Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΙΚΑ: Παρακολουθείται στενά επιχείρηση που φέρεται να εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους

φωτο αρχειου
Σε ανακοίνωσή του, το ΙΚΑ σχολιάζει αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλη απάτη εταιρίας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και ιστολόγια με θέμα την «Μεγάλη απάτη εταιρίας-φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύεται χιλιάδες ανέργους» σας κάνουμε γνωστό ότι η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, παρακολουθούν στενά με ελέγχους τη συγκεκριμένη επιχείρηση με έδρα στην οδό Λιοσίων 104, και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Στις 3 Νοεμβρίου 2011, παρουσία εισαγγελία, η ΕΥΠΕΑ σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία και το ΣΕΠΕ, πραγματοποίησαν έλεγχο. Καταχωρήθηκαν 148 ανασφάλιστα άτομα και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 74.000 €, ενώ συνελήφθη ένας εκ των τριών ανδρών που επιτηρούσαν το χώρο για λογαριασμό της επιχείρησης. Κατασχέθηκε υλικό που αφορούσε παρουσίες εργαζομένων και απεστάλη στον εισαγγελέα.

Ο έλεγχος επαναλήφθηκε εκ νέου στις 10 Απριλίου 2012 και καταχωρήθηκαν 90 άτομα εκ των οποίων οι 21 ανασφάλιστοι. Επιβλήθηκε πρόστιμο 21.000 €.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί, συνεχίζει με συστηματικό τρόπο και αμείωτη ένταση την οργανωμένη προσπάθεια για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...