Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

19 κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα στη Χαλκίδα και Αμάρυνθο είχε κάνει τριμελής σπείρα

Μερικά από τα κλοπιμαία

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αδέρφια ασχολούνταν συστηματικά με τις κλοπές καταστημάτων στη Χαλκίδα και την Αμάρυνθο Εύβοιας. 

Ο λόγος για δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 41 ετών, οι οποίοι τελικά βρέθηκαν με χειροπέδες, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος συνεργός τους.

Συνολικά, εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα ενώ η λεία τους ξεπερνά σε αξία τις 8 χιλιάδες ευρώ!

Η αρχή του τέλους για τις παράνομες "δουλειές" τους

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Ιανουαρίου, οι δράστες αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο βιβλιοπωλείου στη Χαλκίδα, μπήκαν μέσα και έκλεψαν χρηματικό ποσό και δύο σακίδια.
Στη συνέχεια, μπήκαν στο αυτοκίνητο του 37χρονου συνεργού τους και εξαφανίστηκαν. Όμως, τους είδε κάτοικος της περιοχής και ειδοποίησε την αστυνομία.Η αρχές κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους...

Χθες τα ξημερώματα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας πήγαν άμεσα και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 41χρονο μέσα σε μαγαζί (αναψυκτήριο) στη Χαλκίδα, όπου είχε μπει, σπάζοντας τη γυάλινη πόρτα εισόδου, με σκοπό την κλοπή.
Μετά από έρευνα, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν ένας μαύρος μάλλινος σκούφος και ένας μεταλλικός κασμάς που εγκαταλείφθηκαν στο σημείο από τους συνεργούς του 41χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 41χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο συνεργό και αδερφό του ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα αεροβόλο πιστόλι, με γεμιστήρα και μεταλλικά σφαιρίδια.
Ένα πιστόλι τύπου REPLICA
Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Δύο τηλεοράσεις.
Μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Έξι κινητά τηλέφωνα.
Χρηματικό ποσό σε κέρματα.
Διαρρηκτικά εργαλεία.
Δύο ζεύγη μάλλινα γάντια.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες και ο 37χρονος συνεργός τους, ο οποίος συμμετείχε τουλάχιστον ως προς το σκέλος του εφοδιασμού τους με το αυτοκίνητο προσέγγισης – διαφυγής στους "στόχους" που επέλεγαν να διαρρήξουν,
τον τελευταίο μήνα έκαναν κλοπές - διαρρήξεις τις νυχτερινές ώρες, σε καταστήματα στις περιοχές της Χαλκίδας και της Αμαρύνθου Ευβοίας.

Οι δράστες αφού παραβίαζαν ή έσπαγαν τις κεντρικές εισόδους των καταστημάτων, αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 8.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...