Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συμβολικό κλείσιμο της νέας γέφυρας της Χαλκίδας για τα σχολικά κτίρια στην Κάρυστο

Δεκαπέντε (15) μέρες τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Καρύστου είναι στο δρόμο. Αποφασίστηκε το κλείσιμο της γέφυρας Χαλκίδας, στα πλαίσια κινητοποιήσεων εξ αιτίας της μη ανέγερσης κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Μαθητές και γονείς λένε:

Σας γνωρίζουμε ότι αποφασίσαμε τα παιδιά μας να μην τα στείλουμε πια σε ένα σχολείο, που έχει κατασκευαστεί για Σούπερ Μάρκετ και για οποίο υπάρχει έκθεση ακαταλληλότητας από το 2001, που αναφέρει εκτός των άλλων και προβλήματα στατικής επάρκειας του κτιρίου.
Για 15 μέρες 470 παιδιά είναι στο δρόμο, με τα σχολεία κλειστά και την πόλη της Καρύστου να βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, αλλά αποφασισμένη να μην κάνει πίσω, γιατί 22 χρόνια τώρα ακούει μόνο υποσχέσεις.
 Σε μια προσπάθεια να «αναγκάσουμε» τους αρμόδιους να στρέψουν το βλέμμα τους σε μια πόλη χωρίς σχολεία (το ένα δημοτικό είναι σε ένα ακατάλληλο σουπερ μάρκετ και το άλλο είναι με προκάτ αίθουσες), αποφασίσαμε μια σειρά κινητοποιήσεων, εκ των οποίων μία είναι την Πέμπτη, 26 Μαϊου, με το συμβολικό κλείσιμο της νέας γέφυρας της Χαλκίδας στις 8:30 π.μ"

 Ενδεικτικό είναι ότι το 1ο δημοτικό στεγάζεται σε κοντέινερ και το 2ο δημοτικό φιλοξενείται σε κτίριο που παλιά λειτουργούσε ως σούπερ μάρκετ. Κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, το συγκεντρωμένο πλήθος έκανε πορεία στους δρόμους της πόλης.
«Θα το παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης.

Πηγή: eviaportal.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...