Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας στα... θρανία ΚΑΙ «Ένα παραμύθι… για δασκάλους»

Η 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Ν. Ευβοίας και ο Σχολικός Σύμβουλος Δρ Δημήτριος Μητάκος διοργανώνουν  Τριήμερο Επιμορφωτικών Δράσεων  στις 16, 17, 18 Μαίου 2012.

Α. Παρουσίαση διαδικτυακού portal: «Εκπαιδευτική Συνάντηση»
Στις 16-5-2012, στην αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50,
στη Χαλκίδα θα παρουσιαστεί στο εκπαιδευτικό κοινό ο δικτυακός κόμβος “Εκπαιδευτική Συνάντηση”, μια πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νομού Ευβοίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την οποία έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό τώρα και με τα εικοσιπέντε σχολεία της 3ης Ε.Π. και με εξειδικευμένους εθελοντές τεχνικούς πληροφορικής ως φορείς υλοποίησης, ώστε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για όλες τις δράσεις επιμόρφωσης, πρόσβασης στην εκπαιδευτική γνώση, ηλεκτρονικής καταγραφής και ένταξης και και λόγω των παραπάνω δια βίου μάθησης.

Σκοπός της “Εκπαιδευτικής Συνάντησης” είναι η σύνδεση του ιδεώδους της παιδείας με την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, η ανταλλαγή χρηστικού ψηφιακού περιεχομένου μεταξύ μας, η παρουσίαση του ψηφιακού αποτυτώματος των Σχολείων και των καλών παιδαγωγικών πρακτικών, καθώς και η ενημέρωση ως προς τον προγραμματισμό – συντονισμό των ποικίλων διδακτικών δράσεων σε κλίμακα εκπαιδευτικής περιφέρειας.


Β. Σεμινάριο «Από τη Συγγραφή …στη Σκηνοθεσία: Προσεγγίζοντας τα σενάρια διδασκαλίας»

Την Πέμπτη 17 Μαίου 2012 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Από τη Συγγραφή …στη Σκηνοθεσία: Προσεγγίζοντας τα σενάρια διδασκαλίας». Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ν. Ευβοίας Δρ Δημήτριος Μητάκος.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θα συμμετέχουν σε αυτή όλοι οι εκπαιδευτικοί της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας νομού Εύβοιας οι οποίοι αναμένεται να παρακολούθησουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους.
Εισηγητές του σεμιναρίου είναι:
1) Δρ. Μητάκος Δημήτριος (Σχολικός Σύμβουλος 3ης Ε.Π. Ν. Εύβοιας: «Ο διδακτικός σχεδιασμός ως προύπόθεση επιτυχίας στο εκπαιδευτικό έργο»
2) 14 μελής ομάδα εισηγητών δασκάλων και διευθυντών της περιοχής μας, οι οποίοι/ες θα παρουσιάσουν συγκεκριμένα διδακτικά σενάρια σε ομαδική εργασία των σχολείων
 
Γ. Ημερίδα «Ένα παραμύθι… για δασκάλους»

Την Παρασκευή 18 Μαίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδας
θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα: «Ένα παραμύθι …για δασκάλους». Το σεμινάριο διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Ε.Π. Ν. Ευβοίας Δρ Δημήτριος Μητάκος.
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και θα συμμετέχουν σε αυτή οι Διευθυντές/τριες των Σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας νομού Εύβοιας οι οποίοι αναμένεται να παρακολούθησουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δύο στρογγυλά τραπέζια, όπως παρακάτω:1ο Στρογγυλό τραπέζι: Συναδελφικοί δεσμοί και εκπαιδευτική συνέχεια
2ο Στρογγυλό τραπέζι: Ένα παραμύθι… για δασκάλους
Σημειώνεται η παρουσία των εδώ και δώδεκα έτη σχολικών συμβούλων της 3ης Ε.Π. με ενεργό ρόλο στην επιμορφωτική ημερίδα, ως ένα δείγμα τιμής και αγάπης για τους δασκάλους οι οποίοι μόχθησαν και μοχθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας. Επίσης, η παρουσίαση σύγχρονων διδακτικών εργαλείων όπως η διαδικτυακή πλατφόρμα αξιοποίησης του παραμυθιού “Μια παρέα με τον Αίσωπο” και του ιστότοπου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης “Saveearth” μαζί με την κλασσική αφήγηση παραμυθιού συνθέτουν μια ποικιλία δράσεων επιμόρφωσης και επικοινωνίας μεταξύ των δασκάλων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...