Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δικάζονται οι συλληφθέντες των Θεοφανείων στη Χαλκίδα

Από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας δικάζονται από το πρωί της Πέμπτης οι 5 συλληφθέντες την ημέρα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Κύρια συνθήματα που ακούστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν: «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», «λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).

Σημειώνεται πως η δίκη, που είχε οριστεί στη Χαλκίδα για την Παρασκευή 30 Μαρτίου, παραπέμφθηκε τελικά σε δικαστήριο της Αθήνας με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα,  «υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας».

Σε ψήφισμά της, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «απαιτεί την παύση της δίωξης των πέντε αγωνιστών και αγωνιστριών που συνελήφθησαν την μέρα των Θεοφανείων για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια πολιτικής διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου. Θεωρούμε απαράδεκτη την ποινικοποίηση της δράσης των συνδικάτων, των λαϊκών συνελεύσεων και των κινημάτων».

Παράλληλα, καλεί σε μαζική παρουσία στη δίκη, η οποία θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ. στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...