Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στην κορυφή των πανελλαδικών μια... μπαλαρίνα!

Μια μπαλαρίνα έσπασε τα κοντέρ των πανελλαδικών! Η αριστούχος απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Νέου Ηρακλείου και μαθήτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ολγα Κούτσικα είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών εξετάσεων, με 19.907 μόρια.

Πλέον, ανυπομονεί να γραφτεί στη Νομική Αθηνών και να πραγματοποιήσει το όνειρό της, να μπει στο δικαστικό σώμα.

Η 18χρονη υποψήφια της Θεωρητικής Κατεύθυνσης άγγιξε το απόλυτο. Είναι η μόνη -μαζί με έναν ακόμη υποψήφιο της ίδιας κατεύθυνσης- που κατάφερε να συγκεντρώσει γενικό βαθμό πρόσβασης 19,9.

Πιο συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 19,3 στην Εκθεση και με 20 σε όλα τα άλλα μαθήματα, δηλαδή τη Βιολογία, τα Αρχαία Ελληνικά, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τα Λατινικά!

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο καλός προγραμματισμός. Υπάρχει χρόνος για όλα, μπορούμε να διαβάσουμε, γιατί χρειάζεται εντατικό διάβασμα, και ταυτόχρονα να βγαίνουμε με τους φίλους μας και να ασχολούμαστε με άλλες δραστηριότητες» δηλώνει στην «Espresso» η Ολγα που δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της για το αποτέλεσμα που πέτυχε.

Οπως εξηγεί, η αγαπημένη της εξωσχολική δραστηριότητα δεν είναι άλλη από το μπαλέτο. Είναι μαθήτρια του προεπαγγελματικού τμήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο χορός δεν θα μπορούσε να είναι έξω από το καθημερινό της πρόγραμμα, ακόμη και στην ιδιαίτερα απαιτητική Γ’ Λυκείου:

«Διάβαζα περίπου τέσσερις ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα. Το πρωί είχα το σχολείο, σχεδόν αμέσως μετά είχα το φροντιστήριο και δύο ώρες το βράδυ τις αφιέρωνα για να κάνω μπαλέτο».

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή από 20άρια που δημιούργησε, δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για την ίδια. «Βγαίνοντας από τις εξετάσεις σε κάθε μάθημα ήμουν αρκετά ευχαριστημένη. Ημουν αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα έναν τόσο υψηλό βαθμό» τονίζει.

Αν και τα κατάφερε περίφημα στις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή, η Ολγα δεν έχει την καλύτερη άποψη για τον θεσμό καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για μια σκληρή διαδικασία, πολύ αγχωτική και ψυχοφθόρα για τους μαθητές.

«Ευτυχώς, στη δική μου περίπτωση τελικά ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε» λέει με ανακούφιση. Παράλληλα, δεν παραλείπει να απονείμει τα εύσημα σε όσους τη στήριξαν στην προσπάθειά της:

«Με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένειά μου που με στήριξε και ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά, καθώς η μητέρα μου είναι φιλόλογος. Είχα επίσης την τύχη να φοιτήσω στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ηρακλείου, όπου συνεργάστηκα με καταπληκτικούς καθηγητές και πρωτίστως ανθρώπους, ενώ το φροντιστήριο μου πρόσφερε μία επιπλέον στήριξη, μια πιο εντατική προετοιμασία που νομίζω ότι χρειαζόταν».

Με τόσο υψηλή βαθμολογία, η 18χρονη υποψήφια έχει ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή της και μάλιστα ως πρώτη στη σχολή της επιλογής της. Πρόκειται για τη Νομική της Αθήνας, το πτυχίο της οποίας θα της επιτρέψει να γίνει αυτό που ήθελε από μικρή, δηλαδή δικαστής.

«Θα ήθελα να μπω στο δικαστικό σώμα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα νομικό υπόβαθρο στην οικογένεια, ο πατέρας μου είναι δικηγόρος και ο αδελφός μου φοιτά στη Νομική Σχολή, αλλά νομίζω ότι θα ήθελα κάτι παραπάνω από τον δικηγορικό κλάδο, που νομίζω ότι μόνο το δικαστικό σώμα μπορεί να προσφέρει» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ολγα, ο λόγος της οποίας έχει ήδη δομή και σαφήνεια που θα ζήλευαν αρκετοί επαγγελματίες νομικοί!


ΣΤ. ΔEΛHΓIΩPΓHΣ/ espresso

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...