Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ενας στους πέντε της Χρυσής Αυγής, ψηφίζει τώρα Τσίπρα...

Πέντε μονάδες ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την τελευταία δημοσκόπηση και βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτιά (22,1%) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει υψηλά ποσοστά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (19,1%). Από που αλιεύει ψήφους; Από τη ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή !

Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα, σύμφωνα με το οποίο ένας στους πέντε ψηφοφόρους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τον Μάιο θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, αποκάλυψε η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή του Mega Ανατροπή.

Πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ένα κόμμα που περιχαρακώνει τους ψηφοφόρους του σε αριστερή ρητορική, φιλομεταναστευτική και αντιπατριωτική.

Τι αναζητούν, λοιπόν, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στον ΣΥΡΙΖΑ; Που συμπίπτουν οι απόψεις των δυο κομμάτων ώστε οι ψηφοφόροι του ενός να αποτελούν δεξαμενή ψήφων για το άλλο ;

Η ίδια η δημοσκόπηση της GPO δίνει μια πρώτη απάντηση: Ενας στους πέντε ψηφοφόρους πιστεύει ότι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι καταγγελία του πολιτικού συστήματος και όχι ακροδεξιά επιλογή (60% των ερωτηθέντων). Επομένως, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για μια αποενοχοποιημένη ψήφο προς ένα ακροδεξιό κόμμα η οποία, ουσιαστικά, έχει άλλο στόχο, να καταγγείλει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα.

Είναι πιθανόν, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να βλέπουν μια εκδοχή κυβερνητικής υλοποίησης κάποιων δικών τους προσδοκιών. Η καταγγελία του Μνημονίου, η εχθρότητα προς τους τραπεζίτες και τους ισχυρούς της Ευρώπης, η πατριωτική «ανάγνωση» της πορείας της Ελλάδας είναι μερικά από τα καυτά θέματα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και, όλα δείχνουν, ότι βρίσκουν ανταπόκριση στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε, χθες, ακόμη περισσότερο το μάτι στη λεγόμενη «πατριωτική δεξαμενή» ψήφων κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Μίλησε υπέρ της σημασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλάξει το «πεπαλαιωμένο», όπως το χαρακτήρισε, δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...