Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδας

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στο γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Στην Εκδήλωση παρουσιάσθηκαν γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, τραγούδια από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση και χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, το οποίο ιδιαιτέρως εντυπωσίασε όλους τους παρευρεθέντες στην Εκδήλωση.

Επίκαιρα μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Αθανάσιος Τρίκκας, Οικονόμος και Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο οποίος τόνισε την σημασία και την αξία του τιτάνιου αγώνα των Ελλήνων Αγωνιστών του ’21, την ζωντανή τους σχέση με την εκκλησιαστική ζωή και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον παριστάμενο Μητροπολίτη Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, τον ομιλητή π. Αθανάσιο, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνο της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και τη βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφἀτη και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ’ αυτήν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...