Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τέλος το εξασθενές χρώμιο από το δίκτυο της Παραλίας Αυλίδας

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, υπογράφηκε από τη ΔΕΥΑΧ και την ανάδοχη εταιρεία ΕΥΒΟΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, η σύμβαση για τα «Συμπληρωματικά Έργα Εμπλουτισμού και Βελτίωσης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας» που είχε δημοπρατηθεί στις 20 Μαρτίου.

Η συνολική λύση που επέλεξε και πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων και που εξασφαλίζει και εγγυάται τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του παρεχόμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, μέσω της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) των έργων διασύνδεσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και κατασκευής του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης όλης της περιοχής από αυτό (δηλ. με τη μεταφορά νερού από το δίκτυο από το οποίο υδρεύεται η Αθήνα, στις δεξαμενές ύδρευσης όλων των οικισμών της περιοχής Αυλίδας), έχει ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησης.
Το έργο που αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας καθώς και στην κατασκευή του απαιτούμενου Αντλιοστασίου, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, το κόστος του ανέρχεται στα 591.762 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).
Οι εργασίες ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός του καλοκαιριού.
Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ύδρευσης στην Παραλία Αυλίδας. Παρέμβαση που καταργεί τις καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση. Κυρίως όμως, παρέμβαση που προστατεύει τη δημόσια υγεία με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού για τους καταναλωτές του δικτύου της Παραλίας Αυλίδας, καθιστώντας, τον υφιστάμενο εφιάλτη του εξασθενούς χρωμίου, οριστικά παρελθόν.
Επισημαίνεται δε, για μια ακόμη φορά, προς τους κατοίκους της περιοχής Παραλίας Αυλίδας, ότι το νερό στο δίκτυο του οικισμού είναι επιβαρυμένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και η πόση του απαγορεύεται, έως και την ολοκλήρωση του έργου και άρα, έως την παροχέτευση στο τοπικό δίκτυο νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ,
Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Έλενα Βάκα και  ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Βασίλης Βλάχος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...