Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Κώστας Χαϊνάς με τους πολίτες της Χαλκίδας

Ο δικηγόρος κ. Χρ. Χατόλας με τη σύζυγό του, ο Κώστας Χαϊνάς και η κα Μαρίνου
Ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Εύβοια  ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ έκανε την μοναδική ΠΟΛΙΤΙΚΗ συγκέντρωση στη Χαλκίδα, όπως έγραψε και η ΝΤΕΠΥ.

Δεν μίλησε πολύ ο ίδιος. Άφησε τους πολίτες να πάρουν το λόγο και να δώσει αυτός τις απαντήσεις. Και απάντησε σε ΟΛΑ τα ερωτήματα όσο σκληρά και να ήταν κάποια. 

Ο διάλογος, έντονος μερικές φορές, ήταν εποικοδομητικός, μια και τέθηκαν όλα τα καυτά ζητήματα της προεκλογικής περιόδου , από τα μνημόνια και το ευρώ, μέχρι τη συνεργασία της Αριστεράς .

Στο ΛΟΥΣΥ ο Κώστας υποδέχτηκε, με την οικογένειά του όλους τους καλεσμένους , φίλους και ψηφοφόρους, που καλωσόρισε  η κόρη του.

Μαίρη Χουλιέρη, Κώστας και Χρύσα Χαίνά
 Η Μαίρη Χουλιέρη, Γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος, που υπηρετεί και ο Κ. Χαίνας, σαν απλό μέλος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αλλά και στο πάθος του για την οικολογία και την ανάπτυξη.

Γιατροί, επιχειρηματίες, άνθρωποι του μόχθου και της... ανεργίας παραβρέθηκαν για να στηρίξουν με λόγια και πράξεις την υποψηφιότητα του Κ. Χαϊνά.

Η ΔΗΜΑΡ απέδειξε ότι με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ξέρει να τιμά τους ανθρώπους που έχουν άποψη και τολμούν πολιτικά.

Παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Χαϊνάς παρουσίασε ένα βασικό πλαίσιο θεμάτων τα βασικά σημεία των οποίων ήταν :

1. Οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα από τη μεταπολίτευση, αφού όλα δείχνουν ότι περνάμε σε μια άλλη εποχή.

2. Οι δυνάμεις του δικομματικού πολιτικού συστήματος διέρχονται την σοβαρότερη κρίση των τελευταίων χρόνων και αμφισβητούνται πολύ έντονα για πρώτη φορά.

3. Το διακύβευμα των εκλογών αυτών δεν είναι το Ναι ή το Όχι στο μνημόνιο και μόνο. Η αντιπαράθεση δεν είναι απλά ανάμεσα στις μνημονιακές και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά ανάμεσα από τη μια στις δυνάμεις που έχουν τις βασικές ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα, στις δυνάμεις της στασιμότητας και της συντήρησης και από την άλλη στις δυνάμεις των δημοκρατικών αλλαγών και των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, μιας Ευρώπης των λαών και της αλληλεγγύης.

4. Η λύση για την επόμενη μέρα των εκλογών δεν είναι μια Κυβέρνηση των δύο εκφραστών του δικομματισμού σε συνεργασία ή όχι. Αυτές οι λύσεις εφαρμόστηκαν και αποδείχθηκαν ανίκανες όχι απλά να δώσουν κάποιες λύσεις στα προβλήματα της χώρας αλλά με τις πολιτικές τους επέτειναν τα αδιέξοδα.

5. Η εναλλακτική Κυβερνητική πρόταση που καταθέτει η Δημοκρατική Αριστερά είναι η συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών, οικολογικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων, σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο με αξιόπιστες πολιτικές και φερέγγυα πρόσωπα.

6. Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Αριστεράς θα αποτελέσει τον καταλύτη ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια δημοκρατική και προοδευτική ευρωπαϊκή προοπτική για τη χώρα.

7. Το χαρτί της α-Κυβερηνσίας που κουνάνε επιδεικτικά οι εκπρόσωποι του δικομματισμού είναι χωρίς αντίκρισμα. Ασφαλώς κανένας δεν μπορεί να αδιαφορεί για την επόμενη μέρα των εκλογών. Γι αυτό και η Δημοκρατική Αριστερά καταθέτει προτάσεις εφικτές και ρεαλιστικές, εναλλακτικής διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Πολλοί συμπολίτες πήραν στη συνέχεια το λόγο και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος.

Τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί για προβλήματα ανάπτυξης και ανεργίας που αφορούν την Εύβοια και κατατέθηκαν πολλές σκέψεις και προτάσεις για την αξιοποίηση της πλούσιας βιοποικιλότητας του νομού και της θαλάσσιας ακτογραμμής του για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες μιας βιώσιμης ανάπτυξης και της νεανικής επιχειρηματικότητας, η οποία όμως χρειάζεται συγκεκριμένη στήριξη από την πολιτεία με το χτύπημα της γραφειοκρατίας, με τον καθορισμό συγκεκριμένων κινήτρων και οικονομικών.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Κώστας Χαϊνάς ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν χρήσιμα και όχι απλά διαμαρτυρόμενοι και δεσμεύθηκε το σώμα των πολιτών που αποτέλεσε την σημερινή συζήτηση, σε περίπτωση εκλογής του στην επόμενη Βουλή, να αποτελέσει ένα σταθερό και ανοικτό σώμα διαβούλευσης με τους πολίτες, για όλα τα θέματα που θα απασχολούν τον τόπο μας και ειδικά την Εύβοια, σώμα που θα λειτουργεί με όρους άμεσης δημοκρατίας σε τακτικά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο προεκλογικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...