Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας

Αφορά σε πλεονάζον προσωπικό από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τμημάτων - Ποια είναι τα 13 νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση

Από το χώρο της Υγείας ξεκινά το νέο «κύμα» διαθεσιμότητας και ήδη στο υπουργείο επεξεργάζονται το σχέδιο για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. 

Στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους αναμένεται να προστεθούν άλλες τόσες το 2014, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων σε 2.500.

Οι υπάλληλοι που θα ακολουθήσουν στη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στους δήμους θα προέρχονται από διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

«Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014» ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων, θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας για την κινητικότητα των 2.500 υπαλλήλων προβλέπει πως στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, με 13 νοσηλευτικά ιδρύματα να αλλάζουν χρήση και το προσωπικό τους να εντάσσεται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στη συνέχεια, μέσα σε δύο μήνες, με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων θα βρεθούν οι πρώτες 1.250 θέσεις διαθεσιμότητας και οι υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους μέχρι να μετακινηθούν σε οργανική θέση, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει με το νέο έτος και στις αρχές του 2014 με την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων των δημόσιων μονάδων Υγείας θα προκύψουν άλλες 1.250 κενές οργανικές θέσεις.

Ποιοι εξαιρούνται

Αυτοί που εξαιρούνται από το πρόγραμμα κινητικότητας είναι οι νοσηλευτές, οι τραυματιοφορείς και οι άλλες ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Αλλάζουν χρήση 13 νοσοκομεία

Με το νέο έτος θα αλλάξει και ο χάρτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφού 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα θα αλλάξουν χρήση.

Σύμφωνα με τα σχέδια, αλλαγή χρήσης θα γινόταν σε πέντε μονάδες που βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες οκτώ από την περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, μικρά νοσοκομεία με χαμηλή νοσηλευτική κίνηση θα μετατραπούν σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ή μονάδες βραχείας νοσηλείας.

Τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας νοσηλείας υπό την «ομπρέλα» του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Παράλληλα, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το «Σπηλιοπούλειο» στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως μονάδες χρόνιων παθήσεων για παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιολογικές παθήσεις ή μεταβολικές παθήσεις.

Το αντίστοιχο θα συμβεί και με το «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική, το προσωπικού του οποίου έχει ήδη διατεθεί στο «Αττικόν».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...