Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 7ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή  μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.
Μας κοροϊδεύουν για  ακόμα μια φορά! Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας εξήγγειλαν την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο όχι μόνο δεν ανακουφίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά στοχεύει με ψίχουλα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσει τη φτώχεια μεταξύ των εργαζομένων.

Να  μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών οδηγεί σε νέα μέτρα  για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
Με την εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Φέρνει δουλειά ήλιο με ήλιο, διαλύει την εργατική λαϊκή οικογένεια, πλήττουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα, καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών.

Να  μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή  μας κόλαση.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο  και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει.  Η κυβέρνηση προστατεύει τη μεγαλοεργοδοσία για να ανοιγοκλείνει τα εργοστάσια και να αφήνει στο δρόμο εργαζόμενους την ίδια στιγμή που στρέφεται με μέτρα καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους των κλειστών εργοστασίων της περιοχής μας που ζητούν τη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους.
Να  μην ανεχτούμε τις συνθήκες της  σύγχρονης εξαθλίωσης
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για  νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας  από το λαό τη δωρεάν Υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας  με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. 
Καταδικάζουν εμάς και  τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία, σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι  ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα  ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας των 200 ευρώ. 
Όλα τα παραπάνω μέτρα  έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια  των προηγούμενων. Η επιδείνωση της  ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της  βαρβαρότητας που ζούμε.

Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην ΕΕ οδηγούν στη μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δεν μπορούν να σπουδάσουν, δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του  κεφαλαίου και του κράτους, στους  μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει  διαστάσεις μαζικής καταδίκης και  απομόνωσης η εγκληματική - ναζιστική  συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί  από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Στις 6 Νοέμβρη  απεργούμε, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση,τους μηχανισμούς της.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...