: «Κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και ορίζοντα τετραετίας»

Πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα, θα έχει η νέα κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται στη «Διακήρυξη Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.

Στη διακήρυξη προστίθεται ότι «στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου) χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ».

Επισημαίνεται ακόμη ότι «δεν αποτελείται από "φέουδα" κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια».

Επιπλέον η νέα κυβέρνηση θα στηρίζεται στην ευελιξία ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Η διακήρυξη καταλήγει με την επισήμανση ότι η νέα κυβέρνηση και το Προεδρείο της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της ώστε, όπως υπογραμμίζεται, «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...