Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά τη συνέχεια της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου.

Συνάντηση με θέμα την τη συνέχεια της λειτουργίας του παραρτήματος του ΟΑΕΕ Αλιβερίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Αλιβέρι. Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Κόλλια-Βότση Σοφίας, Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου κ. Φωκίτης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κ. Παλαιολόγος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου κ. Γκίκα, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου κ. Γάσπαρη, ο Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Στυρέων κ. Τσούλης.

Από την συνάντηση κρίθηκε ομόφωνα ότι η λειτουργία του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι θεωρείται απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Κρίθηκε ότι οι συνέπειες, από το κλείσιμο του Παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι, θα είναι πολύ αρνητικές για τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. Επισημάνθηκε ότι το Παράρτημα του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι που λειτουργεί ήδη πολλά χρόνια ως ανεξάρτητη αυτοτελής μονάδα, είναι το μοναδικό παράρτημα εκτός Χαλκίδας. Εξυπηρετεί δε, τις περιοχές Αλιβερίου, Αμαρύνθου, Καρυστίας, Κύμης και Σκύρου, περιοχές που έχουν δυσμενή κυκλοφοριακή σύνδεση, με ένα οδικό δίκτυο άκρως ελλιπές, και το οποίο καθιστά πραγματικά προβληματική και χρονοβόρα την όποια μετάβαση στην Χαλκίδα. Περιοχές που περιλαμβάνουν την ΄΄άγονη΄΄ γραμμή των ορεινών και δυσπρόσιτων χωριών και οικισμών του νομού μας. Επισημάνθηκε ιδιαιτέρως και εν κατακλείδι, ότι το Παράρτημα Αλιβερίου εκτός των άλλων, πραγματοποιεί σημαντικά έσοδα ετησίως, γεγονός που το καθιστά κάθε άλλο παρά προβληματικό. Παράλληλα εξυπηρετεί 3.500 περίπου επιχειρήσεις, που ακροβατούν και αιμοδοτούν για την επιβίωση τους,
Ως προς τις προτάσεις για το εν λόγω θέμα υπήρξε απόλυτη ομοφωνία απόψεων των παρευρισκομένων.
Άμεση και στοχευμένη διαμαρτυρία προς κάθε κατεύθυνση. Άμεση πίεση των πολιτικών κομμάτων.
Πλήρης στήριξη της πρότασης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο οποίος διαθέτει ιδιόκτητο χώρο για την στέγαση του παραρτήματος του ΟΑΕΕ, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό το λειτουργικό του κόστος, που προβάλλεται ως λόγος για την απομάκρυνση του.
Χαλκίδα 28 / 5 / 2012
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Κόλλια-Βότση Σοφία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...