Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σίμος Κεδίκογλου: Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Υδροθεραπευτηρίων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιστιαίας- Αιδηψού κ. Ζάχο Χριστοφή και το προεδρείο του Συλλόγου Υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού είχε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Βόρεια Εύβοια.


Στη συνάντηση, την οποία προκάλεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σκουρτανιώτης Γιώργος, κυριάρχησε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες υδροθεραπευτηρίων με την ανάκληση των αδειών ξενοδοχείων ιαματικής θεραπείας.


Ο κ. Κεδίκογλου παρουσίασε τη διάταξη που προτείνεται ως μεταβατική στο Νόμο περί ιαματικού τουρισμού μέχρι την οριστικοποίηση της σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης και την έκδοση σχετικού κανονιστικού πλαισίου, που αφορά στη διοχέτευση του χρησιμοποιηθέντος θαλασσινού ή ιαματικού νερού από τις υφιστάμενες μονάδες.

Ο Σύλλογος έχει ζητήσει να δοθεί παράταση δύο ετών μέχρι να καλυφθεί το κενό Νόμου που υπάρχει δεδομένης της μη πρόβλεψης ως προς τη μέθοδο υγιεινής διάθεσης των λυμάτων.Να σημειωθεί ότι αναμένεται και δεύτερη συνάντηση παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και των υπηρεσιακών παραγόντων των εμπλεκόμενων Υπουργείων την ερχόμενη εβδομάδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...