Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

«ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΩΡΑ»

ΕΛΗΞΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος λειτούργησε για έκτη συνεχή χρονιά και ολοκλήρωσε τον κύκλο των διαλέξεων του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, με εξαιρετική επιτυχία.
Η Σχολή Γονέων δημιουργήθηκε το 2005 με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και φέτος λειτούργησε σε έξι τμήματα: στη Χαλκίδα, στην Ιστιαία, στο Μαντούδι, στη Σκιάθο, στη Χώρα Σκοπέλου, στη Γλώσσα Σκοπέλου και στην Αλόννησο.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής Γονέων πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διαλέξεις με την παρουσία πολυπληθών ακροατηρίων. Επιφανείς Κληρικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν πολύ σημαντικά θέματα στα μέλη της Σχολής Γονέων, τα οποία φέτος κινήθηκαν σε ζητήματα που αφορούσαν την ΥΓΙΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Ομιλητές στη Σχολή, με σειρά παρουσίας ήταν η κ. Δήμητρα Ζιώγα - Ειδική Παιδαγωγός, η κ. Μαρία Κουλούρη - Λογοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, η κ. Νατάσσα Τσουκνιδά - Εργοθεραπεύτρια, η κ. Αγγελική Βασιλειάδη – Λογοθεραπεύτρια, ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Αρχιμ. Ιωάννης Βουτσιλάκος, ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφέας, ο κ. Αναστάσιος Χαρμαντάς - Σχολικός και Οικογενειακός Σύμβουλος, η κ. Αναστασία Πρωτογήρου – Πρωτοδίκης Δ.Δ. και Θεολόγος ενώ την τελευταία διάλεξη έκανε ΤΟ Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 η κ. Ματίνα Βαρκάδου-Κουβαρά, Παιδαγωγός και Θεολόγος, η οποία εισηγήθηκε με θέμα: «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΩΡΑ».

 Τον κύκλο των φετινών διαλέξεων έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά απένειμε και τις βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν ανελλιπώς τις διαλέξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της οδού Μεσσαπίων 10, τον οποίο πρόθυμα παραχώρησε και γι’ αυτό τον σκοπό η οικογένεια του κ. Άγγελου Πνευματικού.
Αρκετοί από τους παραπάνω ομιλητές μετέβησαν και στα τμήματα-παραρτήματα της Σχολής στο Μαντούδι και την Ιστιαία και δίδαξαν τα ίδια θέματα, μαζί με άλλους εκλεκτούς ομιλητές.
Η Τοπική μας Εκκλησία ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην ποιμαντική διακονία της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η πρόθυμη ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας και η ποιότητα των εισηγήσεων που παρουσίασαν καταξιώνουν την επιστημονική και ανθρώπινη υπόστασή τους, αλλά και τη συνολική συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Ευχαριστούμε θερμά τους ευλαβεστάτους Ιερείς μας, οι οποίοι και αυτό το έργο της Τοπικής Εκκλησίας με προθυμία και ιεραποστολικό ζήλο το ενίσχυσαν παντοιοτρόπως.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους δημοσιογράφους των Τοπικών μέσων επικοινωνίας (εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών και διαδικτυακών μέσων), οι οποίοι προέβαλαν και ανέδειξαν το έργο της Σχολής Γονέων, όπως κάνουν και σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα της Τοπικής μας Εκκλησίας, συμβάλλοντας με το μοναδικό τους τρόπο στην επιτυχία του θεσμού.
Κλείνοντας και το φετινό κύκλο των μαθημάτων μπορούμε συμπερασματικά να πούμε ότι η έντονη παρουσία και η συμμετοχή του κοινού (γονέων, υποψηφίων γονέων, καθηγητών, διδασκάλων κ.ά.) σε όλα τα μαθήματα, κατέδειξε την ανάγκη που έχουν οι γονείς να ενισχυθούν στο γονεϊκό τους ρόλο, αλλά και τη βαθύτερη επικοινωνία όλων να ενισχυθούν πνευματικά και να καθοδηγηθούν στον ορθό χειρισμό των ποικίλων προβλημάτων και συγκρούσεων που προκύπτουν καθημερινά στην οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή. Η ενθουσιώδης συμμετοχή των συμμετεχόντων, η προσήλωσή τους κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων και ο γόνιμος και εκτενής διάλογος που ακολουθούσε κάθε διάλεξη ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός θεσμού που αγαπήθηκε και πλαισιώθηκε με ενδιαφέρον από τους γονείς της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Η Σχολή Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως για άλλη μια χρονιά ήταν μια στοργική και θεολογική εστία, που θέρμανε τις ψυχές όσων την εμπιστεύθηκαν και κατέφυγαν σε αυτήν για να ενημερωθούν και να υποστηριχθούν εκκλησιαστικά στο δύσκολο έργο της συζυγίας και της γονεϊκότητας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...