Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβούν, σύμφωνα με προειδοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΟΦ , προϊόντα αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας που περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία Tadalafil.

Πιο συγκεκριμένα, η προειδοποίηση του Οργανισμού αφορά τα μη εγκεκριμένα προϊόντα «KABOOM action strips» και «ONE FOR HER caps», τα οποία διανέμονται στoν Καναδά και παράγονται στις ΗΠΑ από άγνωστο εργοστάσιο. Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Καναδά, τα εν λόγω προϊόντα περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Sildenafil και Tadalafil, το πρώτο και Tadalafil, το δεύτερο.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο ΕΟΦ, επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, είναι και τα μη εγκεκριμένα προϊόντα «FIRMINITE caps, EXTRA STRENGTH INSTANT HOT ROD caps» και «LIBIDRON caps», που διανέμονται στις ΗΠΑ, και περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία Tadalafil.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων η δραστική ουσία Tadalafil χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά προϊόντα που ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα προϊόντα, πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, γι' αυτό ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα, με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Επαναλαμβάνει, παράλληλα, ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...