Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αναγνώριση των 2000 θυμάτων του Μαντουδίου απο τον Αχμετ Αγά

Την αναγνώριση των 2.000 θυμάτων της σφαγής του Μαντουδίου και Αχμετ Αγά ζητά ο Kireas.org.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει:

Στις 13 Μαρτίου ο Kireas.org με την ευκαιρία της επετείου του εορτασμού της 25ης Μαρτίου έκανε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας να συζητήσει την αναγνώριση των 2000 θυμάτων της σφαγής στην περιοχή Μαντουδίου και Προκοπίου το 1823. Με έκπληξη είδαμε ότι αυτό το θέμα δεν είναι στην ημερησία διάταξη του συμβουλίου της Τετάρτης 21/3/12. Δυστυχώς, τρεις προηγούμενες αιτήσεις του Kireas.org είχαν την ιδια τύχη από την αναλγησία του δημάρχου Ενωτιάδη με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην υπάρχει κάτι στο δήμο μας που να το μνημονεύει και να τιμά αυτά τα θύματα. Ας ελπίσουμε ότι οι δημοτικοί άρχοντες μας θα βρούν κάποτε χρόνο να ασχοληθούν και με τα 2.000 θύματα της σφαγής.

Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου και 189 χρόνια μετά την σφαγή, ο Kireas.org αιτήθηκε στο δημοτική αρχή να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα και να συζητήσει πως θα τιμήσει αυτή την θυσία. Οι προτάσεις του Kireas.org έχουν ως εξής:

- Απόδοση τιμών στα 2.000 θύματα της σφαγής του 1823 (στο Μαντούδι και Αχμέτ Αγά, σημερινό Προκόπι) από τους Οθωμανούς από το Δ.Σ.

-Ανέγερση μνημείου και δημιουργία πάρκου προς τιμή των σφαγιασμένων (στο πλατανόδασος του Περαμύλου όπου έγινε η μεγαλύτερη σφαγή ή όπου αλλού θεωρηθεί καταλληλότερα).

-Καθιέρωση της ημέρας της σφαγής, 23 Ιουλίου, σε ημέρα δημοτικού πένθους.

Ιστορικά στοιχεία για την σφαγή μπορείτε να διαβάσετε εδω: http://kireas.org/smf/index.php?topic=450.0
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...