Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Χαλκίδα: Έπαιζαν ζάρια σε καφενείο και οι αστυνομικοί τους πέρασαν "βραχιόλια"

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, εν όψει της περιόδου των εορτών, σε καταστήματα που διεξάγονται παράνομα τυχερά παίγνια


Συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα - καφενείο στη Χαλκίδα, μέσα στο οποίο διεξαγόταν το παράνομο τυχερό παιχνίδι «ζάρια»


Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (305) ευρώ και ένα ζεύγος ζαριών

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, εν όψει της περιόδου των εορτών, σε καταστήματα και άλλους χώρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (20-12-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα, συνολικά επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα μία 38χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος – καφενείου, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 45, 50, 53, 60 και 71 ετών, καθώς και ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη είχε επιτρέψει στους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους την διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (305) ευρώ και ένα ζεύγος ζαριών, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 45χρονος ημεδαπός.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιοι τέτοιοι έλεγχοι, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον και θα εντατικοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...